Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

BAR-lista lekérdezés: nem csak a hitelmulasztás bűn

Munkatársunktól, 2010. március 16. - kedd 12:18
Címkék: bank, hitel, kiadvány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A BAR-lista lekérdezése során kiderülhet, hogy a KHR-rendszer nyilvántartott ügyfelei között szép számmal akadnak olyanok, akik nem notórius nemfizetők.


Meglepetések BAR-lista lekérdezés során

A banki ügyintézők és a hitelközvetítők szerint sokan nem tudnak arról, hogy nevük a BAR-listára került, ahogyan azt sem, ha egy bank belső feketelistáján "díszelegnek". Egy meg nem szüntetett lakossági folyószámla néhány hónap alatt be nem fizetett számlavezetési díjaiból is összejöhet akkora hátralék, hogy az banki feketelistára tegyen valakit. A KHR-rendszerébe való bekerüléshez a mindenkori minimálbér összegét meghaladó, legalább kilencven napos késedelem szükséges (magyarul: egy meggondolatlan módon hónapokon át nem fizetett százezer forintos hitelkártya-adósság is a vesztünket okozhatja).

Jelzáloghitelük igénylése során a problémával szembesülő ügyfelek sokszor azonnal rendezik tartozásukat, ám tévesen hiszik, hogy ezzel az ügyük le van zárva. Ha megfelelnek bizonyos kritériumoknak, akkor ügyüket jelentik a KHR-rendszer kezelőinek, más esetben sokszor a követeléskezelő cégektől kell beszerezni a szükséges igazolásokat.

AFP
Hogyan kerülhettünk fel?

A bankok szakítottak azzal a gyakorlattal, mely szerint a BAR-lista lekérdezése után passzív adóslistán szereplő ügyfeleiket - nem ritkán kamatfelárért cserébe - meghitelezték. A hitelüket már visszafizető, de még évekig (alapesetben a törlesztés után öt évig) a listán szereplő ügyfelek hitelezése gyakorlatilag megszűnt. Információink szerint jelenleg két hitelintézet ad hitelt passzív BAR-osoknak, ők is csak szigorú feltételekkel (alapkövetelmény, hogy az ügyfél ne jelzáloghitel mulasztás miatt kerüljön fel a listára).


A csalók is a KHR-ben landolnak

A BAR-listára a hitelmulasztók mellett azok az ügyfelek is felkerülhetnek, akik bankkártya visszaélést követtek el, csaltak, vagy hamis adatokkal próbáltak hitelhez jutni. Az öt év feketelistát csak azoknak engedik el, akik igazolni tudják, hogy banki szabálytalanság miatt kerültek a nyilvántartásba. A felügyelet évente alig száz-százötven ilyen esetet vizsgál, ami az összes ügyletre vetítve elenyésző.

Forrás: Pénzcentrum
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Zsigmond Péter, 2017. március 29. - szerda 16:07

Szeretném tudni hogy fent vagyoke a KHR listán? Köszönöm

Bese Attiláné, 2016. október 08. - szombat 18:37

Szeretném megtudni szerepelek-e a bárlistán

Bese Attiláné, 2016. október 08. - szombat 18:37

Szeretném megtudni szerepelek-e a bárlistán

SZÖLLŐSI SÁNDORNÉ, 2016. február 20. - szombat 21:48

azt szeretném megtudni bárlistás vagyok e?állandó lakcím:Nógrádmegy:Salgótarján rákóczi út 184/2-em 210 ajtó

Magdolna, 2015. március 22. - vasárnap 10:24

Szeretném megkérdezni hogyan kerűlhettem bár listára amikor ápolásin vagyok már 10-éve így nem vehettem fel hitelt .Azt hiszem hogy még kezesnek sem fogadnak el akkor nem értem az egészet állítólag 5 helyen vagyok bár listán ezt hogyan és kitől tudhatom meg hogy ez hogyan történhetett meg? tisztelettel:Magdolna

Kidobott pénzek... , 2011. június 21. - kedd 14:43

Azok csókosak voltak:) A vidi is kapott pár milliárdot mert különben csődölt volna , Fejér-megye Király csapata Fityisz fellegvára rögtön kettőt kapott mert a foci fontosabb mint életek családok , adókból begyűjtött pénzekből.1998-ra gondoljatok vissza mikor vitya elkurta , tízerrével mentk csődbe vállakozások 2001-re rekordot döntött Magyarország öngyilkosságból , aztán jöt a főelkuró .Táncoló művész :)12 év Szívás aztán kipufogás nah most ezt szívjátok be , a GÁZT , lehet fuldokolni, vagy 30 évig.Ti felveszitek a pénzeket mert éhen haltok, meg adót fizettek de CIRKUSZRA ARRA van zseton NYUGI! Pedig válság van vagy mi ... Mivel a foci a kedvence a miniszterenökötöknek ti meghlebagyghtokkxarvaésmégráis szavaztatok ! Már elnézést. Mindenki gondolkozzon el azon hogy érdemes-e ebbe a HON-ba fektetni akár 1 ft-ot is ? Én úgy gondolom hogy "NEM" éredemes , mert soha nem lesz itt normális élet.

László Attiláné, 2011. június 21. - kedd 14:13

Meg kellene szüntetni a BAR listát,ugyanis ezzel is a kis (átlag embereket)sújtják.Meg vannak nyomorítva ,nehogy már túléljék azt a nyomorúságot amiben vannak.Mi ez ha nem negatív megkülönböztetés.Konkrét folyósításról tudok,hogy bar listás kapott hitelt-nem is egy-fedezet nélkül.

Bogdán Anikó, 2011. június 06. - hétfő 15:41

10 éve báros vagyok aktív báros! semmilyen értesítést nem kaptam,ha most nem szerettem volna felvenni bizonyos összeget,rá sem jövök,hogy szerepelek ezen a listán!de a csattanó most jön.semmilyen szolgáltatásukat nem vettem még soha igénybe,de az adatbázisukban sem szerepelek!sem név szerint,sem lakcím,sem születési idő szerint sem szem.ig.szám szerint sem.az ügyvezető értetlenül áll és csak azt hangsúlyozza a listáról nem tud levenni míg meg nem tudjuk miből áll a tartozás.bármely bankhoz fordulok az a válasz aktív bár?sajnos nem áll módunkba segíteni.kérdem én mit tehetek,ezek után hogy kerülhetek le a listáról.ha nem kapok segítséget hogy fizessek szerintem ezzel a problémával vagyunk így egy páran.ha egyszer botlottál egy életen át fizess érte???miért nem segít semelyik bank sem?

Kiss Tünde, 2011. április 16. - szombat 01:38

-

szabó, 2010. augusztus 03. - kedd 07:56

A föld összes országában ismeretlen az a kifejezés,hogy BAR lista!Mégis működik a rendszer,mert ott betartják az emberek/Ügyfelek/alkotmányos jogait és az adatok titkosságát!!!Semmiféle adatot nem szolgál ki egyik bank a másiknak az ügyfelekről,mivel külföldön ezt nagyon szigorúan büntetik!!!Ismét Magyarország a "kakukktojás"!De miért???!Azért,mert ebben az országban a bankok azt csinálnak amit akarnak!!!


1 2 3

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza