Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Minden titkot lát a mobil kamerája

Munkatársunktól, 2010. március 01. - hétfő 12:22
Címkék: telefon, internet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A lefotózott gyanútlan idegenek minden személyes adatához hozzájuthatnak a kamerával ellátott, internetes csatlakozásra alkalmas mobiltelefonok tulajdonosai, ha letöltik a legújabb arcfelismerő és személyazonosító alkalmazást.A Recognizr nevű alkalmazás - amelynek elnevezése kissé torzított angol helyesírású, ám kiejtése alapján azt jelenti, hogy "Felismerő" - képes arra, hogy a telefonnal lefényképezettek portréját felkutassa és összevesse a legkülönfélébb közösségi portálokon, például a Facebookon vagy a Twitteren szereplő arcképekkel. Ha megtalálja és felismeri, azonnal kiírja a telefon képernyőjére mindazon személyes adatokat, amelyeket az illető az adott portálon magáról közzétett - mindenekelőtt a nevét, de ha a lakcímét is közölte, akkor azt is.

AFP
Lássuk, kivel kötünk üzletet...

A lapnak nyilatkozó adatbiztonsági szakértők elborzadva értesültek a svéd fejlesztésű alkalmazás, vagyis "app" megjelenéséről, mondván: a tudtuk nélkül lefotózott és a Recognizr segítségével azonosított áldozatokat a legkülönbözőbb visszaélések és bűncselekmények fenyegetik, beleértve a zsarolást, a zaklatást, sőt a betörést.

Simon Davies, a Privacy International nevű, a magánélet védelmére szakosodott londoni székhelyű emberi jogi csoport vezetője kijelentette, hogy a Reconizr a már most is létező veszélyeket "a végtelenségig fokozza". Tom Gaffney, az F-Secure nevű szoftverbiztonsági szakcég vezetője szerint ez az "app" a nőket zaklatók álma. Az alkalmazást kifejlesztő cég nem kívánt nyilatkozni - írja a brit The Sun.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza