Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hatan haltak meg az osztrák sajttól

Munkatársunktól, 2010. február 16. - kedd 13:46
Címkék: mérgezés, fertőzés, egészség, élelmiszer
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Négy osztrák és két német halt meg egy ausztriai sajtüzem listeria baktériummal fertőzött termékeinek fogyasztásától tavaly - közölte az osztrák egészségügyi minisztérium.A tárca hétfőn este megerősítette a sajtóértesülést, hogy a sajtokat a stájerországi Prolactal GmbH gyártotta. Közlésük szerint a fertőzött termékeket kivonták a forgalomból, miután a vizsgálatok megállapították, hogy egyértelmű összefüggés van azok és a halálesetek között.

A Prolactal tájékoztatása szerint az érintett termékeket az élelmiszer-biztonsági hatóságtól kapott értesítést követően január 23-án visszahívták az európai forgalmazóktól, és azok egy nap alatt lekerültek az üzletek polcairól.

AFP
Listeria vizsgálata laboratóriumban

A listeria baktérium tej- és hústermékekben fordul elő, és agyvelőgyulladást okozhat. A grazi egyetem bakteriológiai intézetének vezetője szerint azokra nézve veszélyes, akiknek nagyon legyengült az immunrendszere. Mérsékelt kockázatot jelent még idősekre és terhes nőkre is. A tünetek hasonlítanak egy influenzás fertőzéshez, fejfájás, láz, rosszullét, gyengeség jelentkezik - mondta Egon Marth az osztrák hírügynökségnek.

A minisztérium adatai szerint tavaly Ausztriában negyvenöt listeriás megbetegedés történt, ebből tizenkettőt a Stájerországban kimutatott baktériumtörzs okozott és négyen haltak bele a fertőzésbe. Idén eddig tizenegy fertőzést tartanak számon, ebből egy halálos kimenetelű volt, de nem hozható összefüggésbe a Prolactal sajtjával.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Aranytigris, 2010. február 16. - kedd 22:15

Igen ha ez magyar sajttal történik sokkal nagyobb "vihar" lett volna belőle :( Így csak egy hír :( Tessék tényleg van uniós szemét :(

Brain, 2010. február 16. - kedd 15:32

Hűha! Ha MAGYAR sajttól haltak volna meg, az osztrák lapok-nem írok nevet szándékosan- még azt is kiharcolták volna, hogy az összes magyar tehenet le kell vágni, 30 méter mélyen elásni, a még megmaradt néhány sajtgyárat le kell rombolni és a helyüket sóval kell felhinteni!

Brain, 2010. február 16. - kedd 15:32

Hűha! Ha MAGYAR sajttól haltak volna meg, az osztrák lapok-nem írok nevet szándékosan- még azt is kiharcolták volna, hogy az összes magyar tehenet le kell vágni, 30 méter mélyen elásni, a még megmaradt néhány sajtgyárat le kell rombolni és a helyüket sóval kell felhinteni!

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. december 11.

Szükség van egy sürgős hitelre? Magán kölcsön, üzleti kölcsön, anyasági hitel, lakáshite...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Fábián József, 2019. december 10.

Kedves ügyvéd úr!

Mi van fordított esetben? 2015-ben eladtam egy ingatlanomat, a ...

Közüzemi költségek lakásvásárláskor

vakhal ládzló, 2019. december 07.

van egy 50 literes hajdu bojlerem tönkre ment a fütöszál az eredeti az 600 Wattos volt amit kapt...

A hosszú életű villanybojler titka

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza