Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

British Airways-sztrájk: ma is van törölt járat

Munkatársunktól, 2010. március 23. - kedd 09:32
Címkék: utazás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A menetrendben szereplő járatok csaknem kétharmada elindult a British Airways (BA) légitársaság háromnapos sztrájkjának utolsó napján. A cég három budapesti járata közül azonban csak egy közlekedett, sőt még kedden is töröltek egy budapesti járatot.A társaság utaskísérői szombat óta sztrájkolnak, bér-, létszám- és munkaszervezési viták miatt. Az utolsó sztrájknap hétfőn volt, de az érdekképviselet a következő hétvégére újabb, - ezúttal négynapos - sztrájkot tervez, ha addig nem sikerül megállapodni.

A legnagyobb brit szakszervezet, a Unite, (amely a BA több mint tizenháromezer utaskísérőjéből tizenkétezret képvisel és sztrájkjukat is szervezi) a hétfői sztrájknap végén azt közölte, hogy a hétvégi járatokra beosztott 2200 utaskísérő közül mindössze háromszáz vette fel a munkát. A British Airways hétfői adatai szerint azonban a legnagyobb bázisrepülőtérről, a londoni Heathrow-ról induló járatok légikísérőinek "több mint a fele" munkára jelentkezett, a második legnagyobb londoni repülőtéren, a Gatwicken pedig a légi kiszolgáló személyzet 98 százaléka dolgozott.

mti
Tüntetők figyelik a British Airways gépének landolását, a londoni Heathrow-n


A BA által hétfői tájékoztatása szerint a cég által használt tizenegy brit nemzetközi repülőtéren a kora estig esedékes 626 járat közül 215-öt kellett törölni. Hétfőn 363 BA-járat a Heathrow-ról indult volna; ezek közül 160 nem szállt fel.

A British Airways - amely a Malévval együtt a oneworld globális légi szövetség tagja - hétfőn a három budapesti járatpár közül egyet közlekedtetett, a másik kettőt törölték. A közlekedő budapesti járatot hétfőn a holland Transavia üzemeltette a BA nevében, Boeing 737-es repülőgéppel. A British Airways hétfő esti kiírása szerint a keddi menetrendben szereplő három budapesti járat közül is töröltek egyet, a 866-os járatszámút. A BA már korábban közölte, hogy az áthúzódó hatások miatt a sztrájk után is lehetnek fennakadások a forgalomban. A British Airways összesen hatvanöt légitársaságtól bérelt repülőgépeket a sztrájknapokra, személyzettel együtt.

Becslések szerint a személyzettel ellátott repülőgépek bérlése a három napra hozzávetőleg 25 millió fontjába (7,5 milliárd forint) kerül a vállalatnak. A sztrájk okozta teljes kárt elemzők - a járatkieséseket is beleszámolva - 65 millió fontra (19 milliárd forintra) teszik. A BA még egyik legádázabb riválisától, a "fapados" Ryanairtől is bérelt három repülőgépet. A munkajogi viszály előzményeként a súlyos anyagi gondokkal küszködő British Airways vezetése tavaly novemberben két évre befagyasztotta az utaskísérők bérét, háromezret közülük részmunkaidős foglalkoztatásba helyezett át, és a hosszú távú járatok légi kiszolgáló személyzetének létszámát is csökkentette.

A szakszervezet szerint a cég ezzel előzetes konzultáció nélkül kényszerített munkaszerződést sértő módosításokat az utaskísérői állományra. A British Airways vezetése azután kezdett drasztikus takarékossági programba, hogy a társaság tavaly szeptemberben eddigi legrosszabb üzleti félévét zárta: adófizetés előtti vesztesége 292 millió font (90 milliárd forint) volt. Ez azt jelenti, hogy a BA percenként több mint ezer font veszteséggel működött. A decemberrel zárult negyedévről további ötvenmillió fontos, adó előtti veszteséget jelentett a cég.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza