Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A UPC tv-csomagjait vizsgálja az NFH

Munkatársunktól, 2010. március 16. - kedd 16:16
Címkék: szolgáltató, kábeltévé
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vizsgálatot folytat annak kapcsán, hogy a UPC Magyarország Kft. 2010 február elsején mintegy tizenkét tv-csatornát kivett az analóg kábeltelevíziós csomagokból és azokat csak digitális módon tette elérhetővé.Az NFH-hoz, egyebek között a német nyelvű adások kapcsán több panasz is érkezett az ügyben, így a hatóság jelenleg hatókörvizsgálat folytat amiatt, hogy fennáll-e az egyoldalú szerződésmódosítás ténye - jegyezte meg Kathy Attila, az NFH szóvivője. Az Európai Népcsoportok Föderalisztikus Uniója (FUEV) német munkacsoportjának elnöke Brenner Koloman a hét során egy közleményben arra figyelmeztetett, hogy "több régióban - így Budapest környékén és Nyugat-Magyarországon - megoldatlan a német nyelvű adások vétele, különös tekintettel a szinte monopolhelyzetet élvező UPC és T-Home körzeteiben".

A FUEV elnöke arra hivatkozott, hogy az Európa Tanács nyelvi chartája által Magyarország kötelezte magát arra, hogy az anyaország közszolgálati műsorait, így az osztrák ORF és a német ARD, ZDF műsorait hozzáférhetővé tegye azokon a településeken, ahol jelentős számban él német kisebbség.


Nem voltak eléggé németbarátok

Szűcs László, a UPC kommunikációs igazgatója elmondta: az analóg csomagokból valóban eltűntek az általános profilú külföldi, idegen nyelvű tévéadások. Ám digitális csatornákon február óta mindenhol elérhetőek, míg korábban az analóg kapacitás nem tette lehetővé ezek országos sugárzását - tette hozzá. Az igazgató cáfolta, hogy a német nyelvű televíziós sugárzás az ország több pontján megoldatlan. Mint mondta, egy külön előfizethető digitális kiscsomagban háromszáz forintos áron bárhol elérhetőek a FUEV által említett csatornák. Szűcs László szerint a digitális szolgáltatás megrendelése nem jelent komolyabb fogyasztói többletterhet a kábeles csatornához képest, a cég az átálláshoz dekódert biztosít.

Márton György az NHH szóvivője elmondta: a hatóság úgy találta, a UPC a hírközlési szabályokban és saját általános szerződési feltételeiben foglaltak szerint járt el. A UPC a csatornakiosztás összetételének és a programcsomagok árának változásáról a hatóságot és az érintett előfizetőket időben értesítette, így az NHH nem talált szabálytalanságot. Sem az NHH, sem az NFH illetékese nem tud arról, hogy a T-Home idegen nyelvű televíziós szolgáltatásai kapcsán bárki panaszt tett volna. A Magyar Telekom Nyrt. annyit közölt, hogy a budapesti analóg hálózaton főként magyar nyelvű csatornák kerülnek elosztásra, míg a digitális rendszeren az RTL adása érhető el.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Mohilla Rezső, 2011. március 22. - kedd 10:05

A napokban tovább csökkentette a veszprémi UPC a csatornák számát a PAX és az ECHO csatornák elvételével. Évek óta folyik az a gyakorlat, hogy a színvonalasabb csatornákat (PRO7, német RTL stb.) szinte névtelen csatornákra cserélik. Ez is burkolt árdrágítás és erőfölénnyel visszaélés!

Viharmadár76, 2011. február 27. - vasárnap 16:47

Sajnos ebben az országban bárki, bármi megvesztegethető. Még egy - egyébként a fogyasztók érdekeit képviselő szervezet is - csak "pénz" kérdése. Nem tudok másra gondolni UPC ügyben az NHH részéről. Ez egy sunyi, de átálátható magatartás.

Bencze Jánosné, 2010. június 11. - péntek 13:27

Felháborítónak találom, hogy a csatornákat minden értesítés nélkül változtatgatják, megszüntetik, kicserélik. Februártól már csak 38 csatorna van, és most is megszünt kettő.

én, 2010. április 27. - kedd 19:26

ÖCSÉM ÉRTED MOST IRJA KI EZ FOS NINCS CSATORNA JOGUSOLTSÁG

Lány, 2010. március 30. - kedd 21:44

Enci! Mivel mindn embernek más és más igénye van így elég nehéz lenne hogy mindenkinek "jó" legyen a csomagja...sőt annak hogy eltünnek a csatornák rengeteg technikai háttere is van az ilyen műsorszolgáltatóknál...Nem gonoszkodni akarnak:)

Enci, 2010. március 30. - kedd 20:00

Igen a parabolát szidják hogy szar. Mindegy digi vagy t - home. Nekem eltünt az echo tv, és a discoveri ja az régebben eltünt. Van a net sok filmet meglehet online nézni. Sose úgy van összeállítva a csomag, hogy jó legyen. valamelyik biztosan hiányzik. Nem szép tőlük, de ez van..

Lány, 2010. március 29. - hétfő 20:14

Hát hát...milyen nagy tragédiának fogják fel az emberek, hogy nem nézhetik kedvenc csatornáikat...mi lenne ha nem a tv lenne a legfontosabb?Mellékesen ahogy a cikk is írja, nem szabálytalan ami történt...Általános szerződési feltételek tartalmazzák...miért kell mindig szidni valamit/valakit?Éljünk nyugodtan ha nem tetszik a szolgáltató rendelj a digitől parabolát aztán majd nem hogy elveszik a csatornákat de ha majd kicsit fujj a szél semmilyen csatornát nem látsz majd:)Ez az én véleményemm

tvnéző, 2010. március 17. - szerda 14:48

"A UPC a csatornakiosztás összetételének és a programcsomagok árának változásáról a hatóságot és az érintett előfizetőket időben értesítette." Kb. 20 éve vagyok előfizető (sajnos kényszerből-mivel más szolgáltató nincs) de a legutóbbi csatorna eltűnésekről egy szaros böffenet sem volt a kiváló hírlevél és számlacsomagban. Amint lehet Digi-re, vagy bármi másra váltok.

vidéki, 2010. március 17. - szerda 14:42

Nemhogy az analóg csomagokból, de a digitálisból is kivették a német, olasz, francia nyelvű csatornákat. Ja és megemelték a 8 csatornával kevesebb előfizetési díjat 10%-al. Ez ám a tisztességes piaci verseny!

szupergo, 2010. március 17. - szerda 11:08

Nekem a Travel fáj a legjobban, be lehetett vele járni a világot. Úgy elvették mint a pinty... Alattvalók vagyunk.


1 2

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza