Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sok az arzén a gyulai vízben

Munkatársunktól, 2010. február 23. - kedd 15:09
Címkék: mérgezés, víz, szolgáltató
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Gyulai Közüzemi Kft. is az ivóvíz arzéntartalmának csökkentésére törekszik. Elekkel közösen csatlakoztak a dél-alföldi ivóvízminőség-javító programhoz is - írja a Beol.hu.Gyulán a szolgáltatott ivóvíz arzéntartalma - a napi fogyasztás mennyiségétől függően tizenkettő-huszonkettő mikrogramm/liter között változik - tájékoztatott Kneifel Ferenc, a Gyulai Közüzemi Kft. ügyvezetője. Magyarország az uniós csatlakozást követően, 2009. december 25-ig kapott haladékot arra, hogy az ivóvíz arzéntartalmát harmincról tíz mikrogramm/literre csökkentse.

Napjainkban, mivel már nemcsak a csapokból, hanem a médiából is a víz folyik, szeretnénk azok táborához csatlakozni, akik megnyugtatják a lakosságot, hiszen a szakemberek egyöntetű véleménye szerint nincs mitől tartanunk, az ivóvíz jelenlegi arzéntartalma városunkban nem veszélyezteti az egészséget - mondta az ügyvezető.

A határértékek az Európai Unióban azért ilyen alacsonyak, mert a tengeri hal arzén koncentrációja igen magas. Ahol pedig sok tengeri halat fogyasztanak az emberek, ott valóban egészségtelen, ha az ivóvízzel is arzén kerül a szervezetükbe. Magyarországon a tengeri halak fogyasztása meg sem közelíti a nyugati országokét, ami persze szomorú. Emiatt azonban nem valószínű, hogy bárki az egészségére veszélyes mennyiséget fogyasztana belőle.

mti
Kút Békéscsabán

A Közüzemi Kft. Gyulán arra törekszik, hogy minél tisztább ivóvizet biztosítson a lakosság számára, ezért Elek városával közösen csatlakoztak a Dél-alföldi ivóvízminőség-javító programhoz, melynek során két mikrogramm/liter arzéntartalmú vizet termelnek ki Elek térségében a Maros-hordalékkúp vízbázisából. Ezt keverve a jelenlegi alacsonyabb arzéntartalmú vizekkel, biztosítható az uniós előírásoknak megfelelő vízminőség. A beruházás várhatóan 2012-ig elkészül.


Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza