Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Cigi volt a banános dobozban

Munkatársunktól, 2010. március 03. - szerda 15:12
Címkék: vpop, ellenőrzés, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Banános dobozokban szállított több mint négyezer doboz, adójegy nélküli cigarettát egy nyírségi férfi, akit az M3-as autópályán, a Borsod megyei Nemesbikknél igazoltattak.Varga Zoltán, a Vám- és Pénzügyőrség Észak-Magyarországi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense közölte: a vámosok nemcsak a 2,5 millió forint értékű illegális dohánytermék-szállítmányt, hanem a cigarettacsempész autóját is lefoglalták, és orgazdaság bűntett miatt eljárást indítottak ellene.

A személyautóban a vezető melletti és a hátsó ülés, valamint a csomagtartó is tele volt banános dobozokkal. Ez tűnt fel a rendőröknek, amikor igazoltatták a harminchét éves férfit Nemesbikknél. Kiderült: a dobozok nem banánoktól, hanem illegális cigarettáktól púposodtak. Az autópálya-rendőrök értesítették a vámosokat, akik orgazdaság bűntett miatt eljárást indítottak a férfi ellen, miután összesen 4010 doboznyi cigarettát szedtek ki a kocsiból.

mti
Egy korábbi fogás

Varga Zoltán beszámolt arról, hogy a férfi - elmondása szerint - Nyíregyházán vásárolta és a józsefvárosi piacra vitte volna az árut. Némi haszon reményében ott akarta eladni az adójegy nélküli cigarettákat.


Vesztegető kamionos bíróság előtt

A múlt héten a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai egy török honosságú tehergépjármű fuvarozási okmányait ellenőrizték az M15-ös autóúton. Az ellenőrzés során a pénzügyőröket a tehergépkocsi vezetője ötven-ötven euróval akarta megvesztegetni azért, hogy a bírság kiszabásától tekintsenek el. A pénzügyőrök a vesztegető sofőrrel szemben a közigazgatási bírságolási eljárást lefolytatták, melynek során 660.000 forint közigazgatási- és adóbírságot szabtak ki, egyidejűleg feljelentést tettek vesztegetés miatt. A rendőrség az elkövetőt őrizetbe vette. A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság a török sofőrt nyolc hónap - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre és két év kiutasításra büntette.

Forrás: MTI/VPOP
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2020. január 24.

Szüksége van kölcsönre? személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzáloghitel? Mezőgazdasági...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza