Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szlovákra cserélné a magyar termékeket a Tesco

Munkatársunktól, 2010. március 22. - hétfő 16:12
Címkék: hipermarket, multi, tesco
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A friss élelmiszereken kívül szinte minden más terméket külföldről vásárolna jövőre a magyarországi Tesco.A multinacionális vállalat elképzelései szerint 2011-től a magyar cégek helyett szlovák beszállítók látják majd el iparcikkekkel a lánc magyar egységeit -értesült a Magyar Nemzet piaci forrásból. A lap szerint a hazai iparcikk-beszállítók már tényként kezelik a váltást, melynek következtében akár több száz kis- és közepes vállalkozás léte kerülhet veszélybe.

A Tesco Expressz áruházak beszerzéseit már ma sem a kereskedelmi lánc magyarországi központja, hanem a szlovák beszerzés fogja össze. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a multikra egyre jellemzőbb a központosított ellátási lánc kialakítása, vagyis hogy egy-egy, több országot egybefogó régiót egyazon beszerzés alapján látnak el termékekkel.


Központosítanak

Vámos szerint a költségek lefaragása állhat a Tesco döntésének hátterében, azonban a magyarországi áruellátás Szlovákiába költöztetése nem feltétlenül jelenti a magyar termékek és cégek vereségét.

Forrás: Pénzcentrum
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Nagy Gábor, 2012. december 20. - csütörtök 12:36

Takarodjatok mocskos szlovákok!

lilaliba, 2010. május 24. - hétfő 10:06

Ennyi fröcsögést már rég láttam... Hasonló, mint a vasárnapi munkavégzéshez fűződő. Csak nem látok hozzászólókat, akik ott dolgoznak valamelyik multinál, kereskedelmi végzettségűek vagyis ezt vállalták, vagy esetleg az élet úgy hozta épp nincs más munkájuk, megélhetésük. Érdekelne, hogy a forgalom-visszaesés vagy a vasárnapi nyitva tartás miatti elbocsátások miatt melyiküket (vagy esetleg még a családjukat is) fogja eltartani néhány okos harsogó? Vedd meg a magyar árut és csak azt vedd meg, de akkor mindenből! De előtte nézz utána mit jelent a magyar termék és mennyi közülük a ténylegesen magyar. Csodálkozni fognak némelyek...

MMS, 2010. május 16. - vasárnap 22:30

Ha Szlovákiában van az ellátást végző központ, akkor nem kell csodálkozni, hogy elveszik a magyar vállakozóktól a kenyerüket, ha lehet, a slota félék egy kanál vízben megfojtanának minket... Ki gondolja, hogy abban a Szlovákiában, ahol a lakosság 30%-a erősen nacionalista, ne lenne döntéshozó helyzetben pár ilyen gyökér...? Az biztos, hogy bár eddig vásároltam ott, de kiemelten magyar árukat vettem, mindig megnézem, honnan származnak a dolgok (pl. ezért nem járok LIDL-be, mert ott szinte csak német dolgok vannak). Ha ezt a lépést a tótok meglépik, akkor a tesco egy gyakori vásárlójukat elvesztette, és sok ilyen lesz... szerintem az angol központban is felfigyelnek majd a hirtelen változásra az eredményekben, és adnak majd a szlovákoknak, hogy tönkreteszik a Tesco MO-i pozícióit... Pár kirúgás, és helyrebillenek majd a dolgok, meglátjátok...

Stef1, 2010. május 16. - vasárnap 22:13

Nem kell teszkóba menni. Ennyi. Amúgy pedig bárhová is járunk vásárólni - nem mintha mindegy volna - találunk azért magyar árut... http://www.magyar-termekek.hu

szeri, 2010. március 25. - csütörtök 12:18

Tescóba nem járok,a kenyerük,pékárujuk a legnagyobb kibabrálás az emberrel,a húsok főleg a darált,igazi okádék.A tescós "gazdaságos" szót nem érdemel,annyira felháborító minőség minden terméke.A ruházati cikke rettenetesen silány minőség,ráadásul olyan árakon,mint a butikokban.Szatyrot már nem adnak egy darabot sem,csak jó pénzért.Szóval izomból utálom ezt a multit,és bár ez van a legközelebb,nem vagyok hajlandó betenni a lábamat oda.

gabcsi, 2010. március 23. - kedd 16:38

szlovákiárol meg annyit, hogy még én is idősebb vagyok nála!

gabcsi, 2010. március 23. - kedd 16:35

na ezért küldeném el a jo k*rva anyjába a tesco féle sz*rokat az orszagbol, nem elég h itt élősködik az összes multi, még a magyar termékeket is lehuzza

overcast, 2010. március 23. - kedd 12:49

Eddig is szart árult a tesco, most méginkább azt fog. Nem kell ott vásárolni és majd szépen bezárja a boltot!

Hortobagyi, 2010. március 23. - kedd 12:45

Teljesen le vagyok döbbenve. Remélem a választások után az új kormánypárt helyre teszi a TESCOT. Jogos a kérdés. Mit keres Magyarországon a TESCO?

takibá, 2010. március 23. - kedd 10:43

Azt hiszem eltévedtem. Ennyi személyeskedést még nem láttam fórumon. Ezt jól megcsinálták a komcsik, biztosan örülnek, ha olvassák a hozzászólásokat: a magyarországi magyar és a szlovákiai magyar szidja egymást. Nosza elvtársak, gyorsan örömünnepet kell ülni és zsidó barátaitokkal gyorsan megszervezni a magyar nép torát.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza