Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Újra disznótorozhatunk a Börzsönyben

Munkatársunktól, 2010. március 11. - csütörtök 14:29
Címkék: élelmiszer, vendéglátás, utazás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Március 20-án, szombaton harmadszor rendezik meg Nagybörzsönyben a Hagyományőrző Falusi Disznótort.Eddigi rendezvényeikhez hasonlóan a szervezők a mostani eseménnyel is azt célozzák, hogy Nagybörzsöny (németül Deutschpilsen) a hegyek közé zártan is minél ismertebb és elismertebb turisztikai célponttá váljék - beszél kezdeményezésük céljáról Paulik Oszkár szervező.

"Az első hagyományőrző disznótort tavaly februárban rendeztük. Vendégeink száma már akkor száz fölött volt, fantasztikus volt a hangulat, sokan kérdezték, hogy mikor jöhetnek újra egy jó kis disznóölésre." Mivel azonban a rendelkezésre álló disznók száma véges, a résztvevők számát száz főben maximalizáltuk, - folytatta a szervező - van még ugyan szabad hely, de a jelentkezéssel érdemes sietni.

Aki vendégként tevőlegesen is részt venne a hús előkészítésében, bátran kést ragadhat, hogy aztán szalonnát vágjon, vagy hurkát töltsön. Tavaly egy vendégük még azt is bevallotta, hogy nálunk látott-érintett életében először bontott húst - meséli Paulik. Ha nem akarunk egész nap disznótorozni, pár órás kirándulást is beiktathatunk programunkba. Jegyet válthatunk a helyi kisvasútra, vagy egy idegenvezető régész vezetésével megtekinthetjük Nagybörzsöny nevezetességeit.

mti
Töltőre magyar!

Akinek hiányzik a falusi disznóölések füstös-pálinkás hangulata, bátran látogasson el március huszadikán, szombaton Nagybörzsönybe, ahol aztán egész napos program keretében lehet az események és a közben felszolgált földi jók részese. Lesz füstölt kolbász, hurka, pecsenye és nem marad el az ilyenkor nélkülözhetetlen házi pálinka és forralt bor sem. A hangulatot fokozására egész nap szól majd a magyar zene. A disznótor a falu művelődési házában lesz, olcsó szállást pedig a huszonhárom helyi vendégházban találhatunk.

(További információ: nagyborzsony.hu)
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Kovácsné Heffler- Foltányi Emma, 2019. augusztus 23.

Intrum Justitia zrt. 2002 óta vezetgeti a már visszafizetett kölcsönöm 2015.08 20-án lejárt a...

Behajtó cégek és a család

Kovácsné Heffler- Foltányi Emma, 2019. augusztus 23.

Intrum Justitia zrt. 2002 óta vezetgeti a már visszafizetett kölcsönöm 2015.08 20-án lejárt a...

Behajtó cégek és a család

Kovácsné Heffler- Foltányi Emma, 2019. augusztus 23.

Intrum Justitia zrt. 2002 óta vezetgeti a már visszafizetett kölcsönöm 2015.08 20-án lejárt a...

Behajtó cégek és a család

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés