Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bojkott készül az Auchan ellen

Munkatársunktól, 2010. március 04. - csütörtök 11:52
Címkék: multi
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több mint két tucat civilszervezet szólított országos bojkottra az Auchan Magyarország Kft. ellen, mert a cég továbbra is kitart a Dunakeszi tőzeglápnál tervezett áruház-bővítő beruházása mellett.Horváth Gergő, a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) ügyvezetője elmondta: azt követően döntöttek az áruházlánc bojkottja mellett, hogy az Auchan februári sajtótájékoztatóján több hamis állítás is elhangzott. Így például hamisnak ítélik azt a közlést, hogy a természetvédelmi hatóság írta elő a vállalat számára az Óceán-árok patak elterelését, miközben a hatóság első és másodfokon is elutasította azt.

A TVE kezdeményezésére február közepén tizenkilenc környezetvédő, fogyasztóvédő és helyi civil szervezet kérte nyilvános levélben a magyarországi Auchan vezetését, álljon el dunakeszi áruházának bővítésétől.

mti
Nem sok maradna a tőzeglápból

Bár a vállalat sajtóanyagában tagadta, hogy újabb környezetrombolásra készülne, a bojkottra felhívó társadalmi szervezetek továbbra is aggályosnak találják a terveket.

A szervezetek az érintett terület természetvédelmi besorolásával kapcsolatos "értelmezési problémák" ellenére is úgy vélik, a tervezett áruház- és parkoló bővítés komoly természetvédelmi károkat okozna még akkor is, ha esetleg nem pontosan a lápos területen, hanem annak közvetlen közelében valósulna meg.

mti
Nem akarnak parkolóban kirándulni

Az áruháztól keletre fekvő - a vállalat birtokában lévő - teljes terület a Nemzeti Ökológiai Hálózat része, ezért törvényesen nem is beépíthető - közölte a TVE. Horváth Gergő elmondta, jelenleg a jövő nemzedékek ombudsmanjának hivatala vizsgálja az ügyet, így az engedélyeztetés húzódik. Az egyesület azt reméli, hogy a bojkott hatására az Auchan eláll a beruházás megvalósításától. (Az áruházhoz vezető bekötőutat évekkel ezelőtt szintén hasonló - "kifárasztásos" - technikával építették meg a védett területen keresztül az abban érdekeltek.)

Az aláírók között található többek között a Hulladék Munkaszövetség, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Védegylet. A bojkotthoz csatlakozók addig nem vásárolnak az Auchan áruházaiban, ameddig a cég le nem mond Dunakeszin tervezett beruházásáról.
   
"Amennyiben az Auchan valóban olyan felelős vállalat, mint ahogyan állítja magáról, nem épít új áruházat sem érzékeny természeti területen, sem pedig bármilyen természetvédelmi érték veszélyeztetésével" - olvasható a civilek felhívásában.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Bishop, 2010. március 12. - péntek 13:07

Csatlakozom előttem szólóhoz, ebben a szar trágya fos országban mindent szabad annak akinek van rá elegendő pénze. És pont az Európa egyik legnagyobb bevásárlóközpontjának lenne ez gond ?

Anyuci, 2010. március 05. - péntek 15:26

Magyarországon a külföldieknek minden lehetséges, minden megengedett. Kinyaljuk a hátsójukat !! Ha egyszer már a hatóság elutasította a kérelmüket, miért hazudoznak, miért beszélnek félre ?? Egyáltalán miért merik ezt megtennni, ki kell utasítani őket az országból !! Ha én külföldre megyek nem lehet akárhogy viselkednem, az idegenvezető mindig felhívja a figyelmet arra, hogy tartsuk tiszteletben a vendéglátó ország szokásait, szabályait, stb. Mo-on mindent megcsinálhat egy külföldi. Sajnos !!

jozefusz, 2010. március 05. - péntek 13:03

Hát nekem könnyű lesz bojkottálni, mert alapból sem vásárolunk ott soha. A legputribb, legszakadtabb áruházlánc, ami létezik.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza