Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sok az arzén a gyulai vízben

Munkatársunktól, 2010. február 23. - kedd 15:09
Címkék: mérgezés, víz, szolgáltató
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Gyulai Közüzemi Kft. is az ivóvíz arzéntartalmának csökkentésére törekszik. Elekkel közösen csatlakoztak a dél-alföldi ivóvízminőség-javító programhoz is - írja a Beol.hu.Gyulán a szolgáltatott ivóvíz arzéntartalma - a napi fogyasztás mennyiségétől függően tizenkettő-huszonkettő mikrogramm/liter között változik - tájékoztatott Kneifel Ferenc, a Gyulai Közüzemi Kft. ügyvezetője. Magyarország az uniós csatlakozást követően, 2009. december 25-ig kapott haladékot arra, hogy az ivóvíz arzéntartalmát harmincról tíz mikrogramm/literre csökkentse.

Napjainkban, mivel már nemcsak a csapokból, hanem a médiából is a víz folyik, szeretnénk azok táborához csatlakozni, akik megnyugtatják a lakosságot, hiszen a szakemberek egyöntetű véleménye szerint nincs mitől tartanunk, az ivóvíz jelenlegi arzéntartalma városunkban nem veszélyezteti az egészséget - mondta az ügyvezető.

A határértékek az Európai Unióban azért ilyen alacsonyak, mert a tengeri hal arzén koncentrációja igen magas. Ahol pedig sok tengeri halat fogyasztanak az emberek, ott valóban egészségtelen, ha az ivóvízzel is arzén kerül a szervezetükbe. Magyarországon a tengeri halak fogyasztása meg sem közelíti a nyugati országokét, ami persze szomorú. Emiatt azonban nem valószínű, hogy bárki az egészségére veszélyes mennyiséget fogyasztana belőle.

mti
Kút Békéscsabán

A Közüzemi Kft. Gyulán arra törekszik, hogy minél tisztább ivóvizet biztosítson a lakosság számára, ezért Elek városával közösen csatlakoztak a Dél-alföldi ivóvízminőség-javító programhoz, melynek során két mikrogramm/liter arzéntartalmú vizet termelnek ki Elek térségében a Maros-hordalékkúp vízbázisából. Ezt keverve a jelenlegi alacsonyabb arzéntartalmú vizekkel, biztosítható az uniós előírásoknak megfelelő vízminőség. A beruházás várhatóan 2012-ig elkészül.


Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza