Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Némelyik banknak településekről is van feketelistája

Munkatársunktól, 2010. március 04. - csütörtök 11:12
Címkék: bank, hitel
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Sokan csak azért szorulnak ki a lakáshitelezésből, mert olyan kistelepülésen vásárolnak ingatlant, ami a bankok tiltólistáján van.A hétfőtől hatályos és a júniusban tovább szigorodó hitelfelvételi feltételek következtében nagyon sokan esnek ki a hitelezhető ügyfelek köréből. Mostantól eleve nem juthat kölcsönhöz, aki nem tud megfelelő önerőt felmutatni, júniustól pedig azok sem kaphatnak hitelt, akiknek nincs elég igazolt és terhelhető jövedelmük.

A Pénzcentrum.hu utána járt, hogy melyik banknál létezik "belső településlista", olyan falvakról amelyek esetében a bank az illikvid ingatlanpiacra hivatkozva nem finanszíroz jelzáloghitelt. Amelyik pénzintézet nem használ településekre vonatkozó tiltólistát, azoktól az egyéb szűrőfeltételeikről érdeklődtek.

Az AEGON képviselői azt mondták, hogy nincs olyan település Magyarországon, ahol ne finanszíroznák a lakásvásárlást. Ennek megfelelően nem alkalmaznak tiltólistát, de a kétezer fő alatti településeken alacsonyabb finanszírozási arányokkal számolnak.

Az Allianz Bank egyetlen települést sem helyezett olyan "feketelistára", ahol az ingatlanok nem fogadhatók be fedezetként, de a bank a befogadható ingatlanfedezetek minimális hitelbiztosítéki értékét négymillió forintban határozta meg.


Tagadják, hogy lenne feketelistájuk

Az AXA Banknál sincsenek olyan "tiltott települések", ahonnan ne fogadnának el ingatlanfedezetet. A bank minden esetben egyedileg mérlegeli egy ingatlan forgalomképességét. Ezután döntenek arról, hogy adott ingatlan elfogadható-e fedezetként egy hitelkérelemhez, vagy sem.

A Budapest Bank szintén nem alkalmaz ilyen jellegű korlátozást, de a fedezetül felajánlott ingatlanok elvárt forgalmi értéke a bank által végzett fedezetértékelés alapján legalább ötmillió forint.

A CIB Banknál fedezetként minden önállóan forgalomképes, használatbavételi engedéllyel rendelkező, Magyarország területén fekvő, nem speciális céllal üzemeltetett, magánszemély tulajdonában lévő, vagy magánszemély tulajdonába kerülő ingatlan bevonható. Egy ügyletbe legfeljebb három ingatlan vonható be fedezetként, az ingatlan befogadási értékének, egyenként is el kell érnie a 3,5 millió forintos értéket.

"Az Erste Bank minden esetben egyedi értékbecslést készít, ez alapján döntjük el, hogy az adott ingatlanfedezet elfogadható-e" - mondták a pénzintézet képviselői. Az Erste által fedezetként el nem fogadható ingatlanok közé tartozik a tanya, a művelési ág alól ki nem vett területet tartalmazó ingatlan, az építési telek (hitelcél lehet), a garázs, a műhely és a kiskereskedelmi és vendéglátó egység (amennyiben a lakófunkció rész a kisebb). A bank családi ház, ikerház, sorház, üdülő, hétvégi ház és lakás vásárlása esetén minimum hárommillió forintos hitelbiztosítéki értéket, míg szabad felhasználású jelzáloghitel-ügyleteknél ezerötszáz fős lakosszám felett ötmillió forintos, ezerötszáz főnél kevesebb lakosú településen pedig legalább nyolcmillió forintos hitelbiztosítéki értéket követel meg.

1.  Némelyik banknak településekről is van feketelistája
2.  További hét bank válasza

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza