Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hajlongva kér bocsánatot a Toyota elnöke

Munkatársunktól, 2010. március 02. - kedd 10:32
Címkék: autó, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Akio Toyoda, a Toyota Motor Corp. elnöke Pekingben kért bocsánatot, amiért visszahívásai kellemetlenséget és aggodalmat okoztak a kínai fogyasztóknak. A Toyota tizenhárom százalékkal növelné eladásait Kínában."Őszintén bocsánatot kérek a tömeges visszahívásokért, amivel aggodalmat keltettünk kínai vásárlóinkban" - mondta Toyoda, szavait meghajlással nyomatékosítva. A Toyota összesen 75.552 RAV4 típusú szabadidő-autót kényszerült visszahívni január végén gázpedál-problémák miatt. A Prius és a Lexus modellek esetében Kínában nem kellett beavatkozni - tájékoztatott Toyoda.

A világ legnagyobb autógyárának elnöke arról biztosította az érintett kínai autótulajdonosokat, hogy a problémát igyekeznek mielőbb megoldani és további lépéseket tesznek a biztonság- és a minőségellenőrzési rendszer javítására, a technológiai fejlesztésre, a hibák eredetét feltáró bármilyen vizsgálatban pedig készséggel együttműködnek. Csakúgy, mint Washingtonban, itt is megjegyezte: a hibák a túlságosan gyors termelésbővítés miatti hanyag ellenőrzés számlájára írandó.

AFP
Toyoda meghajol Pekingben

A Toyota első embere az Egyesült Államokból egyenesen Kínába utazott, kihagyva a genfi autókiállítást. A kínai piac kiemelt jelentőségéről szólva hangsúlyozta: reméli, hogy a vásárlókat sikerül jobban megnyugtatni, bizalmukat helyreállítani, miután személyesen is szól hozzájuk.

A Toyota Motor Kínában tavaly huszonegy százalékkal növelte eladásait. 709 ezer gépkocsit értékesített a világ legnagyobb piacán, ahol 2009-ben összesen 13,64 millió autót adtak el. A cég elnöke most megerősítette, hogy az idén tizenhárom százalékkal, nyolcszázezer darabra növelnék eladásaikat. A Toyota Európában idén öt százalékos forgalomcsökkenéssel, 840 ezer darabbal számol.

A legfrissebb céges adatok szerint februárban visszaestek a Toyota eladásai. Míg januárban 72 ezer darabot értékesítettek, addig az év második hónapjában 45.400-at.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza