Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Már a csehek se a régiek: üresek a kocsmák

Munkatársunktól, 2010. március 21. - vasárnap 16:47
Címkék: alkohol, vendéglátás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nagyjából minden tizedik csehországi kocsma kénytelen volt tavaly bezárni. A piac visszaeséséről számoltak be a csehországi sörgyárak is.Az ok: a gazdasági válság következtében folyamatosan csökken a sörfogyasztás - írta a hét végén a Lidové Noviny című cseh napilap. "A fogadók egymás után zárnak be, a válság hatásai kézzelfoghatók. Ez a legnehezebb időszak, amit vállalkozóként valaha is megértem" - mondta a lapnak Alex Novansky, a prágai Vencel tértől nem messze található Zlatá Hvezda (Arany Csillag) nevű bár tulajdonosa.

Novansky szerint a vancouveri téli olimpia sem javított a keresleten. Régebben a hasonló események idején megnőtt a fogadók és bárok forgalma, ahol a szurkolók tévén követték a versenyeket. "Februárban jelentősen visszaesett a piac, kénytelenek voltunk harminc százalékkal csökkenteni a sör árát, hogy eladjuk a megrendelt csapoltsör-mennyiséget, és ne kelljen kötbért fizetnünk. A sört most gyakorlatilag nulla árréssel forgalmazzuk".

mti
Cseh sörfesztivál

A másik csapást az állam mérte a kocsmatulajdonosokra. Az éve eleje óta ugyanis Csehországban egy százalékkal nőtt az áfa, a sör jövedéki adója pedig harminchárom százalékkal emelkedett. "Az étteremtulajdonosoknak nőnek a kiadásaik, a csökkenő fogyasztás mellett válságba kerülnek. Tavaly a fogadók nyolc-tíz százalékának kellett beszüntetnie a működését" - erősítette meg a Szálloda- és Éttermi Szövetség elnöke, Pavel Hlinka.


A csehek valóban kevesebb sört isznak - állítják a sörgyárak is. Hosszú évek növekedése óta tavaly mintegy 4,5 százalékkal apadt a forgalmuk, és várható, hogy idén is folytatódik a visszaesés.

Forrás: MTI

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza