Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

BKV - Hagyó Miklós nem ment el a meghallgatásra

Munkatársunktól, 2010. március 17. - szerda 13:56
Címkék: bkv, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hagyó Miklós mégsem vesz részt a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult fővárosi bizottság szerdai ülésén, de péntekig írásban válaszol a számára feltett huszonhárom kérdésre.Hagyó Miklós levélben értesítette a bizottság elnökét a döntéséről, és arról, hogy a bizottsági eljárásban nem kíván "biodíszletként" szerepelni. A politikus a bizottsághoz írt és levelében döntését azzal indokolja: a bizottság elnöke kedden olyan nyilatkozatot adott a Duna tévének - amelyről csak este értesült -, amely "megrendítette a bizottság eljárásának tárgyilagosságába vetett hitét". Közölte: az interjú előtt úgy készült, igaz, már nem fővárosi önkormányzati képviselőként, hogy esküje szellemének megfelelően jár el, és részt vesz az ülésen.

mti
Hagyó Miklós, "a biodíszlet" hűlt helye

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban többször is jelezte, kész minden objektív vizsgálatot segíteni, amely tisztázhatja a BKV Zrt. körül kialakult helyzetet; ezért is tartotta természetesnek, hogy eleget tegyen a bizottság elnökétől érkezett felkérésnek, amelyben lehetőséget kíván adni, hogy az általa elvégzett munkáról - amely tartalmazza a BKV Zrt. felügyeletének egy részét is - a bizottságot személyesen is tájékoztassa. "Vállalva és elfogadva a bizottság elnökének javaslatát, előre írásban 23 kérdést kaptam, amit a mai bizottsági ülésen kívántam megválaszolni; egészen a tegnapi napig így készültem" - fogalmaz, hozzátéve: politikai, jogi és erkölcsi kötelességének érezte, hogy mindarról, amiről tudomása van, számot adjon a bizottságnak és a nyilvánosságnak.

A bizottság elnökének nyilatkozata azonban megváltoztatta eredeti szándékát - írja. A felvétellel világossá vált számára, hogy a bizottság elnöke olyan "politikailag motivált előfeltevést hangoztat, mely nyilvánvalóvá teszi: nem a bizonyítékokból kíván következtetni a tényekre, hanem ellenkezőleg, a már kész marasztaló ítéletét kívánja egyebek között az én meghallgatásommal legitimálni". "Én azonban nem kívánok olyan bizottsági eljárásban "biodíszletként" szerepelni, amelynek szembetűnő célja nem az igazság kiderítése, hanem egy politikai prekoncepció igazolása" - fogalmaz levelében Hagyó Miklós.

A korábban, a bizottság elnöke által feltett huszonhárom írásbeli kérdést péntekig írásban válaszolja meg, azt valamennyi tag és a sajtó részére megküldi - tudatja. A levélben szól arról is, hogy "felelős baloldali gondolkodóként" a döntéséről tájékoztatta Burány Sándort, az MSZP budapesti elnökét, aki egyetértett vele. "Továbbra is megerősítem: semmilyen bűncselekményt nem követtem el és állok valamennyi valóban független vizsgálat elé. Felelős, esküjéhez hű politikusként viszont nem asszisztálok egy lejárató kampányeseményhez" - fogalmaz. Hozzáteszi: bízik abban, hogy írásbeli válasza mindenki számára lehetőséget teremt a tisztánlátáshoz.

György István, a Fidesz fővárosi frakcióvezető-helyettese, a bizottság elnöke kedden a Duna tévében azt mondta: a BKV-botrány egy a kormánytól induló és a közüzemi cégek vezetőségéig, menedzsmentjéig elérő működési modell, amelynek célja a szervezett pénzkimentés. Balogh Zsolt, a BKV korábbi megbízott vezérigazgatója interjújára hivatkozva azt mondta, Hagyó Miklós neve el is hangzott akkor, amikor a pénzosztásról beszéltek. Ha mindez beigazolódik, akkor az elmúlt húsz évben súlyos tízmilliárdok tűnhettek így el az adófizetők pénzéből - szögezte le György István.


Bőhm nem volt meglepve

Bőhm András, a BKV-vizsgálóbizottság tagja számított arra, hogy Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes úgy dönt majd, nem megy el a testületi meghallgatására. A liberális képviselő, aki nemrég kilépett a közgyűlés SZDSZ-frakciójából, a vizsgálóbizottság szerdai ülése előtt nyilatkozott újságíróknak. Közölte, nem csodálkozott volna azon, ha Hagyó Miklós még a bizottság elé történő meghívásakor mondta volna azt, hogy nem akar részt venni az ülésen. Azon viszont már meglepődött, hogy Hagyó "most hirtelen" így döntött. Arra a kérdésre, hogy Hagyó távolmaradása nehezíti-e a BKV-s ügyek feltárását, Bőhm András nemmel felelt. Hozzáfűzte: Hagyó Miklós az igazságszolgáltatás munkájában "nyilván" rendelkezésre fog állni. "A bizottság dolga az, hogy a fővárosi önkormányzat rendszerét vizsgálják; ezt a munkájukat a szocialista politikus távolmaradása nem fogja hátráltatni."

György István, a Fővárosi Közgyűlés BKV-ügyeket vizsgáló bizottságának elnöke szerint Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes csak "ürügyet keresett", hogy ne kelljen elmennie a testület szerdai ülésére. A fideszes politikus sajtótájékoztatóján azt mondta: ha nem lett volna a Hagyó Miklós által hivatkozott Duna TV-s nyilatkozata, akkor "mást találtak volna". Hozzátette: nem tudja, miért hitegette őt és a bizottságot Hagyó azzal, hogy eljön és válaszol a kérdésekre. "Meggyőződésem, hogy nem azok az indokok vezették Hagyó Miklóst a távolmaradásra, mint amire hivatkozik."

BKV-botrány - Regőczi Miklós újra házi őrizetben
BKV-botrány - Hagyó Miklóst szerdán hallgatják meg
BKV - Balogh Zsolt is gyanúsított
BKV - párthoz vándorolhatott Hagyó kenőpénze
BKV - nyolcvanoldalas jelentés a kenőpénzekről
BKV - újabb gyanúsított: Lelovics Ottó
BKV - Antal Attila házi őrizetben marad
BKV - Előzetesben marad Mesterházy
BKV - újabb két ügyvéd gyanúban
BKV - Tótfalusi is tagad
BKV - Lakos szerint minden a rendszer hibája
BKV - Két hét a jelentéstervezetig
BKV - Tóthfalusit és Lakost szerdán hallgatják meg
BKV - Mindent be akar vallani Fuzik Zsolt
BKV - Három ügyvédnél tartottak házkutatást
BKV - Regőczi Miklós előzetesben
Feljelentésekről hazudozik a BKV
Újabb feljelentések a BKV-nál
BKV - Demszky nem sok konkrétumot mondott
A tököli rabkórházba vitték Mesterházy Ernőt
BKV - A CEMI százmilliói után nyomoznak
BKV - Szalainé májusig marad előzetesben
BKV - Demszkyt, Ikvai-Szabót is meghallgatják
Érdekes Mesterházy Ernő szerződése
BKV - letartóztatták Fuzik Zsoltot
BKV - újabb letartóztatások
Rendőrkézen a BKV volt informatikai igazgatója
BKV - három gyanúsított őrizetben
BKV - őrizetbe vették Mesterházy Ernőt
BKV - Tóthfalusi Györgyöt is kihallgatják
BKV - Antal Attila házi őrizetben van
Gőzerővel nyomoznak a BKV-nál
Őrizetben a BKV volt humánpolitikai igazgatója
Körözik a BKV informatikai igazgatóját

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza