Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Olcsóbb a telekocsi

Munkatársunktól, 2010. február 17. - szerda 11:28
Címkék: olcsó, autó, utazás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egyre népszerűbb a telekocsi. Van, aki a szomszéd faluba igyekszik és van, aki Angliába. S ahhoz, hogy kevésbé legyen drága az utazás, szívesen keresnek utasokat, akik beszállnak a költségekbe - írja a Beol.hu.Általában ritkán tesszük közzé az interneten, hogy mikor, hova indulunk kocsival, hány személyes és milyen idős a járgányunk és lehet-e benne dohányozni. Illetve - mint a két legnépszerűbb telekocsi-hirdető oldalon kiderül -, nem is olyan ritkán. A két portálon több száz ajánlat sorakozik. Van, aki a szomszéd faluba igyekszik és van, aki Angliába. S ahhoz, hogy kevésbé legyen drága az utazás, szívesen vesznek fel utasokat, akik beszállnak a költségekbe.

mti
Sokszor házig visznek

- Orosházától Szentesig kétezerért vinném el - mondja egy férfi a telefonba. Sokallom az árat, s valóban találok ötszázért is fuvart. Igaz, itt nem ketten, hanem négyen vagyunk a kocsiban és nem visznek háztól házig. Egy másik sofőr szintén kétezret kér, hogy Békéscsabán felvegyen és Budapesten kitegyen. Ha rajtam kívül még egy utas velünk tart, már csak ezernégyszáz, ha még kettő, ezer forint a tarifa. Ez már sokkal barátibb ajánlat, főleg, ha a tömegközlekedés díját nézzük, ahol 3300-3600 forintot kellene fizetni teljes árú jegy esetén.

- Békéscsabáról Németországba, Ingolstadtba járok dolgozni. Egy szintén ott dolgozó hölgy például viszonylag rendszeres útitársam - mondta Balog Béla, akivel lehet alkudni az árból. Legközelebb vasárnap kel útra Bajorországba. - Hosszabb szakasznál egy-két cikcakk belefér, általában háztól házig viszek mindenkit, hogy ne kelljen a bőröndöt cipelni.

Olyan is megesik, hogy embert nem, csak élelmiszerrel teli csomagot vagy éppen kidolgozott tételeket kell vinni. Ez utóbbi persze főleg az egyetemistáknál jön szóba, hiszen általában fiatalok veszik igénybe a telekocsit. Kivételek azonban akadnak. A békéscsabai Gyivicsány György például kilencvenöt éves férfit vitt legutóbb Szegedre. A bácsi busszal vagy vonattal ingyen utazhatott volna, de nem tudott volna fellépni a járműre.

- A legtöbbször jót beszélgetünk az utastárssal, de néha nem ér véget itt a dolog. Egy lánnyal így találkoztam, végül egy évig utaztunk és éltünk együtt - mondta Gyivicsány György, aki a végén nemcsak nőt, hanem kocsit is cserélt. Mivel nem kellett olyan sokat költenie üzemanyagra, letette tizenhat éves autóját és vett helyette egy hatéveset.

Forrás: Beol.hu
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

A-tech, 2010. február 18. - csütörtök 15:29

Az OSZKÁR telekocsin ( www.oszkar.com ) érdemes kezdeni a keresgélést, én már sokszor utaztam segítéségével! Ez a legjobb oldal Magyarországon :)

Anyuci, 2010. február 17. - szerda 15:47

Az ötlet jó, külföldön pld. Spanyolországban már ezt tapasztaltam a 90-es évek vége felé. Hajrá!

Fanni, 2010. február 17. - szerda 14:38

Tényleg jó ötlet, de én félnék egy idegen mellé csak úgy beszállni a kocsiba, ki tudja... :-(

Etart, 2010. február 17. - szerda 14:30

Nagyon tetszik az ötlet,sokszor nekem is problémát okoz hogy utaznék de nem tudom megfizetni,jó ötletnek tartom ,legalább visszavesznek magokból a taxisok,mert nagyon elvannak szállva,már azt sem tudják mennyit kérjenek ott csalnak ahol tudnak,és még bunkók is .Volt olyan hogy ki sem szállt a kocsiból ,meg sem kérdezte segíthet e cipelni a cuccomat. Ott kell összefogni ahol tudunk és mindenki jól jár!

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza