Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jegyhamisítással vádolt a BKV ellenőr

Péter, 2010. március 03. - szerda 12:22
Címkék: bkv, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A szemük előtt érvényesítettem a jegyet, amelyet az ellenőr kérésére átadtam ellenőrzésre. Ekkor jött a hideg zuhany! Az ellenőr a személyi igazolványomat kérte mondván, hogy rendőrt hív, mert jegy hamis.A BKV metrójának jegypénztáránál vásároltam jegyet. Vonaljegyet kértem, fizettem érte 320 forintot. A pultos néni adott jegyet, olyat, amin feketével ki volt húzva a vonaljegy régi ára (tavalyi) és a sorszám alatt - gondolom bélyegzővel - rá volt nyomtatva a jegy új ára. Én ezzel nem foglalkoztam, gondolva arra, hogy takarékossági szempontból teszi ezt a BKV. A metró bejáratánál szokás szerint ellenőr-sorfallal találkoztam. A szemük előtt érvényesítettem a jegyet, amelyet az ellenőr kérésére átadtam ellenőrzésre. Ekkor jött a hideg zuhany! Az ellenőr a személyi igazolványomat kérte mondván, hogy rendőrt hív, mert jegy hamis. Elmondása szerint a BKV olyan jegyet nem árusít, amelyen a régi ár ki van javítva az új árra. A kavalkád nem folytatódott, mert az ellenőr hiába hívta a rendőrt, az nem jött. :) Végül tizenöt perc várakozás után eljöttem, végül is munkába menet voltam. Próbált visszatartani az ellenőr, de tájékoztattam a jogaimról, amit nagy nehezen megértett.


Sorfal

Egyetlen dolog van, amit nem értek meg. Budapesten naponta szerintem százezrek utaznak a BKV nevű magát hatóságnak titulált társasággal, akik körül ismert, hogy milyen problémák vannak napjainkban. Az utazás előtt én mindig megveszem a jegyet (igaz nem sokat utazom tömegközlekedéssel, de ha igen, akkor megveszem a jegyet) Kifizetem az árát, és a megkapott szolgáltatást nem tudom igénybe venni, mert a BKV által kreált problémát rám hárítja egy igen felkészült ellenőr. A jegy húsz százalék áfát tartalmaz. Ugye? Én kifizetek 320 Ft-ot egy jegyért, amin csak bélyegzővel van feltüntetve az új ár, a jegyet sorszám szerint még a tavalyi áron gyártották, az áfát eszerint a tavalyi áron fizeti a BKV.

Nem furcsa? Új jegyet nem gyártott a jegyár változás pillanatáig, kérdéses az áfa fizetése a jegy ára után (a tavalyi ár, vagy az emelt ár után fizet áfát?), és még meg is gyanúsít az ellenőre a hamisítás tényével. Érdemes a BKV arra, hogy ilyen szolgáltatást igénybe vegyek? NEM! Azt hiszem, redukálom az utazásaimat a legminimálisabbra, a Fővárosi Közgyűlésnek pedig üzenem, hogy igyekezzenek a gépjármű közlekedést is olyan mértékben támogatni, mint ahogyan ezt teszik a BKV-val. Jó lenne, ha a szóvivő arról is tájékoztatna, hogy az áfát elcsalják-e, vagy nem.
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Arany Ivó, 2010. május 17. - hétfő 21:30

ÁTVERÉS!!!! Tollak, díszdobozok, játékok összeszerelésére keres embereket egy nő! A neve mindig más: pl: NAGY IVETT, KISS VIRÁG,KISS IVETT,NAGY KATALIN e-mail: tasi22@citromail.hu.,vagy macikam22@citromail.hu Egyszer debreceni, egyszer miskolci,egyszer pesti! Telefonszáma: 06705325617. A számla tulajdonosa, amelyre 1500 Ft-ot kell utalnod Raiffeisen bankon át, külön kérésre RÁCZ RÓBERT számlaszám: 12046119-00199673-00100008 !!! Szóval emberek!!! VIGYÁZNI!!!! S NEM BEDŐLNI.CSAK ADDIG VESZI FEL A TELEFONT AMÍG NEM FIZETSZ.AKI TUDJA,HOGY KONKRÉTAN KI Ő KÉREM SEGÍTSEN. Se munka se pénz sem további kommunikáció nem lehetséges ezeken a csatornákon.Tehát bottal üthetjük a nyomukat.

POKOLI, 2010. május 04. - kedd 14:25

Hmm először is az ellenőrnek érettségivel kel rendelkezni. De az ellenőrzést vagyonvédelmi cégek végzik mint alvállalkozók.Nos ott a követelményi minimum 8 osztály.Ez is az egyik probléma.Természetesen a csalások rendszeresek itt is.Sajnos van rá példa hogy egy őr, egy nap egyszerre papíron 4 állomáson dolgozik egy időben.Ja a képzésük, hogy ellenőrként tevékenykedjenek az 2 hét.Így azt se tudják mihez van joguk.Mind ezt mi fizetjük óránként 1200 forintot a vállalkozok,és a BKV számára.A többit az olvasó fantáziájára bízom!

wrti, 2010. április 15. - csütörtök 22:04

szerintem kamu az egész, ráb..ott, most így próbálja mosni magát

Elszenvedő alany, 2010. március 12. - péntek 15:11

Bishop... Jójó igaz, de azért az ellenőr is gondolkodhatna néha-néha. Nem azt mondom, hogy bizonyos esetekben nem jogos, ha így lép fel, de az mindenképpen érthetetlen, hogy a saját cége nyúlja le a pénzt (kijavított jegyár) és a végén még te vagy az, akit meggyanusit olyan dolog miatt, ami a cégének teljesen természetes. (csalás) Nem hiszem!! hogy ne tudna arról, hogy a jegyeken javítják az árakat... No meg hozzá tartozik az is, hogy ha nekem régebbi jegyem van, azt is el kell fogadja. Szóval az ellenőrök (tisztelet a kivételnek) nem jobbak a Deákné vásznánál.... Pénzből él, tudom, de azért ésszel kellene csinálni.... Vagy mégjobb: Ennyire nincsen kit megbüntessnek manapság? Fogynak a "lógós" utasok? Ez sem lepne meg. Olvastam valahol, hogy a BKV azért is van bajban, mert már nem tud annyit birságolni, egyre többen vesznek jegyet inkább. Ehhez képest akkor az ellenőrök már erre vannak kényszerülve? Így kell pénzt szerezzenek? Tény, hogy ha fogynak a bírságolható utasok, akkor csak úgy lehet a szintet tartani, ha olyan dologért bírságolunk, ami nem bizonyítható egyébként. Mert mit csinál a lököttebbik fele? Inkább fizet, nem akarja a felesleges procedúrákat utána (behajtócég, pereskedés, stb). Hozzáteszem a rendőrség sem megy már oda az ellenőrökhöz ilyen esetben (érvénytelen jegy miatt), mert tudják azt, hogy az Ő intézkedésük nem függhet össze a helyszíni bírság, vagy az ellenőr részéről történő adatok rögzítésével. A rendőr nem adhatja át az ellenőrnek pl. a személyidet. Ő indíthat eljárást ellened (de csak indokolt esetben) - és az a tény, hogy az ellenőr érvénytelen jegy miatt odahívta nem ok a rendőri intézkedésre feljelentéssel. Elhiszem, hogy az ellenőrök bajban vannak, nincs hatósági jogkörük, és a rendőrök előtt is lejáratták már magukat rendesen. Minden szir-sz*rért hivták őket jogtalanul, ma pedig ott tartunk, hogy a "forró vizet a kopaszra" esete áll fenn. Még mindig üzenem a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy kaparják meg a víztornyot, ha kell menjenek el nyaralni egyet (még van pénz a BKV-ban) és utána tiszta fejjel próbálkozzanak végre megoldást találni. Persze ehhez söprögetés is kellene. Elsőként a Főpolgármester Úr nagytakarítása lenne ajánlott, aki csak annyit tud mondani, hogy ő többször szólt, hogy ilyet nem szabad csinálni, mert ez csúnya dolog... Emlékszünk ugye? A Hagyó esetéről van szó. Arra azért kíváncsi lennék, Gabikának honnan van nyaralója a horvát tengernél? Lesz még itt bukás, nem is kicsi. És habár pártfüggetlen vagyok, utálom ezt a mai politikát, de kívánom, hogy minél több cselekedetük kerüljön napvilágra, mert ezt a helyzetet csak így lehet megoldani. A BKV szerintem befuccsol, csak az a baj, hogy megint kinek a kezébe fog kerülni? Nyilván olyannak, aki először a befektetett pénzét akarja vissza, aztén jöhet az édes élet, mondjuk egy nyaraló Bora-Borán...

Bishop, 2010. március 12. - péntek 13:13

CSATLAKOZTAM ! Én nem veszek jegyet manapság. Régen amikor naponta jártam suliba mindig volt érvényes bérletem, nem is volt gond. De most? Minek vennék? Olyan mintha beletenném valamelyik főmufti haverjának a zsebébe. Ennyi erővel a saját zsebemben is elfér. Én a mostanság napvilágot látott balhék és a néhol kritikán aluli színvonal tekintetében nem vagyok hajlandó fizetni. Azt mondom, fizettem már eleget azt a pár kanyart meg kibírja a cég, ha milliárdokat kibírt. Nem haragszom én az ellenőrre, csak a munkáját végzi, csak szegény elég kellemetlen helyzetben van mostanság...

Elszenvedő alany, 2010. március 12. - péntek 10:45

Egyébként tényleg érdekelne, hogy az ilyen és ehhez hasonló ügyekben hogyan, kinél lehet fellépni? Persze lehetőség szerint úgy, hogy a bürokrácia világában ne vesszek el......

Elszenvedő alany, 2010. március 12. - péntek 10:42

Sziasztok! Én voltam az, aki megszívta ezt az egészet.... nemethlaci: Mikor indítod a mozgalmat??? Csatlakoznék!

nemethlaci, 2010. március 09. - kedd 23:44

Kedves utasok! Ha van valakinek 1,50 filléres buszjegye, a jelen érvényes törvények értelmében azt is használhatja utazásra. A jegyek árának átírása nem szabályos, áremeléskor azt a BKV-nak be szokta vonni tudtommal. Egyébként Áfa ügyben tévesek a megállapítások, mert nem a jegyen szereplő ár után, hanem a pénztárgépbe beütött összeg után fizetik meg az adót. Inkább arra figyeljetek vásárláskor, hogy kaptok-e nyugtát a pénztárban... Ugyanis sehol sem adnak... A bérletre sem... De mondhatnék sok olyan példát, hogyan nem érvényesek a szabályok egyesekre: pl. APEH büfében nem adnak számlát, stb. Az a helyzet, hogy nagyon rendet kellene már itt tenni... De mit várunk egy olyan országban, ahol minden adóköteles, csak a képviselők költségtérítése nem... Soroljam még? Akartok szomorkodni? Külföldi gazdasági, politikai elemző ismerősöm mondja: hazánkat a kivételek országának hívják, mert mindenre van kivételünk... Erről ennyit. Jó éjszakát, szép rémálmokat. Ui.: egyébként meg polgári engedetlenségi mozgalmat indítanák, mely két részből állhat: 1. SENKI se vegyen se jegyet, se bérletet. Kíváncsi vagyok, mi történne.. 2. Megalakítani a BKV-t ellenőrző állampolgári bizottságot és törvény adta jogunknál fogva rendet rakni a fejekben. De nem csak náluk...

akandur, 2010. március 08. - hétfő 16:04

Én is nem egyszer vásároltam jegyet így,hogy át volt húzva a régi ár,rajta volt az új. Ez így igazán költséghatékony módja a jegyárusításnak,mert először a Bkv eladja a régi jegyet új áron,aztán megbüntet,mert nem jó a jegy! Egyébként 2009 elején a jellemzően metróaluljárós Relay-újságosnál vettem úgy jegyet,hogy már megtörtént az áremelés,de a régi áron futó ticketeket még kiadták. Ez így fair.

Anyuci, 2010. március 03. - szerda 16:11

A BKV !!! Már megint, ahelyett, hogy csendben, rendben, becsületesen végeznék a dolgukat, még ők ellenőrzik az utazót. Ismerős a szituáció, mert a családomban előfordult hasonló, büntetés lett belőle. Amit nagyon igazságtalannak tartok, de sajnos a bíróság is mindig a BKV-nek ad igazat. Ez van, ez ma Magyarország !!! Nagyon szomorú. Hová süllyedtünk.

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza