Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nincs többé ingyen étkezés az amerikai légi járatokon

Munkatársunktól, 2010. március 18. - csütörtök 07:44
Címkék: utazás, vendéglátás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Végérvényesen lezárult az Egyesült Államokban az a korszak, amikor a nagy légitársaságok utasai ingyen ételt kaptak a járatokon. Most az utolsó nagy cég, a Continental Airlines is megszüntette a gyakorlatot.Az ötödik legnagyobb amerikai légitársaság bejelentette: belföldi járatain ősztől ugyanúgy pénzbe kerül az étkezés, mint az összes versenytárs repülőgépein.

A Continental az utóbbi években azért tartott ki az ingyen étkezés mellett, hogy erősítse az utasok céghűségét. Jim Compton marketingigazgató azt mondta, a gyakorlat jó szolgálatot tett a vállalatnak. Hozzátette viszont, hogy megváltoztak a piaci követelmények, amelyekhez igazodni kell.

MTI
Étterem, szárnyakkal

Az első és üzleti osztályon utazók természetesen továbbra is kapnak ingyen ételeket, amelyeket a legtöbb nemzetközi járaton és a hat óránál hosszabb ideig tartó repülések során is felszolgálnak. Az ingyenes étkezés megszüntetése az első lépések egyike volt, amelyet sok légitársaság az utóbbi években megtett a költségek csökkentése céljából. A legtöbb társaság bevezette a poggyászok utáni pótdíjakat is.

Piackutatók szerint az utasok inkább lemondanak az étkezésről és nem ragaszkodnak kedvenc légitársaságukhoz, ha úgy olcsóbban jutnak jegyhez

A légitársaságok eltérő véleményt vallanak a különböző szolgáltatások fizetőssé tételéről. A United Airlines például azt közölte, hogy 2009-ben 700 millió dolláros plusz bevétele származott ebből. A Southwest Airlines viszont azt állítja, hogy egy százalékkal tudta növelni forgalmát, amiért továbbra sem számít fel pótdíjat a poggyászok után.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Krisztián, 2010. március 18. - csütörtök 13:09

Egy kis pontosítás: Eddig sem volt ingyenes, ugyanis a repülőjegybe volt építve az étkezés ára. Nagyrészt emiatt hozták létre a fapadosokat, merrt az emberek utazni akartak, és nem luxusétkezni, drága pénzért. A fapadoson ezeket a költségeket lehet megspórolni.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza