Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hazudott a gyógyhatásról Lenkei cége

Munkatársunktól, 2010. február 16. - kedd 13:59
Címkék: gvh, bírság, eljárás, egészség, reklám
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) százmillió forintra büntette a Free Choice Kft.-t tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt.A GVH 2009. március 25-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Free Choice Kft. ellen, mert
nevezett vállalkozás a 2008. október-novemberi Vitamin Magazinban, valamint saját
honlapján olyan egészségre vonatkozó és betegségek kockázatának csökkentésével
kapcsolatos állításokat tett közzé az általa forgalmazott egyes Dr. Lenkei vitaminokkal
kapcsolatban, amelyek valószínűsíthetően szakmailag nem megalapozottak, s a
termékeknek olyan gyógyító hatást tulajdonított, amelyek túlmutatnak az étrend kiegészítők
kategóriáján. Mivel a vállalkozás fenti állításai, információi folyamatosan, több formában is
elérhetők voltak a fogyasztók számára, a vizsgálat kiterjed az általa forgalmazott Immun-
Erősítő, Nátha Bomba, Niacin, Kék alga, Kal-Mag termékekre vonatkozó, a 2008. szeptember 1. és 2009. április 1. közötti teljes tájékoztatási gyakorlatára, azaz valamennyi, az eljárás alá vont által közzétett, a fogyasztók részére megküldött közlésre.

A társaság 2008. októberében és novemberében valótlanul állította, hogy készítménye gyógyhatású 2008. szeptember 1. és 2008. december 31. között pedig annak ellenére is forgalmazta termékét, hogy annak hatósági engedélyét visszavonták - közölte a Versenyhatóság. A cég továbbá 2008. októberében és novemberében valótlanul állította, hogy terméke alkalmas testi és lelki sérülések kezelésére, ezért tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott.

A GVH vizsgálata többek között megállapította, hogy a Free Choice Kft. több termékének a forgalmazását az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) betiltotta, de azokat a vállalkozás mégis forgalmazta - olvasható a közleményben.

A versenyhivatal súlyosbító körülményként értékelte, hogy a jelentős forgalmat lebonyolító Free Choice Kft. jogsértő magatartása különösen sérülékeny fogyasztói csoportot érintett.

A GVH a százmillió forintos bírság kiszabásán túl arra kötelezte a Free Choice Kft-t, hogy internetes honlapja nyitó oldalán, valamint üzleteiben a bejáraton és az eladói pultnál jól láthatóan, fél éven át tegye közzé a Gazdasági Versenyhivatal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatra vonatkozó megállapításait - közölte a GVH.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Földiné Csúcs Mária, 2010. október 30. - szombat 22:13

Ami a Lenkei és egyéb vitaminokat illeti kedves hozzászólók, kérem vegyék a fáradságot, és nézzenek utána az interneten, hogy miért támadják oly ádázul a nyugati világban, és miért nem az Ősi kultúrákban. Nos ha még nem tudnak róla, a tavalyi évben a gyógyszergyárak profitja meghaladta a fegyvergyárakét. Egyszóval kifizetődőbb az embereket betegen, de életben tartani, mint megölni. Az viszont nem kifizetődő, ha egészségesek, vagy kevésbé betegek. Arról hallottak -e hogy a gyógyszerek mellékhatásainak következtében hány tízezren hallnak meg évente csak Magyarországon? Kérdezem én Önök látták - e a gyógyszerek mellékhatásairól és a hatásmechanizmusokról szóló orvosi törzskönyvet? Mert én igen, és igazán megdöbbentő. Egyébként a homeopátiás szerek kiválóak és csak természetes alapanyagokból készülnek, mellékhatásuk egyenlő a 0.val. Ezért támadják. Ugyanez vonatkozik a Lenkei és egyéb igen támadott vitaminokra is. Ha valaki emlékszik még a Béres csepp kálváriájára akkor könnyű belegondolni kit és miért támadnak. Ja itt is látszik, hogy mi az igazság. Béres Úr a betegek érdekében kitartott és nyert. Ugyan ezt kívánom Lenkei Úrnak és a többieknek is. És persze ha olvassák, az hogy összefogással előrébb tudnának jutni, a mi érdekünkben, akik egészségesek akarunk maradni, nem pedig betegen gyógyszereket szedni és azok hatásaitól meghalni. Addig is köszönetem fejezem ki,azért, hogy egészséges vagyok. Mária.

nemertem, 2010. február 17. - szerda 13:14

Csak azt nem értem, hogy akkor a bizonyítottan hatástalan homeopátiás vackokat miért árulhatják gyógyszertárakban?

martil, 2010. február 16. - kedd 20:50

ezt a higany dolgot mintha a H1N1(disznóvírus) elleni vakcinában olvastam volna?

muxi, 2010. február 16. - kedd 20:11

Lenkei sz*rjai - azon kívül, hogy behazudnak róla fűt-fát - tele vannak pl. higannyal és egyéb "érdekes" összetevővel, ami nem igazán való vitaminba. Emiatt is tiltották már be termékeiket, de vígan árulták tovább.

martil, 2010. február 16. - kedd 18:26

tehát az ÁNTSZ megállapította, hogy az A-B-C-D és egyéb vitaminok a betegségek kockázatát nem csökkentik és az eddigi orvosi protokollok "valószínűsíthetően szakmailag nem megalapozottak" de csak ha Lenkei vitaminról van szó. Ha viszont, más svájci vagy amerikai gyógyszergyártótól(vagy Bérestől)ugyan az a C vitamin már nem tisztességtelen és igenis hatásos gyógyszer... Vagy csak kettős mérce?

Illés Ferencné, 2010. február 16. - kedd 17:20

Még tavaly decemberben én is rendeltem a termékekből, azóta is kapok az akciós értesítéseket, kedvezményeket. Azonban a rendelésem után hallottam a téves tájékoztatásról, így a szüleimnek rendeltem, akik nem ettem belőle, de most benne áll a pénzem. A múlt héten is kaptam tőlök email-ben akciós árról szóló értesítést.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza