Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jóri: az Exe jogosulatlanul kezel adatot

MTE, 2010. március 17. - szerda 10:33
Címkék: ingatlan, internet, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mint az adatvédelmi biztosnak az MTE-hez érkezett leveléből kiderül, Jóri Andráshoz is számos panasz érkezett az ingatlanbazar.com, illetve az ingatlandepo.com hirdetési oldalakkal kapcsolatban."Az érintett tiltakozása esetén az ingatlan hirdetésének további megjelenítése, személyes adatok kezelése a honlapon adatvédelmi szempontból nem jogszerű. Ezen módszert nem lehet szankcióként alkalmazni a követelés behajtása érdekében" - áll az adatvédelmi biztosnak az Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületéhez (MTE) küldött levelében. Az MTE a hozzájuk érkezett temérdek panaszt követően kereste meg Jóri András azzal, hogy foglaljon állást a két elhíresült ingatlanhirdetési oldal - az ingatlanbazar.com és az ingatlandepo.com - ügyében.

Mint az adatvédelmi biztosnak az MTE-hez érkezett leveléből kiderül, Jóri Andráshoz is számos panasz érkezett az ingatlanbazar.com, illetve az ingatlandepo.com hirdetési oldalakkal kapcsolatban.

Az adatvédelmi biztos az adatvédelmi törvény azon passzusára hivatkozik, amely kimondja, hogy bármely érintettnek joga van kérni személyes adatainak törlését a tartalomszolgáltatótól, és ebben az esetben a személyes adatot törölni is kell (továbbá a törlésről az érintettet, és mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították). Ez alapján az adatvédelmi biztos úgy nyilatkozott: "jogszabályi felhatalmazás és az érintett hozzájárulásának hiányában jogellenesen kezeli az adatait bármely ingatlanhirdető cég". Ha az adatot a kérés ellenére az adatkezelő nem törli nyilvántartásából, akkor az érintett bírósághoz fordulhat.

A személyes adatok tárolását megelőzően a tartalomszolgáltatóknak minden esetben teljes körűen kell tájékoztatniuk a felhasználót mindarról, hogy ki az adatkezelő, ki férhet hozzá az adatbázishoz, illetőleg miként törölheti az érintett a regisztráció, valamint a hirdetés során megadott adatokat - állítja az adatvédelmi biztos.

Jóri András leveléből kiderül, hogy korábban már fel is szólította Benkő Sándort, az Expent Business Club Kft. (Exe Ltd) ügyvezető igazgatóját (a két ingatlanhirdetéses portál vezetőjét) arra, hogy "hagyjon fel a jogsértő gyakorlattal, haladéktalanul biztosítson lehetőséget az adatok törlésére vonatkozóan", illetve, hogy "tüntesse fel az adatkezelő nevét, címét, valamint elérhetőségeit, a tájékozott hozzájárulásnak ugyanis a fentiek alapján ezen információk ismerete is a feltétele". Az adatvédelmi biztos arra is javaslatot tett, hogy a visszaélések elkerülése végett a regisztrációt követően a rendszer által küldött e-mailben egy visszajelzést követően váljon aktívvá a regisztráció.

Ingatlandepo: az ingyenesség lépre csal


Forrás: MTE.blog.hu
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Sikter-Horváth Margit, 2013. január 31. - csütörtök 14:17

Szeretnék hozzászólni az ingatlandepo, ingatlanbazár c. internetes hirdetési céggel kapcsolatban. Engem 4 éve zaklat már ez a cég, időről-időre küldenek felszólító levelet és követelőznek, pedig ők voltak etikátlan gazemberek. A váci Rendőrkapitányság két éve tanúvallomás megtételére kért fel, aminek eleget tettem. A hirdetést, 1 hónapig ingyen kínálták és én későbbiekben nem is akartam velük hirdetni, mivel a rosszul megírt hirdetést még kijavítani sem állt módomban. Nem tudok ezektől megszabadulni, és már bírósággal fenyegetőznek, én pedig állok elébe , mert undorító volt ez az egész történet. Épp ma kaptam tőlük e-mailt és mellékelték a megnyert perek másolatát is.El kell kapni a jogászukat is, mert ezzel a fenyegetőzéssel ő segíti ezt az alakot, az igazgatót, Benkő Sándort. Az internet veszélyes hely, nagyon észnél kell lenni, gondolom mások is meggondolják az ingatlanhirdetést, ha ilyen módon becsapnak , zaklatnak, fenyegetnek majd másokat is, úgy mint engem. Ideges és feszült vagyok ettől az ügytől. De még a rendőrség sem bír vele?

Mayer Aliz, 2011. december 13. - kedd 08:18

Stiazstok! Én is bebuktam. Korábban hirdettem.Kértek 46.500 Ft-ot.Befizettem márciusban. Most ismét küldtek ugyanennyiről felszólító levelet és egy csekket Dr.Szabó lajos aláírással. Kérdésemre azt válaszolták 2x hirdettem ami nem igaz. Most mit tegyek befizzessem vagy forduljak ügyvédhez.

Anita, 2011. szeptember 21. - szerda 09:49

Sziasztok.Én is beleestem ebbe az ördögi körbe hogy követelnek a lakáshirdetés után 30500 ft-ot.Állitolag végrehajtáson van már!Tud már valaki valamit? Mi lenne az ésszerü?Valaki tud már valami okosat????irjatok!

sorstárs, 2011. augusztus 05. - péntek 13:23

Sajnos a bankok kiadták az adatokat törvényellenesen 3. személynek(bejató maffiózó bandáknak)! Élősködnek is rajtunk rendesen! A hatóságok,pedig türik,mert semmi szancionálás nem történt,amiről az a rengeteg panaszos levelek írnak! Már nyílt levelező lapokon is zaklatják az ügyfeleket.Pl.az EOS behajtó cég.Vagy az INTRUM JUSTITIA.De van olyan a kezemben,hogy táviratban küldtek ki felszólító levelet ( KandH bank).Ilyent miért nem szancionálnak az illetékesek! Ne csak a kormányt,mikor kiküldték a kérdőíveket vonalkóddal!Itt családok sokasága van kitéve mindenféle maffiózó,bűnöző bandáknak!

R-Win, 2011. augusztus 05. - péntek 10:31

Helló! Engem is perrel fenyegetnek. Kérem, ha valaki tud már valami konkrét jogi ellenérvet a felszólításukra, netán eredménnyel is járt, feltétlen jelezze felénk akár itt a fórumban akár személye e-mail-ben! Köszönettel

napos, 2011. július 24. - vasárnap 12:43

Kedves Gyöngyi! Jelentsd fel!

Gulyás Gyöngyi, 2011. július 03. - vasárnap 17:32

HELLO!Aza problémám nekem is hogy tettem fel hordetést az ingatlanbazár.com-ra ami állitólag ingyenes volt.és most követelnek tölem 25000ft-ot de a hirdetésemet nem törlik!Én kértem meg kérem is hogy töröljék és csak utána rendezem a tartozásomat,mert volt aki a rendezte és mégse vették le neki és ugyanúgy megint követelik töle a pénzt!Valaki csináljon valamit mert ez nem állapot!!Köszönöm!De velük nem lehet felvenni a kapcsolatot!!

Isfanné Kanyák Zsuzsanna, 2011. június 17. - péntek 11:04

Tisztelt szerkesztőség! Kérem önöket,írják meg,hogy milyen hírdetés után kellene fizetni?- mivel csak ingyenes hírdetést adtam fel,még a téli hónapok valamelyikében!

cirrus, 2011. június 10. - péntek 10:58

számlát postai úton várom azt írták, h először utaljam a díjat, azután küldik a szla-t. ez csupán egy nemzetközi csaló cég viccelődése SENKI NE FIZESSEN!!!! ez a megoldás, cirrus

kimi, 2011. június 10. - péntek 10:50

Megjött a számla az emailcímemre ami nem fedi a valóságot mert május 1-juni 1 ig nem volt fizetős tehát juni 2-máig kéne számlázniuk ehelyett simán felszámoltak 2 hónapot vagyis 9000-forintot írtam nekik, hogy a számla nem korekt ,várom a reakciojukat


1 2 3 4

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza