Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hőkamera buktatta le a cigarettacsempészt

Munkatársunktól, 2010. március 21. - vasárnap 18:33
Címkék: vpop, csalás, eljárás, ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az első becslések szerint több mint 17 millió forint értékű cigarettát próbált Magyarországra csempészni az a férfi, akit szombaton este fogtak el a kelebiai határszakaszon.A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség stabil hőkamerája szombaton este nyolc óra körül észlelte, hogy egy Mitsubishi L300 típusú gépkocsi vezetője pallót fektetett a határsávon húzódó műszaki árok fölé, majd azon keresztül behajtott az ország területére - tájékoztatott Rákosi Mihály.

Az esetet látva a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség ügyeletese a szolgálatban lévő járőrt a helyszínre irányította. A jármű eközben a földúton megállt, majd miután vezetője észrevette a járőrt, hátramenetbe kapcsolt és menekülni próbált. A gépkocsi azonban az oldalára borult, így a vezető az ablakon kimászott és a határ irányába futott.

mti
Egy korábbi fogás Miskolcon

A határőr rövid üldözés után elfogta, majd igazoltatta, végül a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltségre előállította a férfit. Az utas- és raktér átvizsgálása során a hatóság szakemberei az autóban 34 ezer 297 doboz cigarettára bukkantak, melynek értéke az elsődleges becslések alapján megközelítőleg 17 millió 370 ezer forint.


A kirendeltség csempészet megalapozott gyanúja miatt eljárást kezdeményezett a sofőr, egy huszonhárom éves kiskunhalasi lakos ellen. Ezzel párhuzamosan értesítették a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának munkatársait, akik a büntetőfeljelentés megtételét követően vasárnap hajnalban átvették az ügy kivizsgálását - tette hozzá az ügyeletes szóvivő.

Forrás: MTI

    

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Ottó, 2010. március 22. - hétfő 06:38

Biztossan elöször csinálta ha ennyi pénze volt belefektetni a cigibe

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza