Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vincze Béla nem használhatja az Egri nevet

Munkatársunktól, 2010. március 22. - hétfő 13:58
Címkék: alkohol, eljárás, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Három évre eltiltotta az "Egri" termékjelzés használatától a Vincze Borászat Kft-t Eger Város Hegyközségének Választmánya.A testület határozata szerint jelentős kötelezettségszegés - hamisított bor előállítása, forgalmazása továbbá a bor előállítására, tárolására, nyilvántartására, forgalomba hozatalára vonatkozó rendelkezések megszegése miatt rótták ki a szankciót  - közölte Tarsoly József hegybíró.

További büntetésként a választmány húszezer forintos pénzbírsággal sújtja a borászatot, illetve szintén három évre eltiltja, a mindenkor hatályos jogszabályi rendelkezésnek megfelelő eredet, vagy minőség-megjelölés alkalmazásától, az oltalom alatt álló eredet-megjelölést viselő bor, a védett eredetű bor és az oltalom alatt álló földrajzi jelzést viselő bor minőségjelölés alkalmazásától is.

MTI
Vincze Béla

A történtek oka, hogy a Borminősítő Igazgatóság szeptember végén a természetesnél több mint kétszer több glicerint talált, az országos hírű egri Vincze borászat vizsgálatra beküldött mintájában.

Kocsi Emília, a KBI igazgatóhelyettese akkor elmondta: a Vincze Borászat Kft. hat palack eredetvédett egri bikavért küldött be az igazgatósághoz, azért, hogy adjanak ki forgalomba hozatali engedélyt a mintával megegyező, kétszázötven hektoliternyi, pincészetében tárolt borra. A megjelölt tételt ugyanakkor később nem találták meg a borász egri pincéjében.

Ugyanakkor október közepén a KBI nemcsak a Vincze pincészetből beküldött mintákban, hanem olyan borokban is glicerintöbbletet talált, amelyek már kereskedelmi forgalomba kerültek. A többi között 2005-ös évjáratú Vincze-borokban is, tehát abban az évjáratban, amelyért a szakember elnyerte az Év Borásza címet. A KBI szerint a műszeres vizsgálat kimutatta, hogy a bort minden esetben szintetikusan előállított glicerinnel próbálták testesebbé tenni.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza