Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Alitalia repülőjegy - járattörlések sztrájk miatt

Munkatársunktól, 2010. március 22. - hétfő 13:06
Címkék: utazás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Járattörlésekkel és késésekkel kell számolni az olasz Alitalia légitársaság forgalmában hétfőn, a pilóták, a légi kísérők és a poggyászkezelők négyórás sztrájkja miatt. A repülőjegyeket későbbi járatokra irányítják.Az Alitalia hétfői közleménye szerint a sztrájk előre meg nem határozott számú járatot érint, de az ezekre szóló repülőjegyeket későbbi járatokra irányítják át.

A munkabeszüntetés déltől délután négy óráig tart és egy kisebb légitársaság, a Meridiana Fly pilótái is részt vesznek benne. A Meridiana Fly ugyanakkor azt közölte, hogy menetrendszerű járatait nem érinti a pilótasztrájk.

A pilóták és légi kísérők az Alitalia átalakítási tervei miatt sztrájkolnak, a poggyászkezelők pedig azért, mert nem sikerült új munkaszerződést kötniük.

AFP
Alitalia - ő sem menti meg?

A privatizált Alitalia első teljes üzleti évében veszteséget termelt. Tavaly az olasz légitársaság 326 millió euró ráfizetéssel zárta az évet, 2,9 milliárd euró forgalom mellett. A társaság jövőre már a nyereségzónába szeretne kerülni, de az idei évet még kritikusnak minősítette a vezetőség.

A cég nettó adóssága tavaly december végén 799 millió euró volt. Tavaly 21,8 millió utas váltott repülőjegyet az Alitalia járataira, a helyek kihasználtsága hatvanöt százalékos volt. A hazai piacon a cég ötvenhárom százalékos részesedéssel rendelkezett.

Hosszas tárgyalások után 2008 novemberében a CAI olasz befektetőcsoport szerezte meg a kormány jóváhagyásával a csődbe jutott Alitalia légitársaságot, valamivel több mint egymilliárd euróért. A CAI az Alitalia életképes részlegeit összevonta az olasz Air One légitársasággal. A "régi" Alitalia 12.500 dolgozóját vették át, mintegy 3.250 munkahelyet megszüntettek.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza