Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A Capital Partners visszavág

Munkatársunktól, 2010. március 05. - péntek 10:38
Címkék: csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Európai Bizottságnál (EB), illetve a cseh külügyminisztériumnál tervez panaszt tenni a magyar hatóságok eljárása ellen a cseh Capital Partners álbrókercég."A magyar hatóságok intézkedéseinek következtében a Capital Partners társaságnak jelentős vagyoni és nem vagyoni kára keletkezett és keletkezik, nemcsak magyarországi tevékenységével kapcsolatban. Erre való tekintettel megfelelő lépésekre készül, és a magyar hatóságok precedens nélküli intézkedései ügyében konkrét panasszal fog fordulni mind a külügyminisztériumhoz, mind az Európai Bizottsághoz. Belföldi jogorvoslati lehetőségek kimerítése esetén választott bírósági eljárást kezdeményezünk a Magyar Köztársaság ellen befektetés meghiúsítása miatt" - áll abban a közleményben, amely csütörtökön jelent meg a társaság honlapján.

mti
Hatósági rajtaütés a cég irodájánál

A PSZÁF február második felében csalás gyanúja miatt azonnali hatállyal törölte a felügyeleti nyilvántartásból a prágai székhelyű Capital Partners határon átnyúló befektetési szolgáltató valamennyi magyarországi függő ügynökét. A regiszterből törölt csaknem hetven cég, illetve magánszemély így a továbbiakban nem végezhet függő ügynöki tevékenységet Magyarországon a cég nevében. A PSZÁF egyúttal felszólította a Capital Partnerst a függő ügynöki szolgáltatások igénybevételével kapcsolatos jogszabályok maradéktalan betartására. Az üggyel kapcsolatban hét személyt őrizetbe vettek, s büntetőeljárást kezdeményeztek ellenük.

"2010. február 25-én hét személyt, kizárólag cseh és szlovák állampolgárokat helyeztek előzetes letartóztatásba. Az intézkedést teljes mértékben aránytalannak és jogtalannak, csupán a média és a politika nyomása által motiváltnak tekintjük. Ügynökeink ugyanis soha nem kezelték a magyar ügyfeleink vagyonát, így nem tudjuk elképzelni, mi indokolhatta a letartóztatásukat és bebörtönzésüket. Úgy tűnik, egyetlen kulcsként az érintettek cseh, illetve szlovák nemzetisége szolgált" - olvasható a közleményben.

A Cseh Nemzeti Bank, amely Csehországban a banki felügyeletet is ellátja, a folyamatban lévő közigazgatási eljárásra hivatkozva nem akart nyilatkozni azzal kapcsolatban, hogy a PSZÁF azonnali hatállyal törölte a felügyeleti nyilvántartásból a Capital Partners társaság valamennyi magyarországi függő ügynökét.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Nane, 2010. március 05. - péntek 14:57

"Úgy tűnik, egyetlen kulcsként az érintettek cseh, illetve szlovák nemzetisége szolgált" - olvasható a közleményben. Patkányok!

alex, 2010. március 05. - péntek 14:51

Most olvasom, hogy Romániából is kitiltották őket. Ezért nem reklamálnak? Mindig csak velünk van bajuk? Majd valamelyik magyar sztárügyvéd irodája elvállalja a képviseletüket és a végén még a mi adóforintjainkból kell megfizetni a magyar államra kirótt büntetést.

Mandarin, 2010. március 05. - péntek 12:10

Arcátlan emberek,és még a végén ők vannak felháborodva.remélem megkapják méltó büntetésükt!Mehetnek sírni az E.Bizottsághoz,nem fog az tenni semmit,a magyar nyelvtörvénnyel se tett,emlékezzetek!Megszívtátok...

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza