Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Telenor lett a Pannonból

Munkatársunktól, 2010. március 18. - csütörtök 14:12
Címkék: szolgáltató, telefon, internet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Pannon GSM Távközlési Zrt. felveszi a norvég anyavállalata, a Telenor nevét, s ezzel összekapcsolja a 3,6 millió magyar előfizetőt a tizenhárom európai és ázsiai országban jelen lévő Telenor 174 milliós ügyfélkörével.A Pannonban a Telenor 1994-es alapítása óta részvényes, majd később, a társak kivásárlást követően, száz százalékos tulajdonossá vált. Anders Jensen, a magyar cég vezérigazgatója elmondta, a Telenor által végzett felmérés szerint az internet jövőbeni terjedése számottevően, mintegy hatszázalékkal növelheti a magyar bruttó hazai terméket (GDP) azáltal, hogy mintegy 88 ezer új munkahelyet teremt a hagyományos és új, kreatív iparágakban, miközben akár 44 ezer új vállalkozás elindításához is vezethet a 2020-ig tartó időszakban.

mti
Anders Jensen

A felmérés azt prognosztizálja, hogy az internetezés terjedésével, nagyrészt a mobil szélessávú technológiának köszönhetően 2020-ra mintegy 5,7 millió előfizető, azaz a háztartások kilencvenegy és a cégek kilencvenhat százaléka rendelkezik majd internet-hozzáféréssel, ötvennégy százalékuk vezeték nélküli technológiával. A kutatás szerint mindez mintegy 805 milliárd forintos többlet adóbevételt hozhat a költségvetés számára, valamint jelentősen emelheti a szociális, oktatási és egészségügyi szolgáltatások színvonalát, a hátrányos helyzetű csoportok és a vidéken élők számára is elérhetővé teszi az internetet.


Az eseményen elhangzott, a Telenor szeretné elérni, hogy 2013-ra Magyarország lakosságának többsége hozzáférhessen a mobil szélessávhoz, s hogy 2020-ra általánosan elérhetővé váljon a mobil szélessáv. E cél szolgálatába állítja a Telenor Csoport a Telenor Connexion megoldásait, amelyekkel az egyéni és üzleti felhasználók a mobil szélessávú interneten keresztül érhetik el és működtethetik eszközeiket.

Kérdésekre válaszolva a vezérigazgató elmondta, a névváltás a következő három hónapban megy végbe, s az ehhez kapcsolódó vizuális projekt. Hozzátette: tavaly 54 milliárd forint volt a cég működési költsége. Ebből 3-4 milliárdot megtakarítanak az idén, aminek egy részét a névváltásra fordítják.

Forrás: MTI

   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza