Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Száz családot vágott el az E.ON

Munkatársunktól, 2010. március 10. - szerda 14:54
Címkék: gáz, áram, víz, szolgáltató
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Száz család nem jut fűtéshez és meleg vízhez Tapolcán egy tízemeletes panelházban. Közülük csak húsz család tartozik.Két napja dideregnek a lakók és nincs meleg vizük sem a Kazinczy utca 13. szám alatti panelházban, mert az gázszolgáltató E.ON Hungária Zrt. a ház hárommillió forintos tartozására hivatkozva kikapcsolta a gázellátást - mondta Nyírő Lajos, a ház közös képviselője.

A ház képviselője "igazságtalannak és tisztességtelennek" tartja az eljárást, mert a kikapcsolásról ugyan értesítették őket, de előtte tárgyalási lehetőséget sem adott az E.ON a lakóközösség vezetőinek.

Nyírő Lajos elmondta: a száz család közül nyolcvan rendszeresen és pontosan fizette és fizeti a szolgáltatásokat, velük szemben "különösen durva és jogtalan" az eljárás. Közölte azt is, hogy a húsz család összesen 6,8 millió forintnyi közös költség befizetésével maradt el, s ha ez a tartozás "befutna", a lakóközösség is "simán" rendezhetné a gázszámláját.

mti
Kialudt a láng

A közös képviselő szerint a lakóközösségnek is vannak kintlévőségei, így például nyolcszázezer forintot szeretnének behajtani a város önkormányzatától, kétszázezret pedig a honvédségtől. Mint mondta: a házban az önkormányzati bérlakásokban élők közül többen nem fizetik a közüzemi díjakat, a közös költséget, s e tartozásokért végső soron a tulajdonos önkormányzatnak kell helytállnia.

Az E.ON-nal lehetetlen tárgyalni, mert "mire végigkínlódja magát a cég telefonos ügyfélrendszerén", mindig más-más jelentkezik be, akinek újra el kell mondania a gondjukat, ám nem történik semmi. Nem érnek el egy felelős vezetőt, akivel "érdemben tárgyalni" tudnának - tette hozzá.

Császár László, Tapolca fideszes polgármestere elmondta: a vis maior helyzetre tekintettel az önkormányzat kifizetné a ház tartozását az E.ON-nak, s majd a lakóközösség később ezt a pénzt visszaadná a lakáskasszából. Ennek a törvényes megoldási lehetőségéről a jegyző most egyeztet - tette hozzá a polgármester.

A polgármester ugyanakkor megjegyezte: tévedésben van a ház közös képviselője, amikor azt állítja, hogy az önkormányzati bérlakásokban élők helyett a polgármesteri hivatalnak kellene azonnal törlesztenie a közüzemi díjakat. Mint mondta: több lakó nem fizet bérleti díjat sem az önkormányzatnak, s a tartozásaik miatti tulajdonosi helytállás csak jogerős bírósági döntés és végrehajtási határozat után válna esedékessé.

Itt viszont azonnali megoldásra van szükség, nem maradhat napokon át fűtés és meleg víz nélkül száz család, azaz mintegy négyszáz lakó - mondta a polgármester, hangsúlyozva, hogy a város megtalálja a gyors megoldást, már felvették a kapcsolatot az E.ON-nal is.

Egyházy Nikolett, az E.ON Hungária Zrt. sajtóreferense arról tájékoztatott, hogy a múlt év nyara óta már hat fizetési felszólítást küldtek a társasház vezetőinek, s a tartozásuk már a négymillió forintot közelíti. Megjegyezte, hogy még csak részletfizetési kedvezményt sem kértek sosem. A sajtóreferens rámutatott, hogy társasházként működő lakóközösségről van szó és nem egyedi lakások összességéről, így nem vonatkozik rájuk a téli szolgáltatás-kikapcsolási tilalom.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

laciazt , 2010. március 11. - csütörtök 09:03

Aki nem fizet azt megértem hogy kikötik, de a fizetőst miért? Megérjük azt ha a szomszédom bűnöző akkor engem is lecsuknak???

kuntics, 2010. március 11. - csütörtök 08:32

Kakuk!Nálad az igazság!Rühes magyar állam,csak a népnyúzás,emberség-ugyan már!

janbor, 2010. március 11. - csütörtök 08:16

"Nem MI hoztuk a törvényt,csak végrehajtók vagyunk." Netán ismerős szlogen? Ez a csoportos bünti. Majd megtanulod, hogy hogyan kell viselkedni! Hisz törvény van rá. A mukáját vesztett EMBER-től azt a kevés javat is elveszed amije van, marad a csupasz fenék.Nem elég a munkahelyteremtés szlogenje,tenni is kell érte. Rá lehet terhelni a lakására is. Abból mikor és kinek lesz pénz.(Természetesen az illeték,-telekkönyv,-ügyvéd,-bíróság -hivatal- pénze meglesz.) A ráterhelt pénzből" fizető "lakótársak nem sokat látnak.

ÖREGMOTOROS, 2010. március 11. - csütörtök 08:15

KÖSZÖNJÜK, HOGY ELADTÁTOK AZ ÁRAMSZOLGÁLTATÓT BAGÓÉRT. És akkor hogy is van az, amikor valaki visszaél a kizárólagosság hatalmával? vegyetek egy generátort 80-an! Üzemeltessétek, amíg a sz..eon újra nem szolgáltat. Aztán fizessen!! Ezt a szemétséget otthon az erdei barbárok közt nem meri megengedni, mert kapna a pofájára.

ballábas, 2010. március 10. - szerda 16:52

Először a közös képviselőt kellene hátsótájékon billenteni,mert a rendszeresen nem fizetők ellen végrehajtási eljárást lehet kérni a bíróságtól /januártól az ügyészségtől/.Nem csak telefon van a világon,lehet írni e-mailt is és el is lehet menni a szolgáltatóhoz.Minden jelentősebb településen van kirandeltsége,ahol személyesen lehet intézkedni. Hasonló panelben lakom,hasonló cipőben jár nálunk is egy-két lakótárs,de az illetékes teszi a dolgát,azért kapja a pénzét.

kakuk, 2010. március 10. - szerda 16:19

Így van mikor az EON állam az államban!! Csak az extra profit számít emberség kizárva! Köszönhető a felelős állam vezetőinknek! Tömik a zsebüket közben szarnak a Magyar népre!

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza