Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Telenor lett a Pannonból

Munkatársunktól, 2010. március 18. - csütörtök 14:12
Címkék: szolgáltató, telefon, internet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Pannon GSM Távközlési Zrt. felveszi a norvég anyavállalata, a Telenor nevét, s ezzel összekapcsolja a 3,6 millió magyar előfizetőt a tizenhárom európai és ázsiai országban jelen lévő Telenor 174 milliós ügyfélkörével.A Pannonban a Telenor 1994-es alapítása óta részvényes, majd később, a társak kivásárlást követően, száz százalékos tulajdonossá vált. Anders Jensen, a magyar cég vezérigazgatója elmondta, a Telenor által végzett felmérés szerint az internet jövőbeni terjedése számottevően, mintegy hatszázalékkal növelheti a magyar bruttó hazai terméket (GDP) azáltal, hogy mintegy 88 ezer új munkahelyet teremt a hagyományos és új, kreatív iparágakban, miközben akár 44 ezer új vállalkozás elindításához is vezethet a 2020-ig tartó időszakban.

mti
Anders Jensen

A felmérés azt prognosztizálja, hogy az internetezés terjedésével, nagyrészt a mobil szélessávú technológiának köszönhetően 2020-ra mintegy 5,7 millió előfizető, azaz a háztartások kilencvenegy és a cégek kilencvenhat százaléka rendelkezik majd internet-hozzáféréssel, ötvennégy százalékuk vezeték nélküli technológiával. A kutatás szerint mindez mintegy 805 milliárd forintos többlet adóbevételt hozhat a költségvetés számára, valamint jelentősen emelheti a szociális, oktatási és egészségügyi szolgáltatások színvonalát, a hátrányos helyzetű csoportok és a vidéken élők számára is elérhetővé teszi az internetet.


Az eseményen elhangzott, a Telenor szeretné elérni, hogy 2013-ra Magyarország lakosságának többsége hozzáférhessen a mobil szélessávhoz, s hogy 2020-ra általánosan elérhetővé váljon a mobil szélessáv. E cél szolgálatába állítja a Telenor Csoport a Telenor Connexion megoldásait, amelyekkel az egyéni és üzleti felhasználók a mobil szélessávú interneten keresztül érhetik el és működtethetik eszközeiket.

Kérdésekre válaszolva a vezérigazgató elmondta, a névváltás a következő három hónapban megy végbe, s az ehhez kapcsolódó vizuális projekt. Hozzátette: tavaly 54 milliárd forint volt a cég működési költsége. Ebből 3-4 milliárdot megtakarítanak az idén, aminek egy részét a névváltásra fordítják.

Forrás: MTI

   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

liza, 2019. október 22.


Üdvözlet mindenkinek, Liza vagyok, aki magyar vagyok, és csak egy nagyon üdvözlettel sz...

Patika trükk

liza, 2019. október 22.


Üdvözlet mindenkinek, Liza vagyok, aki magyar vagyok, és csak egy nagyon üdvözlettel sz...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Mr. Richard Cosmos, 2019. október 22.

Szüksége van hitelre? személyi kölcsönök? üzleti kölcsönök? karácsony kölcsön? jelzálo...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés