Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Indul a jelzáloghitel-dominó

Munkatársunktól, 2010. március 04. - csütörtök 16:59
Címkék: bank, hitel, ingatlan
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Sajnos folytatódni látszik a tavaly kezdődött tendencia - valószínűleg a csökkenni nem nagyon akaró törlesztőknek is köszönhetően - egyre több jelzáloghiteles kerül bajba.


Az ingatlanmagazin.com írása egyenesen időzített bombának nevezi a jelenséget és tömeges bedőlést vizionál - írja a Hitelkárosultak blogja. "Tavaly év végén már 48 ezer behitelezett ingatlan esetében fordult elő kilencven napon túli tartozás, további 42 ezernél pedig harminc napot meghaladó késedelem. Ráadásul ezek a számok kizárólag a bankok által nyújtott hitelekre vonatkoznak, a különböző pénzügyi vállalkozások nyilvántartásáról ugyanis semmit sem tudni."

A blogíró elmondása szerint, míg a korábbi hírek többnyire arról szóltak, hogy a lakosság inkább fedezet nélküli vagy gépjárműhiteleit hagyja veszni és mindent elkövet, hogy ingatlanát megtartsa, mostanra ez a teória is megdőlni látszik. Tavaly összesen 19 116 ingatlan esetében került sor végrehajtásra, az év végi késedelmes tartozások nagy száma pedig arra enged következtetni, hogy idén még több jelzáloghitel fog bedőlni.


Könnyen bontanak szerződést a bankok

"Különös, hogy miközben a bankok előszeretettel hangoztatják segítőkészségüket és rugalmasságukat a bajba került ügyfelekkel kapcsolatban, a statisztika nem ezt mutatja. Míg a problémás jelzáloghitelek az elmúlt egy évben ötven százalékkal, addig az újratárgyalt hitelszerződések száma csak húsz százalékkal nőtt. Ráadásul a pénzintézetek korábbi gyakorlatukkal szakítva egyre kevesebbet várnak a pénzükre, általában hatvan-kilencven, de akár már harminc napos csúszás esetén is behajtókhoz fordulnak, ez pedig szintén a hitelbedőlés növekvő ütemét vetíti előre."

A bajba került adósok számára egyetlen lehetőség, hogy minél hamarabb maguk próbálják meg értékesíteni ingatlanukat mivel minden jel arra utal, hogy nemsoká már erre sem lesz lehetőségük: az amúgy is tetszhalott ingatlanpiacot hamarosan akár több tízezer hitelből visszamaradt ingatlan fogja elárasztani - írja a blog.

Forrás: Hitelkárosultak blogja
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Tóth Árpádné, 2010. március 19. - péntek 20:57

Sziasztok! Nekünk már felbontotta szerződésünket a bank,és egyoldaluan, egy teljesen új újrakezdési hitelt kellett kötnünk velük.Másfél év alatt hatmillióval lett drágább a hitelünk.70.000ft ról 160.000ft lett a törlesztőnk. Amit a bankok segítségnek neveznek:-szerződés modósítás,közjegyzői díj, földhivatal,stb.és még adnak másfél milliót/puffot/ a hiteled mellé,hogy mindezt kitudd fizetni.Persze az elöző évek törlesztői nemszámíttanak bele az új hitelbe így az addig fizetett pénzed elvész,de amig nem jön létre a szerződés kötés addig is vonja a pénzedet a bank.Itt is ki jár jól?Hát ők!!Húsz évről harmincévre tolták ki hitelünket,most 150.000ft fogunk fizetni,akkor mi a segítség? Ami még felháborító az ingatlant amikor vásároltuk,az eledó egy tehermentes lakótelepi lakásunkat számította be.Ha most,elszeretném adni nem tudnám kivenni az árát,hogy visszamehessünk.Életünk munkája lett oda.Tizen millioból,a bank csinált 20-millió adosságot, pont annyit amennyire a házat felértékelte,persze vállaltuk az árfolyam kockázatot, csak nem ennyit,ilyen rövid idő elteltével.Mégvalami,amikor hitelt veszünk fel jövedelemigazolást kérnek,ekkora árfolyam változásnál nemszámít,hogy mennyit keresünk,hogy miből fizet az adós? Már ha egyáltalán van jövedelme az embernek ebben a helyzetben,és még a rezsiről nem is beszéltem!Az állam miért a bankokat,és nem azembereket támogatta,mi is segítettük Őket 20-éven keresztűl!!!

pintér istván, 2010. március 17. - szerda 13:53

Maximálisan egyetértek az előttem szólóval.Ez az egész már ott elett baszva,hogy mióta világ a világ,mindíg is az görcsölt a megélhetéssel aki dolgozott,nem összekeverendő,tehát termelő munkát végzett.itt kezdődnek a bajok....Ne legyen igazam,és szégyellem kimondani de szerintem ez az ország halálra van itélve,mindenki akinek lehetősége van menekül,akár családostol is.20 éve hüjítik a melós népet,hogy majd jobb lessz....bocs nekem csak 1 életem van,és most szeretném MUNKÁVAL acsaládomnak megteremteni a jólétet...mert lopni csalni hazudni nemtudok...nem úgy neveltek..nincs hozzá gyomrom..

memoria, 2010. március 15. - hétfő 09:33

Az állam (kormány) feladata a "pénzéhes" zs. bankárok féken tartása. 20éve semmit sem tett ennek érdekében az szdsz érdekeltségű banda semmit. Izraeli majmok ellopják az életünket is. Magyarországi bankok célja a cionista izrael támogatása.

ildó, 2010. március 14. - vasárnap 17:25

Sziasztok! Mi is a svájci alapú hitel kárvallottai vagyunk. Hitelfelvételnél van egy egyoldalú szerződés, amit a bankok kényükre kedvükre módosíthatnak,természetesen úgy, hogy számukra minél kedvezőbb legyen! A hangoztatott banki és kormány segítség= magasabb törlesztő részlet. Mennyi nyereségük volt a bankoknak a válságos időkben? Meddig tűri a kormány az emberek ellehetetlenítését?

Andráskó Péter, 2010. március 12. - péntek 13:08

Szerbusztok! Ha valakit érdekel, nézzétek meg, hogyan "csinálnak" a bankok pénzt: www.ezvankiado.hu. Nagyjából az oldal közepén van. Jellemző, hogy a mostani "válságban" minden terület veszteséges, a banki is, nekik a tavalyi nyereségük (!) csökkent nagyjából 8%-kal. De ez nem kormányfüggő. Mindegy, ki van hatalmon, ha kap pénzt, működik, ha nem, nem. A pénzt a bankok adják. Tehát a kormány úgy dolgozik, ahogy a bankok fütyülnek. A bedőlésnek egy ellenszere van: mindenkinek a bakszektorban kell dolgoznia. (:-)) Üdv!

tutiel, 2010. március 11. - csütörtök 15:37

Ugye nem hiszitek, hogy a kölcsönbe adott pénzek valósak voltak? Annyit írnak, nyomnak amennyit akarnak, azok csak papíron létezik, nincs mögötte semmi! Amit visszafizetünk az valódi pénz, azt megtermeltük ténylegesen! Nagyon jól ki lett az találva, hogyan kell tönkretenni a népet. Nehogy elhiggye már valaki, hogy az elmúlt 20 év ...., sokkal messzebbről ered ez az egész!

Bendáné, 2010. március 11. - csütörtök 15:35

Véleményem az hogy a Bankok direkt emelik a járulékaikat,plusz még a svájci frank is erősödik, és kész csőd a háztartásokban.Tavaly egy év alatt háromszor emeltek plusz még késedelmi regisztrációs dijat is kell fizetni ami plusz 2000,-ft.SZÉGYELJÉK magukat.Kiváncsi vagyok hogy ez lesz a forint alapú hitelel is?

Bitó Sándorné, 2010. március 11. - csütörtök 12:31

Azt hiszem már lassan én is a hitel kárusaltakhoz tartozok. bátran bele mertem vágni egy lakás felujításba már lassan három éve, Sfájci frank alapu hitel, mi tudatlan a bank szak mához nem értők elhittük, hogy ez a legjobb hitel, de utolag látva szerintem akkor is rezgett a léc, és ezt a bankok tudták( ha nem akkor nem értenek hozzá és ö velük kéne megfizetni a töblet költségeket) sajnos elhittem hogy maximum 60ezer forint lesz a fizető részle, ja az apró betüs sorok. nekem még szerencsém volt, mert ujra tárgyaltak velem, és kaptam két év haladékot ,addig csak 60ezret kell fizetnem! Az ember nem gondol a banki bajokra azt a bankároknak kell tudni! az othoni bajokat nekem, sajnos édesanyám meg halt az mindjárt 70 ezer ki esés, de erre valahol számitottunk hiszen 88-évet élt, de arra már nem ,hogy a férjem is le robban ágyba fekvő magatehetetlen beteg, a nyugdíja híába jön, el is megy orvosi költségekre, korházra, sokszor a gyógyszer költség meg haladja a nyugdíjat, de ez is benne volt a pakliban, ahogyan mindenkinek, én nem a havi 60-ezer forint miatt harcolok , hanem ha lejár a két év akkor a dupláját fogom fizetni. A bankok pedig horibilis összegű haszonnal zárnak, szinte uzsora kamatttal dolgoznak , híába azt írják ,hogy 5% de mi nek az öt százaléka. Adjuk el a házat? ez nevetséges ki vesz ma házat, normális áron!!azon gondolkodtam ,hogy egy kis albérlettel jobban járnék, fizetném az albérletet, és minden gondom letudva!!az én véleményem az ,hogy direkt húzták a sok csórórót , bajba ,kinek jó a bankoknak! én már ott tartok, hogy eggyik lukat tömöm a másikkal, csak már a lukak is túl nagyok,és egyszer bele esek. tudják mióta nem ettünk húst? egyedüli luxszus a férjemnek a napi egy liter tej,1kg kenyér kb másfélhét, és ha marad zsemle morzsa lesz belőle. mikor vettem magamnak vagy a férjemnek ruhát, nem tudom!Mikor tudom az unokáimmat ajándékkal felköszönten ,azt sem tudom. A bank vezérek utaznak házakat vásárolnak luxszus kocsikkal járnak a bankok pénzén, milliókat költenek mi meg itt maradtunk a SZ -ba, hát ez van !csak ezt akartam mondani , köszönettel Bitó Sándorné

deviza, 2010. március 11. - csütörtök 10:06

Én is vettem fel hitelt és valóban figyelmeztettek a banknál is , még a számvevőszék is kiadott közleményt hogy a törlesztőrészlet többszörösére nőhet. Ebben a tudatban írtuk alá. Hát ilyenkor kit lehet szidni. A kialakult helyzetért pedig egyértelmüen az elmult 20 év korrupt kormányai tehetnek. Mindent megtettek a hatalmukért akár mekkora kár érte az országot lásd bős vizlépcső. Zsidesz több ezer milliárdos károkozásáról senki nem beszél.

Marcsello, 2010. március 11. - csütörtök 09:32

Énis hitelt vettem fel, 2 évig tudtam fizetni, közben munkanélküli lette - 15 nappal korábban, mint ahogy azt "lehetett volna". Amíg volt munkám, nem volt semmi baj, tudtam fizetni a lakás és a kocsi törlesztőrészletét is. A kocsit tavaly vitte el a bank. A 34 eFt-os törlesztőrészletem a lakásra tavaly elérte a 80 eFt-ot is, ma a 65-70 eFt is elég. Áthidaló kölcsönre nem vagyok jogosult, a feltételeknek nem felelek meg, az autó miatt pedig BÁR listás is lettem. Nem veszik figyelembe hogy fizetnék - és mindenféleképpen! - de nem tudok annyit, amennyit kellene! Egyáltalán nem foglalkozik ezzel a bank. Amit pedig a Kormány és a bankok mondanak a különböző segítségnyújtásokról meg egyebekről az csak parasztvakítás. Nagy ívben tesznek rá, hogy a bank falain kívül is van élet és sokan valóban, ténylegesen rossz és egyre rosszabb körülmények között élnek! A lényeg, hogy a fejesek időben, minden hónapban felveszik a százezreket és a prémiumot!


1 2 3 4

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza