Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bárki rendelhet emberrablást

Munkatársunktól, 2010. február 26. - péntek 11:53
Címkék: szolgáltató, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Emberrabló szolgáltatás működik Franciaországban, de csakis saját kérésre.Az alaprablás ára kilencszáz euró (240 ezer forint), ennyiért megragadják az embert, megkötözik és fogva tartják, de csak négy órán át. Cél az izgalomkeltés az arra vágyókban.

Az Ultimite Realite nevű cég telephelye Franciaország keleti részén van, január közepén alapította a vállalkozást egy huszonnyolc éves férfi, Georges Cexus. Az ügyféllel részletekbe menőn megbeszélik, hogy milyen rablást szeretne, azután aláíratnak vele egy szerződést. Hogy mikor csapnak le rá, azt titokban tartják a nagyobb meglepetés és izgalom kedvéért.

Lehet szöktetést, helikopteres üldözést is kérni, de az felárral jár. A maximális raboskodás viszont csak tizenegy óra. Cexus szerint ennyi idő elteltével a megrendelő számára már megszűnhet az "újdonság varázsa". És akadnak vevők a szolgáltatásra. Immár naponta átlagosan ketten jelentkeznek, főként vállalati csúcsvezetők, akik keveslik a bungee jumping vagy a siklórepülés nyújtotta izgalmakat.

Bár a fizetős ügyfél katartikusnak találhatja elrablását, nincs biztosíték arra, hogy az ártatlan járókelők is élvezik, amikor fényes nappal a nyílt utcán "kikapják" közülük az áldozatot. A rendőrségnek nincs jogi kifogása az üzlet ellen, de azt kéri, hogy minden esetben előre szóljon az emberrabló cég, hogy felkészülhessenek a "játékon" kívüliek felesleges segélykérő telefonjaira. Így kiküszöbölhető az is, hogy valódi emberrablás esetén csak legyintsen a rendőrség - hacsak nem esik az véletlenül ugyanarra a napra és a játékos változatúnál valamivel korábbra.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza