Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vetőmag-hamisítók rendőrkézen

Munkatársunktól, 2010. március 22. - hétfő 19:22
Címkék: csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Vetőmag-hamisítókra csaptak le a Békés megyei kommandósok Kalocsán; négy férfit őrizetbe vettek.A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a békéscsabai rendőrök az elmúlt időszakban nyomozást folytattak ismeretlen tettesek ellen. A gyanú szerint valakik takarmánykukoricát jó minőségű vetőmagként csomagolnak és értékesítenek különböző forgalmazó cégek nevében.

A rendőrök kommandósok segítségével házkutatást tartottak március 18-án Kalocsán egy családi házban - mondta Albert István -; ott négyen éppen takarmánykukoricát csomagoltak olyan papírzsákokba, amelyeken két forgalmazó cég neve szerepelt, és a típusjelzés alapján az árut hibrid kukoricafajtaként értékesítették volna.

mti
Mégsem volt hibrid

A két kalocsai, egy mezőhegyesi és egy tótkomlósi gyanúsított közül az egyik a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal által kiállított minőségtanúsítványokat hamisította meg úgy, hogy az eredetit számítógéppel átszerkesztette. A rendőrség lefoglalta a zsákokat, 237 darab okiratot és csaknem két tonna kukoricát.

A házkutatáskor előkerült több mint ötszáz darab, egyenként huszonöt kilogrammos műtrágyás zsák is, amelybe csak egy finn cég által gyártott és ott csomagolt műtrágya kerülhetett volna. A rendőrség számításai szerint több mint tízmillió forint kárt okoztak volna az elkövetők, ha sikerül értékesíteni a rossz minőségű kukoricát. A négy férfi ellen - őrizetbe vételük mellett - közokirat-hamisítás és áru hamis megjelölése miatt indult eljárás - mondta Albert István.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza