Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sokkal tartoznak a szociális lakásokban élők

Munkatársunktól, 2010. február 18. - csütörtök 11:14
Címkék: szolgáltató, díj, gáz, áram
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Van, aki nem tud, van, aki nem akar fizetni. Az önkormányzati bérlakásokban élők több mint egymilliárd forinttal tartoznak a szolgáltatóknak - írja a Bama.hu.Tavaly júliusig nem készült tételes kimutatás arról, hogy a pécsi önkormányzati bérlakásokban élők közül mennyien és összesen mennyivel tartoznak a közszolgáltatóknak - mondja Csizi Péter a Bama.hu-nak. Az önkormányzat népjóléti bizottságának elnöke szerint a közeljövő egyik legfontosabb feladata e téren annak megállapítása, hogy ki az, aki a rászorultsága miatt nem tud, és ki az, aki nem is akar fizetni. Bizonyos területeken - ilyen a távfűtés és a lakbérkérdés - ugyanis nehéz szankciókat hozni.

Pécsett csaknem ötezer önkormányzati bérlakást tartanak nyilván, ezek zöme szociális alapú, a többi sportolói és művészlakás. Az egyre növekvő mértékű tartozások, szinte magától értetődően, a szociális bérlakásoknál halmozódtak fel.

Csizi Péter rendszerhibának tartja, hogy milliárdosra duzzadhatott a lakossági tartozás állomány, szerinte már százmillió forint körül be kellett volna avatkozni. A mostanára felfutott összeg nagyon nehezen kezelhető, és hosszú időt vesz igénybe, amíg a legtöbb szálat el tudják varrni. Első lépésben pontos "tartozástérkép" készül, majd külön-külön állapodnak meg a szolgáltatókkal.


Biokom: csaknem félmilliárd forint a kintlevőség

Tavaly év végén a pécsi lakossági kintlévőség összege 375 millió forint volt, ebből a bérlakásban élők csaknem 87 millió forint tartozást halmoztak fel. Ha a lakossági kintlévőséghez hozzáadjuk az ipari-közületi tartozásokat is, akkor több mint 494 milliós kintlévőséggel kell számolnia a BIOKOM Kft.-nek. A tartozás nem egy év alatt, hanem 2001-től halmozódott fel. Miután a települési szilárd hulladék kezelése kötelező szolgáltatás - kötelező nyújtani és kötelező igénybe venni -, a tartozások adó módjára behajthatók.

A lakossági tartozások mérséklésére a cég hajlik a részletfizetésre, továbbá olyan adósságkezelési rendszert is alkalmaz, amellyel az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülteken kíván segíteni. Az ezek igénybevételéhez szükséges igazolásokhoz a vállalat ügyfélszolgálatán lehet hozzájutni.

Forrás: Bama.hu
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza