Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sok élelmiszer végzi a kukában

Munkatársunktól, 2010. március 08. - hétfő 12:52
Címkék: élelmiszer, hulladék
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Gyümölcsök, saláták, zöldségek és friss tej - ezeknek az élelmiszereknek van a legnagyobb esélyük arra, hogy a kukában végezzék. Az emberek közel fele ráadásul meg van győződve arról, hogy a pazarlással "pörgeti a gazdaságot".A városlakók átlagosan több ennivalót dobnak ki, köztük is a huszonöt és harmincöt közötti egyedülálló férfiak a fő pazarlók: ők átlagosan havi 17,43 font (közel ötezerkétszáz forint) értékű ételtől válnak meg, többtől tehát, mint amennyit egy átlagos négytagú brit család havonta kidob (15,70 font).

A The Daily Telegraph című brit lap online kiadásában ismertetett eredmények szerint a fiataloknak volna mit tanulniuk az idősebbektől: az ötvenhét év felettiek ugyanis a legkevésbé pazarlók, átlagosan mindössze 3,36 font értékben dobnak ki élelmiszert havonta.

afp
Kinyitott az étterem

Ami a termékeket illeti, a banán az első, szorosan követi a tej. "Rangos" eredményt ért el a friss hús és a kibontatlan készétel is, legkevésbé pedig a konzervek vesznek kárba.

A kétezres reprezentatív mintán végzett felmérésből az is kiderül, hogy az emberek közel háromnegyede úgy véli: az élelmiszerek pazarlásának egyáltalán nincs vagy csak nagyon kis hatása van a környezetre. Nem kevesebb, mint negyven százalékuk egyenesen úgy gondolja, hogy gazdasági szempontból kifejezetten hasznos az ennivaló kidobása, mivel "mozgásban tartja a termelést".

Az az adat sem árulkodik környezettudatos társadalomról, amely szerint a britek hetvenhét százaléka saját elmondása szerint egyáltalán nem veszi figyelembe élelmiszer vásárlásakor a globális környezeti hatásokat.

De vajon miért végzi ilyen sok élelmiszer a kukában? Nos, a felmérés szerint ezért elsősorban a rossz tervezés, a zsúfolt életmód, a rossz szokások, a lustaság és persze a túl nagy adagok a felelősek.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Kovácsné Heffler- Foltányi Emma, 2019. augusztus 23.

Intrum Justitia zrt. 2002 óta vezetgeti a már visszafizetett kölcsönöm 2015.08 20-án lejárt a...

Behajtó cégek és a család

Kovácsné Heffler- Foltányi Emma, 2019. augusztus 23.

Intrum Justitia zrt. 2002 óta vezetgeti a már visszafizetett kölcsönöm 2015.08 20-án lejárt a...

Behajtó cégek és a család

Kovácsné Heffler- Foltányi Emma, 2019. augusztus 23.

Intrum Justitia zrt. 2002 óta vezetgeti a már visszafizetett kölcsönöm 2015.08 20-án lejárt a...

Behajtó cégek és a család

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés