Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kinek jó az új kgfb-törvény?

Munkatársunktól, 2010. március 08. - hétfő 14:23
Címkék: autó, díj, törvény
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) törvény legutóbbi módosítása jelentős lépés az ügyfelek anyagi érdekeinek védelme, a gazdaság fehérítése irányába - tudatta az Autós Nagykoalíció.Az autósok érdekvédelmi szervezete a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) a 2010. április elsejétől hatályos, a gépjármű felelősségbiztosítással kapcsolatos kártérítéssel, illetve a javítási munkákkal összefüggő jogszabályokkal kapcsolatban tett nyilatkozatára reagált. A MABISZ úgy vélte: a jogszabály sérti az ügyfelek érdekeit.

Az Autós Nagykoalíció szerint a jogszabály megteremti annak a lehetőségét, hogy az ügyfelek kártérítése ne lehessen kevesebb, mint amennyi a gépjármű szakszerű javításához szükséges. Így méltányos kártalanítást biztosít az ügyfeleknek akkor is, ha a gépjárművet nem javítják meg.


Méltányos kártérítésre számíthatunk?

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke a közleményben hangsúlyozza: a jogszabály ellene hat annak a gyakorlatnak, amikor a biztosító társaságok nyereségének növelése az ügyfelek kárára történik. Utalt arra, hogy a tájékozatlan ügyfeleket a gyorsított kárrendezéses ajánlattal jelentősen kisebb kártérítésben részesítik, mint amit az ügyfelek által fizetett biztosítási díj és szerződés lehetővé tenne.

A szervezet szerint a jogszabály megakadályozza, hogy totálkárosnak minősített gépjárművek az illegális gazdaságban kezdjenek új életet.

Az autósok érdekvédelmi szervezete hangsúlyozza: a gépjármű tulajdonosok a biztosítók által kiszámolt, ajánlott és szerződött felelősségbiztosítási díjat fizetnek. A gépjármű tulajdonosok ezzel jogot szereztek arra, hogy olyan kártérítésben részesüljenek, amely elegendő az önhibán kívül keletkezett kár szakszerű, biztonságos javításához, a kár megtérüléséhez.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza