Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A UPC tv-csomagjait vizsgálja az NFH

Munkatársunktól, 2010. március 16. - kedd 16:16
Címkék: szolgáltató, kábeltévé
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vizsgálatot folytat annak kapcsán, hogy a UPC Magyarország Kft. 2010 február elsején mintegy tizenkét tv-csatornát kivett az analóg kábeltelevíziós csomagokból és azokat csak digitális módon tette elérhetővé.Az NFH-hoz, egyebek között a német nyelvű adások kapcsán több panasz is érkezett az ügyben, így a hatóság jelenleg hatókörvizsgálat folytat amiatt, hogy fennáll-e az egyoldalú szerződésmódosítás ténye - jegyezte meg Kathy Attila, az NFH szóvivője. Az Európai Népcsoportok Föderalisztikus Uniója (FUEV) német munkacsoportjának elnöke Brenner Koloman a hét során egy közleményben arra figyelmeztetett, hogy "több régióban - így Budapest környékén és Nyugat-Magyarországon - megoldatlan a német nyelvű adások vétele, különös tekintettel a szinte monopolhelyzetet élvező UPC és T-Home körzeteiben".

A FUEV elnöke arra hivatkozott, hogy az Európa Tanács nyelvi chartája által Magyarország kötelezte magát arra, hogy az anyaország közszolgálati műsorait, így az osztrák ORF és a német ARD, ZDF műsorait hozzáférhetővé tegye azokon a településeken, ahol jelentős számban él német kisebbség.


Nem voltak eléggé németbarátok

Szűcs László, a UPC kommunikációs igazgatója elmondta: az analóg csomagokból valóban eltűntek az általános profilú külföldi, idegen nyelvű tévéadások. Ám digitális csatornákon február óta mindenhol elérhetőek, míg korábban az analóg kapacitás nem tette lehetővé ezek országos sugárzását - tette hozzá. Az igazgató cáfolta, hogy a német nyelvű televíziós sugárzás az ország több pontján megoldatlan. Mint mondta, egy külön előfizethető digitális kiscsomagban háromszáz forintos áron bárhol elérhetőek a FUEV által említett csatornák. Szűcs László szerint a digitális szolgáltatás megrendelése nem jelent komolyabb fogyasztói többletterhet a kábeles csatornához képest, a cég az átálláshoz dekódert biztosít.

Márton György az NHH szóvivője elmondta: a hatóság úgy találta, a UPC a hírközlési szabályokban és saját általános szerződési feltételeiben foglaltak szerint járt el. A UPC a csatornakiosztás összetételének és a programcsomagok árának változásáról a hatóságot és az érintett előfizetőket időben értesítette, így az NHH nem talált szabálytalanságot. Sem az NHH, sem az NFH illetékese nem tud arról, hogy a T-Home idegen nyelvű televíziós szolgáltatásai kapcsán bárki panaszt tett volna. A Magyar Telekom Nyrt. annyit közölt, hogy a budapesti analóg hálózaton főként magyar nyelvű csatornák kerülnek elosztásra, míg a digitális rendszeren az RTL adása érhető el.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Mohilla Rezső, 2011. március 22. - kedd 10:05

A napokban tovább csökkentette a veszprémi UPC a csatornák számát a PAX és az ECHO csatornák elvételével. Évek óta folyik az a gyakorlat, hogy a színvonalasabb csatornákat (PRO7, német RTL stb.) szinte névtelen csatornákra cserélik. Ez is burkolt árdrágítás és erőfölénnyel visszaélés!

Viharmadár76, 2011. február 27. - vasárnap 16:47

Sajnos ebben az országban bárki, bármi megvesztegethető. Még egy - egyébként a fogyasztók érdekeit képviselő szervezet is - csak "pénz" kérdése. Nem tudok másra gondolni UPC ügyben az NHH részéről. Ez egy sunyi, de átálátható magatartás.

Bencze Jánosné, 2010. június 11. - péntek 13:27

Felháborítónak találom, hogy a csatornákat minden értesítés nélkül változtatgatják, megszüntetik, kicserélik. Februártól már csak 38 csatorna van, és most is megszünt kettő.

én, 2010. április 27. - kedd 19:26

ÖCSÉM ÉRTED MOST IRJA KI EZ FOS NINCS CSATORNA JOGUSOLTSÁG

Lány, 2010. március 30. - kedd 21:44

Enci! Mivel mindn embernek más és más igénye van így elég nehéz lenne hogy mindenkinek "jó" legyen a csomagja...sőt annak hogy eltünnek a csatornák rengeteg technikai háttere is van az ilyen műsorszolgáltatóknál...Nem gonoszkodni akarnak:)

Enci, 2010. március 30. - kedd 20:00

Igen a parabolát szidják hogy szar. Mindegy digi vagy t - home. Nekem eltünt az echo tv, és a discoveri ja az régebben eltünt. Van a net sok filmet meglehet online nézni. Sose úgy van összeállítva a csomag, hogy jó legyen. valamelyik biztosan hiányzik. Nem szép tőlük, de ez van..

Lány, 2010. március 29. - hétfő 20:14

Hát hát...milyen nagy tragédiának fogják fel az emberek, hogy nem nézhetik kedvenc csatornáikat...mi lenne ha nem a tv lenne a legfontosabb?Mellékesen ahogy a cikk is írja, nem szabálytalan ami történt...Általános szerződési feltételek tartalmazzák...miért kell mindig szidni valamit/valakit?Éljünk nyugodtan ha nem tetszik a szolgáltató rendelj a digitől parabolát aztán majd nem hogy elveszik a csatornákat de ha majd kicsit fujj a szél semmilyen csatornát nem látsz majd:)Ez az én véleményemm

tvnéző, 2010. március 17. - szerda 14:48

"A UPC a csatornakiosztás összetételének és a programcsomagok árának változásáról a hatóságot és az érintett előfizetőket időben értesítette." Kb. 20 éve vagyok előfizető (sajnos kényszerből-mivel más szolgáltató nincs) de a legutóbbi csatorna eltűnésekről egy szaros böffenet sem volt a kiváló hírlevél és számlacsomagban. Amint lehet Digi-re, vagy bármi másra váltok.

vidéki, 2010. március 17. - szerda 14:42

Nemhogy az analóg csomagokból, de a digitálisból is kivették a német, olasz, francia nyelvű csatornákat. Ja és megemelték a 8 csatornával kevesebb előfizetési díjat 10%-al. Ez ám a tisztességes piaci verseny!

szupergo, 2010. március 17. - szerda 11:08

Nekem a Travel fáj a legjobban, be lehetett vele járni a világot. Úgy elvették mint a pinty... Alattvalók vagyunk.


1 2

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza