Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Új vírus lopja a Facebook jelszavakat

Munkatársunktól, 2010. március 18. - csütörtök 19:52
Címkék: internet, csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Facebook több mint 400 millió felhasználóját szemelte ki az a személyes, elsősorban bankkártyaadatok ellopására létrehozott vírus, amelyet kéretlen e-mailek formájában terjesztenek.


A gyanútlan felhasználókat a közösségi portál nevében arra figyelmeztetik, hogy jelszavaikat a rendszer megváltoztatta, a belépéshez szükséges új tanúsítvány pedig a csatolt mellékletre kattintva igényelhető. A melléklet megnyitásával számtalan rosszindulatú szoftver töltődik le az áldozat számítógépére, többek között olyan alkalmazások, amelyek a jelszavak ellopására alkalmasak - közölte a McAfee internetes biztonságtechnikával és vírusvédelemmel foglalkozó szoftvercég.

A hackerek korábban már a Facebook belső levelezőrendszerén keresztül is küldtek fertőzött leveleket, a mostani támadást azonban a hagyományos e-mail csatornákra irányították. A Facebook szóvivője a vírussal kapcsolatos konkrét esetekről nem tudott beszámolni, az üzemeltetők azonban arra figyelmeztetnek, hogy senki se dőljön be az ilyen átveréseknek, és töröljék a kérdéses leveleket.

AFP
Gyanús levelekkel csempészik be a kémszoftvert
Az McAfee számításai szerint kedd óta a hackerek több tízmillió kéretlen üzenetet küldhettek szét európai, ázsiai és az egyesült államokbeli felhasználóknak. "Ha a 400 millió felhasználó mindössze tíz százalékát sikerül becsapni, máris 40 millió sikeres támadásról beszélhetünk" - hangsúlyozta David Marcus, a szoftvercég kommunikációs igazgatója.

Forrás: MTI

   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés