Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Új vírus lopja a Facebook jelszavakat

Munkatársunktól, 2010. március 18. - csütörtök 19:52
Címkék: internet, csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Facebook több mint 400 millió felhasználóját szemelte ki az a személyes, elsősorban bankkártyaadatok ellopására létrehozott vírus, amelyet kéretlen e-mailek formájában terjesztenek.


A gyanútlan felhasználókat a közösségi portál nevében arra figyelmeztetik, hogy jelszavaikat a rendszer megváltoztatta, a belépéshez szükséges új tanúsítvány pedig a csatolt mellékletre kattintva igényelhető. A melléklet megnyitásával számtalan rosszindulatú szoftver töltődik le az áldozat számítógépére, többek között olyan alkalmazások, amelyek a jelszavak ellopására alkalmasak - közölte a McAfee internetes biztonságtechnikával és vírusvédelemmel foglalkozó szoftvercég.

A hackerek korábban már a Facebook belső levelezőrendszerén keresztül is küldtek fertőzött leveleket, a mostani támadást azonban a hagyományos e-mail csatornákra irányították. A Facebook szóvivője a vírussal kapcsolatos konkrét esetekről nem tudott beszámolni, az üzemeltetők azonban arra figyelmeztetnek, hogy senki se dőljön be az ilyen átveréseknek, és töröljék a kérdéses leveleket.

AFP
Gyanús levelekkel csempészik be a kémszoftvert
Az McAfee számításai szerint kedd óta a hackerek több tízmillió kéretlen üzenetet küldhettek szét európai, ázsiai és az egyesült államokbeli felhasználóknak. "Ha a 400 millió felhasználó mindössze tíz százalékát sikerül becsapni, máris 40 millió sikeres támadásról beszélhetünk" - hangsúlyozta David Marcus, a szoftvercég kommunikációs igazgatója.

Forrás: MTI

   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza