Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sólyom: Nem perelhetjük a szolgáltatót

Munkatársunktól, 2010. március 10. - szerda 12:56
Címkék: jog, eljárás, törvény, szolgáltató, bank
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Sólyom László köztársasági elnök a polgári perrendtartásról szóló törvény csoportos keresetindítást lehetővé tevő módosítását visszaküldte az Országgyűlésnek.


A köztársasági elnök ezt a törvényt előkészítetlennek minősítette, amelynek rendelkezései elnagyoltak és visszaélésre adnak lehetőséget.

A köztársasági elnök azt is sérelmezte, hogy egy ennyire új perjogi intézmény harminc nap elteltével lépne hatályba. Erre szerinte sem a bíróságok, sem az ügyvédi kar nincs felkészülve.

mti
Vajon mit lát, amit mi nem?

A visszadobott törvény szerint csoportos keresetindítást kezdeményezhetett volna bármely természetes vagy jogi személy, aki a meghatározott jogvita eldöntésében közvetlenül érdekelt, illetve olyan társadalmi szervezet is, amely létesítő okirata alapján a jogvitával összefüggő területen érdekvédelmet vagy jogvédelmet lát el. Emellett az ügyész, illetve a jogvitával összefüggő területen hatáskörrel rendelkező közigazgatási szerv is indíthatott volna csoportos keresetet.

A módosítás Sólyom általi elfogadása lehetővé tette volna az erőfölényükkel gyakran visszaélő multicégek és szolgáltatók több felperes általi beperlését, akkor is, ha azok tevékenységükkel sok fogyasztónak egyenként "csak" csekély összegű kárt okoztak.

Forrás: MTI/Index
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Hornyák Ervin, 2010. március 17. - szerda 20:09

Sajnos Magyarországon egyre távolabb vagyunk a jogegyenlőségtől, mert megválsztott nemeseinket, a szolgáltatókat, a multikat és a gazdagokat, külön törvények és sztárügyvédek sokasága védi. A közönséáges földi halandókat pedig senki sem tudja megvédeni, még a jogsegély szolgálatok sem. A becsület és az álhatatosság, pedig nem elegendő a maffia törvényekkel szemben.ERvin.

ah, 2010. március 11. - csütörtök 19:08

Ez a Sólyom 1 hányinger!!!!! Remélem leváltják! Végére azért még gyorsban aláírta a holokauszt tagadás 3 év büntetését. Nagyon úgy tünik nem az ország hanem "mások" érdekeit nézi"....

janbor, 2010. március 10. - szerda 15:43

Eddig úgy hittem , hogy az Elnök Úr a Magyar Köztársaság (állampolgárainak)Elnöke.A szolgáltató bizonyíték nélkül is BÜNTET? A ZÉRÓ tolerancia úgy elszabadult,hogy hivatkozásokból,mutogatásból áll az élet. Pl: EU elvárás,nem mi hoztuk a törvényt.MÁS : "Nem MI hoztuk a törvényt,c végrehajtók vagyunk.Ekkor beszélünk az 50-es évekröl.Az ÁSZF-ekbe olyan pontok vannak amelyek segítségével bármikor veszíthetsz.Akkor is ha igazad van.Miért kell bíróság,mérgelődés,vesződés amikor egy jó szerződés mindkét fél részére becsületesebb volna.T.janbor

Lugosi, 2010. március 10. - szerda 15:03

Gerinctelen alak. A bankok beprogramozták egy análfűrésszel.

Anyuci, 2010. március 10. - szerda 14:57

Mindig csak a csalódás! Sólyom urat eddig is langyosnak tartottam.

ember, 2010. március 10. - szerda 14:26

Az eredmény: http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=104882 Köszönjük Elnök úr...

buherancia, 2010. március 10. - szerda 14:17

A fogyasztóvédelem, amiért szintén mi fizetünk nem a fogyasztót védi. Itt minden a kisember megkopasztására épül. Hát persze, hogy nincs helye egy ilyen törvénynek!

ember, 2010. március 10. - szerda 13:35

Most Sólyom László élt vissza az erőfölényével, a szolgáltatók továbbra is fosztogathatnak...

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza