Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Utazó nők és férfiak: eltérő veszélyek

Munkatársunktól, 2010. február 25. - csütörtök 12:59
Címkék: egészség, utazás, mérgezés, fertőzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A nők inkább gyomorbántalmaknak vannak kitéve utazás közben, míg a férfiaknál a láz és a nemi úton terjedő betegségek kockázata a nagyobb.A Zürichi Egyetem munkatársai közel 59 ezer külföldre utazó ember adatait összegezték tanulmányukban. Eszerint a nőknél nagyobb valószínűséggel jelentkezik hasmenés és más emésztőrendszeri probléma, megfázás, húgyúti fertőzés és gyógyszer-mellékhatás.

A férfiaknál magasabb kockázata van a különböző lázaknak, beleértve az olyan fertőzésektől származókat is, amiket szúnyogok, kullancsok és hasonló közvetítők (vektorok) terjesztenek. Ilyen például a malária, a dengue-láz vagy a kullancsláz (rickettsia). Szintén gyakrabban kezelték a férfiakat hegyi betegség, fagyás és nemi úton terjedő betegségek miatt.


A nőknek érzékenyebb a gyomruk

Patricia Schlagenhauf, a Clinical Infectious Diseases című szakfolyóiratban közzétett tanulmány egyik szerzője úgy véli, megállapításaik segíthetik az utazókat és az utazási betegségekre szakosodott orvosokat, hogy jobban felkészüljenek a várható problémákra.

A kutatók 58 908 páciens adatait elemezték, akik a világ negyvennégy, utazási betegségekre szakosodott klinikáján jelentkeztek, 1997 és 2007 között. A 29 643 nő negyedét kezelték akut hasmenéssel, míg a férfiaknak csupán huszonkét százalékát. Minden egyéb tényezőt - így az utazás hosszát és az úti célt - is figyelembe véve a nőknél tizenhárom-harminckilenc százalékkal gyakrabban fordult elő emésztőrendszeri probléma.

A férfiak tizenhét százalékánál fordult elő lázzal járó megbetegedés, míg a nők esetében csak tizenegy százaléknál. Szexuális úton átadható fertőzéssel a férfiak valamivel több mint egy százalékát kezelték, ez egyharmaddal nagyobb arány a nőkhöz képest.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza