Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

BKV - párthoz vándorolhatott Hagyó kenőpénze

Munkatársunktól, 2010. március 08. - hétfő 10:04
Címkék: bkv, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Balogh Zsolt szerint pártok is kaphattak a Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyetteshez került BKV-pénzekből. A cég korábbi megbízott vezérigazgatója azt is elmondta, hogy erről híresztelések révén szerzett tudomást, neki nem mondták el, mit csináltak a pénzzel."Igyekeztem a legkevesebbet tudni erről és nem akartam belegabalyodni" - közölte Balogh Zsolt, majd hozzátette: soha nem részesült a pénzből és nem is akart abból "lecsippenteni".

"Nyugodtan akartam otthon aludni" - jegyezte meg. A volt BKV-s vezető a Hir TV vasárnap esti, Kontraszt című műsorában elmondta, hogy abból a hetvenmillió forintból, amely a tudtával, rajta keresztül került Hagyó Miklóshoz, negyvenmillió forint a szentendrei HÉV utastájékoztató rendszerének többletkifizetéseiből származik. A fennmaradó harmincmillió forintból tizenötmilliót személyesen adott át Hagyónak Lelovics Ottó irodájában, a másik tizenötmilliót pedig egy olyan informatikai cégen keresztül juttatta el, amely korábban szerződésben állt a BKV-val.

"Hagyó Miklós leírhatatlan módon tudta terrorizálni az embereket, üvöltözött" - közölte Balogh Zsolt. Hozzátette: ez történt akkor is, amikor közölte Hagyóval, hogy nem adja be pályázatát a BKV vezérigazgatói posztjára, mert alkalmatlannak tartja magát a tisztségre. A volt vezérigazgató láthatóan megtörve azt mondta: augusztusban távozott a cégtől, majd két hónapnyi "vergődés" után októberben úgy döntött, hogy elmondja a rendőrségnek, mi történt a BKV-nál, és ezt az ügyvédjén keresztül jelezte is a hatóságoknak. "Tudtam, hogy értem fognak jönni" - közölte.

mti
Hagyó a Böszörményi úton átvágva érkezik a közeli MSZP-irodába

A Magyar Nemzet szombaton közölt interjút Balogh Zsolttal, aki arról beszélt, hogyan került a BKV-tól Hagyó Miklóshoz több tízmillió forint, és azt is elmondta, milyen elvárásoknak kellett megfelelnie. Szólt arról is, hogy megbízott vezérigazgatóként sűrűbben találkozott a politikával, Hagyó Miklóssal minden apró szervezeti és személyi döntésről egyeztetnie kellett. Felidézte, Hagyó meghívta őt Gödöllőre. Úgy fogalmazott: "egy lakásban közölte velem, hogy ezentúl konkrét utasításokat fog adni, és azt mondta, éves tagdíjat kell fizetnem neki", tizenötmillió forintot készpénzben. Arra a kérdésre, hogy miért nem fordult a rendőrséghez, Balogh Zsolt azt mondta: ekkor már félt, és tudta, hogy az első eset miatt zsarolható. A volt BKV-s vezető elmondta: ő soha egy forintot sem kapott a pénzből, a cégtől is végkielégítés nélkül távozott.

A napilap azt is írta: Balogh Zsolt mindenhol Hagyó Miklós embereibe ütközött a cégnél, a 2008-as sztrájk után felhívták irodájába és "pár szakszervezeti vezető, egy-két igazgató" jelenlétében azt mondták neki: "szokás szerint vissza kell juttatni valamennyi pénzt a szakszervezeteknek, és küldeni kell egy csomaggal Hagyónak is."

Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes szombaton arról értekezett, hogy Balogh Zsolttal, és mindenkivel szemben, akik "a hamis állításokat megismétlik", jogai megóvása érdekében megteszi a szükséges törvényes lépéseket. A szocialista politikus hozzátette: tiszta lelkiismerettel áll bármely, a tevékenységét vizsgáló fórum elé; illetve, hogy "munkáját mindig a képviselői esküjéhez híven végezte". Hagyó szerint a napilapban megjelent cikk személyét érintően annyi valós tényt tartalmaz, hogy "szereti a párizsit, és tényleg nem pontos".

Lendvai Ildikó, MSZP-elnök nem tudja, hogy igaz-e, amit Balogh Zsolt a volt főpolgármester-helyettesről, Hagyó Miklósról mondott, de azt ígérte, hogy ha valaki bűnös, annak "nem lesz helye a szocialista pártban". Az MSZP elnöke pártja nőnapi rendezvénye után újságíróknak azt mondta: "mi sem tudjuk, hogy igazak-e ezek az ügyek, egy újságcikkben olvastunk egy interjút". A HírTV tudósítása szerint Lendvai Ildikó közölte: örülne, ha nem volna igaz, de elsősorban abban érdekelt, hogy derüljön ki az igazság, ez pedig az igazságszolgáltatás feladata.

Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke nagyon súlyos állításnak nevezte azt, amit Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott vezérigazgatója Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesről a napilapnak mondott. Több szakszervezeti vezető is cáfolta, hogy részt vettek volna a szóban forgó, 2008-as sztrájk utáni beszélgetésen. (Pedig név szerint Balogh nem is említett senkit - a szerk.) Az MTI BKV-s forrásból úgy értesült, hogy a közlekedési vállalat buszos és metrós (gumikerekes) szakszervezetei vettek részt ezen a megbeszélésen. A megkérdezett buszos szakszervezetek képviselői azonban tagadták, hogy ott lettek volna a beszélgetésen.

Földényi György, a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetségének elnöke a 2008-as sztrájk lezárását követően semmilyen "kiscsoportos" beszélgetésről nem tud. Ha volt is ilyen, ő ezen nem vett részt és tudomása szerint egyetlen szakszervezeti vezető sem volt ilyen beszélgetésen. Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének alelnöke úgy nyilatkozott: nem tud ilyen megbeszélésről, és arról sem, hogy a sztrájkolóknak vissza kellett volna juttatniuk pénzt. Arra a kérdésre, hogy kapcsolatban álltak-e Hagyó Miklóssal, Nemes Gábor úgy válaszolt: munkakapcsolatban voltak, a BKV helyzetével kapcsolatban levél útján kommunikáltak. Úgy fogalmazott, Hagyó a szakszervezetekkel nem nagyon szerette tartani a kapcsolatot.

Gulyás Attila, a metrósokat összefogó Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke nem hallott arról, hogy a 2008-as sztrájk után Balogh Zsolttól ilyesmit kértek volna, ő nem volt ott ezen a beszélgetésen. Ugyanakkor kíváncsi lenne arra, hogy kik vettek részt ezen a találkozón, és reméli, hogy Balogh Zsolt ezt el fogja mondani a rendőrségen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nem kommentálta az interjúban elhangzottakat. A rendőrség honlapjára szombaton felkerült közlemény szerint a BRFK eddig is és ezután is a hatályos büntető eljárásjog szabályai szerint folytatja a nyomozást a Budapesti Közlekedési Vállalattal (BKV) kapcsolatban.

A szentendrei HÉV utastájékoztató rendszerének kiépítésével kapcsolatban a BKV feljelentést tett a rendőrségen. A korábban az MTI birtokába került dokumentum szerint százmillió forintot fizettek ki a rendszerért a kivitelező C.C. Soft Kft.-nek, de a rendszert soha nem helyeztek véglegesen üzembe, mert az nem működött hibamentesen harminc napig. Kijelzőként LCD-televíziókat, azok üzemi hőmérsékleten tartására pedig kézi hőlégbefúvókat használtak, amelyeket a tévék hátuljára rögzítettek.

Nyakó István, az MSZP szóvivője vasárnap jelentette be, hogy Hagyó Miklós szocialista országgyűlési képviselő felfüggesztette párttagságát és lemondott XII. kerületi pártelnöki posztjáról (de parlamenti helyéhez és mentelmi jogához ragaszkodik). "Mi hiszünk Hagyó Miklós igazában" - jegyezte meg a szóvivő, majd az érdeklődő újságírónak azt javasolta, hogy ebben a témakörben keresse meg Kaya Ibrahimot, Josip Totot, esetleg kérdezze meg Orbán Viktort, merre vannak államilag támogatott szőlői, vagy apja bányái. Nyakó István a további újságírói kérdéseket elhárítva távozott a sajtótájékoztatóról.

A sértődött MSZP-s szóvivő egyébként maga is könnyű kézzel bánik közpénzeinkkel. Nyakó István valamint felesége, Nagy Nóra egyaránt a szocialista párt képviselője volt 2002 és 2006 között. Bár házaspárként éltek, benyújtott költségtérítési kérelmeik tanúsága szerint közös "munkahelyükre" minden nap külön autóval jártak be Miskolcról, mi több, más-más lakásra nyújtották be költségszámláikat is. Nagy Nóra annak idején szintén felvett 13 millió 835 ezer forint utazási költséget, valamint 4 millió 158 ezer forintnyi szállásköltség-térítést.


Hagyó Miklós a lánya nevére íratta budai ingatlanjait

A BKV-botrányokban érintett Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes nemrég a lánya nevére íratta át két budapesti ingatlanját a hvg.hu értesülése szerint. Az ajándékozás tényét a politikus a Népszavának megerősítette, és azt közölte, semmi különöset nem lát ebben. Az értesülés földhivatali dokumentumokra hivatkozik; ezek tanúsága szerint az ajándékozás március 5-én történt. A széljegy tanúsága szerint a budai ingatlanok immár Hagyó lányának nevén vannak, a politikus ugyanakkor haszonélvezeti jogot kapott. Hagyó Miklós a Népszava online-nak azt nyilatkozta, semmi új vagy különleges nincs abban, hogy lánya nevére íratta két ingatlanát. A politikus azt mondta: az ingatlanok közül csak az egyik "valódi", a másik a külön tulajdoni lapon feltüntetett, a társasházi lakáshoz tartozó kerti kocsibeálló. Emlékeztetett: mindkettőt 1998-ban vásárolta, most a lánya nevére íratta, de megtartotta a haszonélvezeti jogot.


Forrás: MTI/Magyar Hírlap
  
BKV - nyolcvanoldalas jelentés a kenőpénzekről
BKV - újabb gyanúsított: Lelovics Ottó
BKV - Antal Attila házi őrizetben marad
BKV - Előzetesben marad Mesterházy
BKV - újabb két ügyvéd gyanúban
BKV - Tótfalusi is tagad
BKV - Lakos szerint minden a rendszer hibája
BKV - Két hét a jelentéstervezetig
BKV - Tóthfalusit és Lakost szerdán hallgatják meg
BKV - Mindent be akar vallani Fuzik Zsolt
BKV - Három ügyvédnél tartottak házkutatást
BKV - Regőczi Miklós előzetesben
Feljelentésekről hazudozik a BKV
Újabb feljelentések a BKV-nál
BKV - Demszky nem sok konkrétumot mondott
A tököli rabkórházba vitték Mesterházy Ernőt
BKV - A CEMI százmilliói után nyomoznak
BKV - Szalainé májusig marad előzetesben
BKV - Demszkyt, Ikvai-Szabót is meghallgatják
Érdekes Mesterházy Ernő szerződése
BKV - letartóztatták Fuzik Zsoltot
BKV - újabb letartóztatások
Rendőrkézen a BKV volt informatikai igazgatója
BKV - három gyanúsított őrizetben
BKV - őrizetbe vették Mesterházy Ernőt
BKV - Tóthfalusi Györgyöt is kihallgatják
BKV - Antal Attila házi őrizetben van
Gőzerővel nyomoznak a BKV-nál
Őrizetben a BKV volt humánpolitikai igazgatója
Körözik a BKV informatikai igazgatóját

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza