Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lefagyott az Ügyfélkapu 2.0

Munkatársunktól, 2010. március 01. - hétfő 13:17
Címkék: internet, szolgáltató
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Március elsején hajnaltól az új felületű és szerkezetű kormányzati portálon intézhetik az állampolgárok elektronikus úton az ügyeiket. Az új Ügyfélkapu néhány óra után leállt - írja az Index.A hét végén frissítés miatt leállt a magyarorszag.hu, és hétfőtől új felülettel találkozhattak a felhasználók a kormányzati portálon. Eleinte úgy tűnt, minden rendben zajlott, és március elsején hajnalban, a kitűzött határidőnél hamarabb jelentkezett be a megújult portál. Az oldal azonban csak néhány óráig működött, délelőtt újra leállították. Az IT Café információi szerint az átállás nem sikerült, és visszaállítják az oldalt a régi rendszerre.

Ahogyan az üzemeltető, a Kopint-Datorg Zrt. szakemberei tavaly óta több fórumon is elmondták, valójában helytelen elnevezés az Ügyfélkapu 2, mivel ez csak egy része a kormányzati portálnak - bár valószínűleg a legfontosabb, legtöbbet használt eleme.

magyarorszag.hu
Jelenleg csak ennyi látszik az oldalból

"Az átalakítás célja, hogy az oldal egyszerűbb, áttekinthetőbb formában biztosítsa az elektronikus ügyintézés lehetőségét a több mint 850 ezer regisztrált ügyfél és a további látogatók számára" - fogalmaz az átalakulásról szóló tájékoztató. Első ránézésre ez így is van: a régebbinél korszerűbb, logikusabb menürendszer, a tájékozódást megkönnyítendő az egyes modulok saját színkóddal rendelkeznek, nagyon sok bevált megoldás került át a közösségi internetezés világából (címkék, index, legtöbbször használt/letöltött/megnézett elemek, keresési tippek stb.).

Az egyik legfontosabb újítás, hogy az Ügyfélkapu belépési pont helyett valóban kapuvá vált, a belépett felhasználó a saját, személyes ügyfélkapujába érkezik, melynek felépítése és működése a egy személyes postafiókokhoz hasonlít. Az ügyfélnek nem kell időrabló módon különféle oldalakra ellátogatnia a tárhely- és dokumentumkezelési szolgáltatások eléréséhez., mindent megtalál egy helyen, illetve ide gyűjtheti össze az által gyakran használt szolgáltatásokat.

Míg ment az oldal, a látogatók apróbb kellemetlenségeket, gyermekbetegségeket észlelhettek csupán, mint például a biztonságos kapcsolat hivatalos hitelesítésének hiánya. Komolyabb (a régi rendszerre visszaállásra indokot adó) gondot nem, az valószínűleg a felhasználók elől rejtve, a háttérben bukkant fel.

Forrás: Index.hu
    

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

NagyB, 2010. március 01. - hétfő 16:39

Már működik az ügyfélkapu... 1-es verziója :D

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza