Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Túl sok az élményfürdő

Munkatársunktól, 2010. március 22. - hétfő 07:44
Címkék: vendéglátás, víz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A piac egyes szereplői szerint az akvaparkok számának növekedése már "túl sok a jóból" Magyarországon.


A Világgazdaságnak nyilatkozó, hosszabb ideje működő akvaparkok vezetői szerint a hazai piacot túlkínálat jellemzi, sőt az új fejlesztések is gyakran átgondolatlanok.


Visszaesik a kereslet

A válság hatására a fizetőképes kereslet is visszaesett, a zsugorodó piacot pedig a növekvő konkurencia szeletelheti tovább. Olyannyira, hogy egyes vélemények szerint bizonyos fürdők nem bírják majd a versenyt - írja a lap. Az élményfürdők számára nehéz év volt a tavalyi is: a válság mellett az áfaemelés, illetve a H1N1 körül kialakult hisztéria is komolyan visszafogta forgalmukat.

Forrás: MTI

   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

sündisznó, 2010. március 22. - hétfő 17:07

A dioptriával osztom a véleményt,sőt külföldön minket nem is ismernek, ha ismernek hát nem a hévizeinkről vagyunk hirösek.Jobban ismerik Győzikét mint Magyarország gyönyörü tájait, vizeit...Celebjeinket is ismerik, meg azt a jó mentalitásunkat,rugjunk bele mindenkibe..

dioptria, 2010. március 22. - hétfő 16:32

Szerintem nincs kellő reklám. Én egy szaunába elegyedtem emberekkel és felmerült ott egy fürdő cime soha nem hallott róla senki,pedig a fürdő már évek óta müködik. Fontos a közlekedés a fürdőhöz, a parkolás, a megfelelő információ.. A fürdők pl. egy mozi helyszinén is reklámozhatnák magukat,egy szép szórólap, ahol több fürdő is mutatna magából egy kis izelitőt. Akciózni olyan időszakokat,amikor az emberek többsége dolgozik.. Van külföldön egy olyan időszak amikor 45-évtől 60 évig 3 órára 50% kedvezmény. Na oda alig lehetett bejutni állandóan az az időszak fullon van..Vagy hát hasonló jó ötleteket lehetne kérni, begyüjteni...

oldowl, 2010. március 22. - hétfő 16:23

Gyógyvizekben nagyon gazdag hanem az egyik leggazdagabb ország Magyarország Európában. Fürdőnagyhatalom is lehetne, ha .... nem lenne ennyire összezavarodva minden hazánkban. Amerikában álmodnak csak ilyen gyógyvizekről, amik nálunk találhatóak, jó lenne értékén és helyén kezelni ezeket.

halkan, 2010. március 22. - hétfő 14:52

Egyezer eurós minimálbérnél már teltház lenne higgyétek el.De amikor egy 3tagú család 1napos turnéja 1 heti megélhetést visz el (belépő,üzemanyag, kaja) addig bizony üres lesz.

Dödölle, 2010. március 22. - hétfő 12:35

Józan ember ezt előre látta. Akik építtetnek, nem tekinthetők józannak. A Balatontól nyugatra létezett Hévíz, Zalakaros, Sárvár, Bük ( Szombathely ), viszonylag közel egymáshoz. Tízévente egyszer volt "fullon" az összes. Azóta - amellett, hogy ezeket is folyamatosan bővítik- épült Zalaegerszegen, Kehidakustányban. Fennállásuk 7-8 éve alatt egyszer sem voltek nyereségesek ( kivéve az állami támogatást ). Most különböző helységek újabbakat terveznek építeni- állami, EU-s támogatással. Hadd legyen még több veszteség ! Hajrá ! Gyerünk, csókosok ! Majd a fidesz rendet tesz ! Amelyik eddig is osztogatta a heveroknak a százmilliókat !

ballábas, 2010. március 22. - hétfő 10:52

A gyógyfürdőkkel is hasonló helyzet állt elő: volt egy időszak /98-2002/amikor minden faluban,ahol melegebb víz jött föl a föld alól, termál és gyógyfürdőt építettek.Vendéggel megtölteni a mai napig sem lehet,van amelyik ideiglenesen hónapokra bezár.Ilyenre nem lehet marketinget építeni.Az a véleményem,hogy a már meglévőket kellett volna fejleszteni és jó marketinggel kiajánlani a világba. Ausztriában nem uj pályák épülnek, hanem a meglévőket bővítik,korszerűsítik.

nagy, 2010. március 22. - hétfő 10:29

Az osztrákoknál meg tul sok sípálya van, mégis meg tudják tőlteni! Talán jobban kellene marketingelni az országot! Azzal kell jol gazdálkorni amink van! Nem a széthúzzásra, a veszekedésre koncentrálni. Nem azt sugalni 1 cikkben hogy kár hogy van, hanem milyen jó hogy SOK VAN!!!

Nné Erika, 2010. március 22. - hétfő 09:39

Már a helyesírásra sem figyeltem bosszúságomban. Itt említeni az áfa emelést, és amikor csökkentették, ki nyelte le? Az ujságíróknak az is kötelességük kellene hogy legyen, hogy az asztal mindkét oldan ülők szemszögéből nézzék a dolgokat és mutassák is be mindkét oldalt.

Nné Erika, 2010. március 22. - hétfő 09:36

Rár bocsánat, de 2008-etőtti időben orrba- szájba adták rá a vissza-nemtérítendő elemet is tartalmazó támogatást -- ellentétben a termelni szándékozó vállalkozásokkal ! Akkor jött divatba a szőllőhegyre felfutó betonút is, hogy ne loegyen sáros a terepjáró /10-16 millás,/ a,ire meg a "paraszt" kapott hasonló támogatást, és kamattágogatást . Húsz évvel ezelőtt is a termelő üzemeket verték szét először, mert a nem túl elit termékeket "csa" az oroszoknak tudták eladni aztmeg ne má... inkább munkanélkülit fizetünk. Most botrányos csak, a bezárás, leépítés, amióta a kevés gyermekszám miatt a pedagógusokra, az orvosokra, került a sor. Nemsokára az ügyvédek, jogászok politológusok lesznek sokan azt meg neadja a Jóisten, mert akkor elszabadul a pokol.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza