Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A PPO károsultjait védi a FEOSZ

Munkatársunktól, 2010. február 19. - péntek 10:52
Címkék: fogyasztóvédelem, panasz, eljárás, internet, díj, csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) jogi képviseletet nyújt a Pre Pay Online (PPO - ppo.hu) ügyben hozzájuk fordulóknak - nyilatkozta Baranovszky György, a FEOSZ ügyvezető elnöke.A FEOSZ közleményében emlékeztet arra, hogy a ppo.hu internetes oldalon regisztrált fogyasztók bankkártyáját 2.490 forint éves tagdíjjal terhelték meg január elején. A fogyasztók szerint egy korábban ingyenes szolgáltatásnak mondott ügylet módosult fizetősre, amelyet ők nem kívánnak igénybe venni. A ppo.hu honlapon keresztül egyebek közt autópálya matricát és telefonfeltöltést lehetett vásárolni bankkártyás tranzakcióval.


Baranovszky György beszél

A ppo ügyben a Gazdasági Versenyhivatal is felügyeleti eljárást indított február 3-án a ppo.hu honlapot üzemeltető társaságok, a Centillion Consulting and IT Technology AG valamint az Investech Informatika és Kommunikációs Kft. ellen a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat feltételezett megsértése miatt. A honlapról igénybe vehető szolgáltatásról vélhetően nem volt megfelelő a tájékoztatási gyakorlat, a már regisztrált ügyfelek nem kaptak megfelelő információt a díjak változtatásáról.

A FEOSZ ügyvezető elnöke elmondta: mintegy százharminc fogyasztó jelentkezett náluk a ppo.hu elleni panasszal, közül eddig harminc meghatalmazást is adott a jogi képviselet ellátására. A FEOSZ a jogi képviselet során békéltető testületi eljárást indít, illetve, ha szükséges, bírósághoz fordul.


Az OTP is saras lehet

Baranovszky György elmondta, hogy a fogyasztói panaszok különböző banki magatartásról szólnak, a legtöbbjük az OTP Bankkal volt kapcsolatos, így a FEOSZ közérdekű keresetet indít a közeljövőben a bank ellen. Azt kérik a bíróságtól, hogy mondja ki: a bank nem kellő gondossággal járt el akkor, amikor az ügyfele tájékoztatása nélkül levont számlájáról 2.490 forintot.

Az OTP Bank az üggyel kapcsolatosan közölte, hogy a beérkezett bejelentéseket egyenként megvizsgálta. Álláspontja szerint a ppo-tranzakciók lebonyolítása kártyakezelési szempontból szabályosan, a nemzetközi kártyatársaságok sztenderdjeinek megfelelően történt. A pénzintézet nyomatékosította, hogy a konstrukcióban kizárólag kártyaelfogadói szolgáltatást nyújt, az ügyfél és a kereskedő közötti jogügyletnek nem részese.

GVH-vizsgálat indult a PPO ügyében
PPO lehúzás - derült égből tranzakció

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza