Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Háromszázezres gázszámla a fával fűtő néninek

K.E., 2010. március 17. - szerda 14:56
Címkék: gáz, szolgáltató, díj, panasz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az amúgy is számos betegséggel küszködő hetvenhárom éves asszony a számla szerint 2009. december 31-étől 2010. január 22-éig összesen 304 ezer 637 forint értékű gázt használt el.Fával tüzelek. A gázt csak főzésre használom - mondta a néni, aki miután magához tért, felhívta a szolgáltatót, megkérdezte, mi végre ez a hatalmas összeg? A gázszolgáltatónál ígéretet kapott, hogy utánajárnak a problémájának. Egy ismerőse azt javasolta, azonnal limitáltassa a kártyájáról leemelhető összeget, amit meg is tett. "A háromszázezer forintot semmiképpen nem tudták volna leemelni. Ennyi pénzt életemben nem láttam. De gondolom, zároltatták volna a számlám."

Braczkóné Mari Ilona pár nap múlva újabb számlát kapott a cégtől, az már 9664 forintról szólt. Ám míg a háromszázezresnél megítéltek neki 10 664 forint gázdíjtámogatást és volt 1358 forint jóváírása is a korábbi túlfizetéséből, addig a 9664 forintos számlánál már sem gázdíjtámogatást, sem jóváírást nem kapott.


Nem filléres összegekről van szó

Mivel a néni havonta jelenti a fogyasztását és három köbmétert használt el az ominózus időszakban, ezt a számlát is sokallta, és újból szót emelt igazáért. A tiltás után kétszer is próbálkoztak leemelni a számlámról a háromszázezres gázszámlát - holott nincs is ennyi pénzem. Egyszer pedig a kilencezrest is. A limitálásnak hála, nem tudták. Néhány nappal később értesítést kaptam, hogy törölték a háromszázezres "fogyasztásom". Aznap kaptam még egy borítékot, benne egy csekkel a januári és februári számával, ami négyezerötszáz forintról szólt. Ez nagyjából megfelel a valóságnak. Az idős asszonyt a történtek mellett az is bántja, hogy még csak elnézést sem kértek tőle.

A néni ügyével a Beol.hu megkereste a GDF SUEZ Energia Magyarország Kft. sajtóosztályát. Adatvédelmi szabályokra hivatkozva konkrétumot nem adtak ki az esetről. Ellenben közölték, a történteket megvizsgálták, az ügyet a néni számára megnyugtató módon rendezik. A cég munkatársai személyesen is felveszik vele a kapcsolatot.

Forrás: Beol.hu
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

marika1955, 2011. június 10. - péntek 07:27

Figyelmeztetni szeretnék minden olvasót, hogy a Dannywhiteloancompany cégek hamisak.Nem adnak hitelt, csak átverik az embereket. Sok száz dollárt kérnek először különböző hitel ügyintézési díjak miatt, adó, ügyvédi költség stb. de ha fizet az ember akkor újabb és újabb költségek merülnek fel. Ne fizessen senki Western Unionon keresztül. Átverés az egész. Én bedőltem nekik ezért figyelmeztetek mindenkit! Nigériai Union bankot írnak de az igazi bank nem kér efféle fizetést.Én azért is tudom mert írtam a nigériai Union Bank ügyfél szolgálatának és a nigériai Nagykövetségre is.Azt írták, hogy ez egy átverés. Higgyétek el. Üdvözlök mindenkit.

Magyar Lászlóné, 2010. május 13. - csütörtök 10:26

Nem tudom , reagál e a cég a hozzászólásokra. Elismerem, tévesen diktáltam be a gázóra állását,mivel kis nyugdijból élek, nekem a 16.000 fr-ot kölcsönkellet kérnem,hogy eleget tegyek a határidőnek.Most arra várok, hogy némikép tájékoztassanak, mi lett ezzel az összeggel,mikor kapom vissza,két hónap tel el azóta,napra befizetem a havi számlámat továbbra is.

Klári, 2010. április 30. - péntek 21:07

jó dolog a csoportos beszedési, csak korlátozni kell az összeget. én pl. tudom, hogy havi 3600 a vízdíjam átlagban, ezért a banknál 4500-ban korlátoztam a maximálisan leemelhető összeget ennél a szolgáltatónál. ez azt jelenti, hogy ennél magasabb számlát nem utal át a bank, utána tudok nézni, hogy miért több jelentősen a számla összege az átlagosnál, és így nem kell a jogtalanul leemelt magasabb összeg visszautalásáért kucsorogni. megjegyzem a "vizesekkel" még nem volt gondom, gázzal annál több :( sajnos. télen (dec, jan, febr.) átlag 12 ezret fizetek, nyáron úgy ezret, de kaptam már júniusban 23 ezres számlát, felhívtam őket, azt mondták átlag. csak nem tudom, hogyan számolnak átlagot, lehet egy matekidióta számolja, mert ha megnézik, még az éves alapon számolt havi átlagos fogyasztásom is csak ötezer. hát elég égő nekik...

Fogyasztó Védő, 2010. április 23. - péntek 13:07

Bár nemzetünk fogyasztóvádelmi hatósága, magától nem veszi észre ezeket a problémákat eléggé, sőt ha bejelentünk vmit sokszor akkor is azt írják vissza: hogy kimentek a panaszolt vállalkozáshoz leellenőrizték és mindent rendben találtak ott, ezért nem indítottak eljárást ellenük. Azért néha volt velük pozitív tapasztalatom is. Sztem az a minimum, ha vki efféle átveréseket tapasztal: legalább írjon az NFH-nak egy levelet. www.nfh.hu-->elérhetőségek-->a regionális felügyelőségek elérhetőségei-->itt pedig ha minden igaz, találsz egy e-mail címet, ahova írhatsz.

Péntek Albert, 2010. március 30. - kedd 13:00

Saját magam a fenti céggel: GDF SUEZ 2009. junius 5-én kötöttem szerződést. Az első 3 havi!számla: 56.901.-ról szólt és március 11-én a borítékban lévő csekken befizettem, aznap ugyanezt az összeget a bankszámlámról is levették. Március 18-án minden dokumentumot elküldtem, de azóta sem utalták vissza, a csekkeket kapom, és a februári fogyasztást ismét leemelték. Telefonon is beszéltem velük de nme nagyon értették. Hová jut ez az ország ?

outdoor, 2010. március 25. - csütörtök 16:34

Világbuta ügyintéző, analfabéta adatrögzítő ül a számítógép előtt és nyomogatja a billentyűt. Golyós számológépet neki! A nemtörődöm gazdájának pedig 50x-es büntit kellene fizetni, majd csak kirúgná végre.

lala, 2010. március 18. - csütörtök 09:49

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen számlázórendszerük van a szolgáltatóknak? Mert ezek szerint nem tud jó számlát csinálni. Igy az se biztos hogy rendesen számolják a dijakat.

gondolkozó, 2010. március 18. - csütörtök 09:37

semmit sem érnek az indulatok, attól még mindig lesznek lopások, tolvajlások, mert az ember mindent megtesz ami hatalmában van.semmilyenféle -izmus nem garancia hogy az ember szíve megváltozzon. akik józanok figyeljenek jobban oda minek írnak alá, akiről pedig tudják, hogy gyámoltalanok és tudatlanok kérem álljanak mellé és segítség őket, hogy ne érje őket kár. emberek vagyunk segítsük egymást. köszönöm

gondolkozó, 2010. március 18. - csütörtök 09:29

Ne hagyja magát átverni, megkárosítani becsapni.Valahogy így szól a TV ügyvédjében Juszt....

siska, 2010. március 18. - csütörtök 09:12

Ez az ország a tolvajok,pofátlan cégek,hivatalok országa!!!


1 2

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza