Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szereljék le a redőnyeiket, különben elzárjuk a gázt!

Munkatársunktól, 2010. február 19. - péntek 12:12
Címkék: gáz, szolgáltató, eljárás, panasz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Állóháború alakult ki mára a redőnyök miatt a nagyatádiak és az E.ON közt. A fűtési szezon végéig közel kétszáz redőnyt kellene kihajítani.Ormai István polgármester levélben fordult az E.ON képviselőihez, hogy közösen találjanak megoldást a nagyatádi redőnyök problémájára. Az E.ON most válaszolt, ez azonban a város önkormányzata számára elfogadhatatlan. Mint ismeretes: közel kétszáz nagyatádi fogyasztót szólított fel a szolgáltató, hogy erkélyéről bontsa le a redőnyt, mert az akadályozza a gázkonvektorok szellőzését.

- Két egyszerű kérdést tettem fel az E.ON képviselőinek. Miért csak a nagyatádi redőnyökkel van gond, hiszen sehol másutt az országban nem küldtek hasonló tartalmú felszólítást? S ha valóban reális veszélyt jelent az emberekre az erkélyek beépítése, akkor miért ér rá a megoldás a fűtési szezon végén? Az E.ON feleletében egyik kérdésemre sem adott választ - közölte Ormai István polgármester.

A nagyatádi városvezető arra is rákérdezett: lehetséges-e olyan köztes megoldást találni, ami az érintett lakóknak nem jelentene ekkora kárt, ugyanakkor a fűtőtestek biztonságos szellőzése is megoldódna. Erre már pontosan válaszolt az E.ON. A gázszolgáltató egyértelműen kijelentette: nincs harmadik út.

Szereljék le a redőnyeiket az erkélyről, különben kikapcsoljuk a szolgáltatást! - közel kétszáz család kapott ilyen tartalmú felszólítást az E.ON-tól Nagyatádon. Azokkal a lakásokkal van gond, ahol egyedi gázos a fűtés, és valamelyik konvektor levegőztetése az erkélyen át történik.

Országszerte mindenütt elterjedt a társasházakban, hogy nemcsak az ablakokra, hanem az erkélyekre is redőnyt szereltetnek. Fenyegető levelet azonban egyedül csak a nagyatádiak kaptak emiatt. A szolgáltató álláspontja világos: a lakók az erkély beépítésével megváltoztatták a szerződéskötéskor vállalt műszaki-biztonsági feltételeket. Korlátozzák a parapetes gázkonvektorok légellátását, az égéstermék elvezetését.

Ormai István elmondta: 2007-ben ugyanez lejátszódott már egyszer a városban. A szolgáltató akkor százharmincegy felszólítást küldött, a lakók a fülük botját sem mozdították, s minden maradt a régiben. Nyilvánvalóan ez történik majd most is. A nagyatádi polgármester szerint azonban ez a zavaros helyzet senkinek sem jó. A szolgáltatóra sem vet jó fényt, az embereket pedig zavarja, hogy ilyen választás elé állítják őket. A többség nem akar szabályt szegni, de kidobni sem szeretnék a drága pénzen beépített redőnyeiket és ablakaikat.

Forrás: Sonline.hu
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

ormai_nem_ért_hozzá, 2010. március 21. - vasárnap 06:12

Ezek szerint nem is olyan nagy a baj, c mivel senkit nem érdekel a költségkímélő megoldás. Kezdem úgy érezni, hogy a választások miatt Ormai úr túlreagálta a dogot, vagy valakik így akarják a szavazókat mellé állítani. Nem rossz trükk. Ga valakit mégis érdekelne ez a megoldás szívesen válaszolok. Üdv nektek.

yoz sem ért hozzá, 2010. március 17. - szerda 06:45

Yoz javítok helyesebben mondva felhomályosítalak. a 30-50% levegő már olyan arány ami bőven benne van a robbanási határértékben. Nem lehet hogy olasz országba a wok égőt itthon meg a mokkaégőt használtad? Szerintem ez az oka a leírt jelenségnek. De ha bővebben akarsz olvasni erről akkor ajánlom a "Mi is ezt a gyenge szart vesszük át!" ott van egy írás a legvégén amely leírja miért nem lehet rontani a gázt levegővel és ezt eddig nem cáfoltak meg ész érvekkel. Inert gázzal lehetne gyengíteni a fűtőéket de akkor meg a... de olvasd el az ajánlott írást és rájössz mekkora butaságot írtál. mielőtt leírsz valamit nem ártana utána nézni dolgoknak, hogy legalább félhomály legyen a kicsi buksidban, mert ott most nagy a káosz. :D

yoz007, 2010. március 12. - péntek 14:12

JAVÍTOK!!! Még mielőtt valaki odaírja, hogy a levegő a gázzal, robbanó elegyet alkot... A földgáz és a levegő csak bizonyos keverési arányok között alkot robbanóelegyet!!! Tehát létezik olyan bevitt levegőkoncentráció, amely nem okoz veszélyt még a zárt vezetékrendszerben sem.

yoz007, 2010. március 12. - péntek 13:32

"Gázt nem lehet hígítani" írja lentebb egy hozzászóló... Sajnos fel kell, hogy homályosítsam, mert nem csak, hogy lehet, hanem fel is hígítják!!! Méghozzá sima egyszerű levegővel. Sajnos, az otthonában ezt senki sem tudja lemérni, viszont azt mindenki tapasztalhatja, hogy a gázóra pörög, még se melegszik sem a konvektor, sem a leves. A közelmúltban laktam Olaszországban, ahol a gáztűzhelyre feltett teavíz, már a gáz meggyújtásának pillanatától gyöngyözik!!! Ugyanez idehaza kb. 10 perc múlva!!! Óvatos becslések szerint, a földgáz idehaza: 30-50% levegővel van felhígítva!!! (Ez forintosítva azt jelenti, hogy a gázszámlának a 30-50%-a túlszámlázás.)

ormai_nem_ért_hozzá, 2010. március 05. - péntek 17:04

Úgy látom Tisztelt hölgyeim és uraim,hogy amint a problémájukra a műszaki megoldás megtaláltuk, de az Önöket plusz költséggel terheli a hozzászólásaik e komoly témához alábbhagytak.Ha véletlenül érdekli Önöket tudok egy költségtakarékos megoldást is, amennyiben kíváncsiak rá jelezzék és fogok tippet adni hogy is lehet ezt az átalakítást költségkímélő módon, esetleg ingyenesen is kivitelezni.

ormai_nem_ért_hozzá, 2010. február 25. - csütörtök 09:24

Igen tisztelt Ormai István Ne haragudjon, hogy ezt kell mondanom, de ön ehhez nem ért. Polgármesternek valószínűleg kiváló de az épületgépészet az más. Polgármester tudomásom szerint bárki lehet akit megválasztanak,de gázzal foglalkozó szakembereknek igen komoly vizsgákat kell tenni. Na nem azt mondom ezzel, hogy képzettebb vagyok mint Ön uram, de gázszerelés terén ezt bizton állíthatom. A kályhát senkinek nem jut eszébe úgy begyújtani, hogy nincs a kéménybe bekötve, akkor a konvektort miért lehetne ilyen módon üzemeltetni? Igaz a parapet konvektor zárt égésterű, de mivel, ha jól értelmezem az erkélyt lezárták redőnnyel, ha ez le van engedve, akkor az égéstermék nem tud eltávozni minek következtében a nyílászárók illesztésein keresztül égéstermék áramolhat a lakásba, az égéstermék pedig elég rossz hatással van az gerincesekre és mint tudjuk az ember is gerinces, bár a szobanövények kifejezetten kedvelik a széndioxidot ami az égéstermék jelentős része.Lehet hogy az E.on nem kedveli a szobanövényeket? De fogjuk komolyra a szót, itt nem erről van szó uram, ezt Ön is tudja , egy jó polgármester a lehetetlent is megteszi városáért, annak lakóiért, de itt csak az a kérdés, hogy mikor lesz ebből komoly baj és akkor vállalja-e Ön a felelősséget? Mert addig nincs baj míg baj nincs de aztán... Az E.on felszólította a lakókat innen kezdve ők nem felelősek, a rendőrség meg majd talál felelőst. De az E.on-nak sincs teljesen igaza, mert létezik megoldás, de az építési engedély köteles. Röviden elmondanám: Az erkélyre nem csak a redőnyt kell kitenni hanem a nyílászárókat is, az erkély korlátot, ha az nem falazott, falazottan kell kialakítani, ezzel megnő a szoba nagysága is és már nincs akadály ,hogy a konvektor szellőzője kikerüljön a szabad falra a redőnyön kívülre. Ezzel a probléma megoldódott, mindenki nyugodtan feküdhet le aludni és nagy valószínűséggel nem is fog gázmérgezésben örök álomra szenderedni. Az Ön helyében azért megkérdezném a városi főépítészt, hogy Ő miért is van ott? Ezen cselekedet veszélyével neki is tisztában kellene lenni. Nem Önök ellen kívántam szólni tisztel nagyatádi lakosok, csupán az Önök biztonságáért. Az emberek biztonságáért akik ebben a dologban tájékozatlanok, és úgy gondolják a mi polgármesterünk jó polgármester majd Ő elintézi, de a biológiai adottságainkat Ő se tudja megváltoztatni. Tisztelettel hölgyeim és uraim

hellboy, 2010. február 23. - kedd 16:13

csakhogy itt nem gázvételezésről van szó... továbbá bizonyítani is kell, nem elég csak állítani, hoyg az nem megfelelő, s balesetveszélyes... de hangsúlyozom, itt nem a gázvételezésről van szó...

Kertészné Horváth Ilona, 2010. február 23. - kedd 07:50

Azok helyett, akik nem fizetnek,nem az állam fizeti meg ,hanem velünk fizettetik ki.

Uriah Heep, 2010. február 22. - hétfő 11:54

Pontosabban: a szolgáltatónak joga van a szolgáltatási szerződést korlátozni, sőt felmondani, ha a fogyasztó gázvételezése a műszaki előírásokban meghatározottaktól eltér, illetve ez életet, testi épséget fenyeget stb.

hellboy, 2010. február 20. - szombat 12:56

gázt nem lehet hígítani... mint ahogy a benzint/gázolajt sem... témához konkrétabban: kötelezni csak hatóság kötelezhet. az eon nem az. csak akkor kapcsolhatja le a fizetőt, ha az nem fizetett, s bizonyos felszólítási mennyiségen átesett már...


1 2 3

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza