Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hazudott a gyógyhatásról Lenkei cége

Munkatársunktól, 2010. február 16. - kedd 13:59
Címkék: gvh, bírság, eljárás, egészség, reklám
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) százmillió forintra büntette a Free Choice Kft.-t tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt.A GVH 2009. március 25-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Free Choice Kft. ellen, mert
nevezett vállalkozás a 2008. október-novemberi Vitamin Magazinban, valamint saját
honlapján olyan egészségre vonatkozó és betegségek kockázatának csökkentésével
kapcsolatos állításokat tett közzé az általa forgalmazott egyes Dr. Lenkei vitaminokkal
kapcsolatban, amelyek valószínűsíthetően szakmailag nem megalapozottak, s a
termékeknek olyan gyógyító hatást tulajdonított, amelyek túlmutatnak az étrend kiegészítők
kategóriáján. Mivel a vállalkozás fenti állításai, információi folyamatosan, több formában is
elérhetők voltak a fogyasztók számára, a vizsgálat kiterjed az általa forgalmazott Immun-
Erősítő, Nátha Bomba, Niacin, Kék alga, Kal-Mag termékekre vonatkozó, a 2008. szeptember 1. és 2009. április 1. közötti teljes tájékoztatási gyakorlatára, azaz valamennyi, az eljárás alá vont által közzétett, a fogyasztók részére megküldött közlésre.

A társaság 2008. októberében és novemberében valótlanul állította, hogy készítménye gyógyhatású 2008. szeptember 1. és 2008. december 31. között pedig annak ellenére is forgalmazta termékét, hogy annak hatósági engedélyét visszavonták - közölte a Versenyhatóság. A cég továbbá 2008. októberében és novemberében valótlanul állította, hogy terméke alkalmas testi és lelki sérülések kezelésére, ezért tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott.

A GVH vizsgálata többek között megállapította, hogy a Free Choice Kft. több termékének a forgalmazását az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) betiltotta, de azokat a vállalkozás mégis forgalmazta - olvasható a közleményben.

A versenyhivatal súlyosbító körülményként értékelte, hogy a jelentős forgalmat lebonyolító Free Choice Kft. jogsértő magatartása különösen sérülékeny fogyasztói csoportot érintett.

A GVH a százmillió forintos bírság kiszabásán túl arra kötelezte a Free Choice Kft-t, hogy internetes honlapja nyitó oldalán, valamint üzleteiben a bejáraton és az eladói pultnál jól láthatóan, fél éven át tegye közzé a Gazdasági Versenyhivatal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatra vonatkozó megállapításait - közölte a GVH.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Földiné Csúcs Mária, 2010. október 30. - szombat 22:13

Ami a Lenkei és egyéb vitaminokat illeti kedves hozzászólók, kérem vegyék a fáradságot, és nézzenek utána az interneten, hogy miért támadják oly ádázul a nyugati világban, és miért nem az Ősi kultúrákban. Nos ha még nem tudnak róla, a tavalyi évben a gyógyszergyárak profitja meghaladta a fegyvergyárakét. Egyszóval kifizetődőbb az embereket betegen, de életben tartani, mint megölni. Az viszont nem kifizetődő, ha egészségesek, vagy kevésbé betegek. Arról hallottak -e hogy a gyógyszerek mellékhatásainak következtében hány tízezren hallnak meg évente csak Magyarországon? Kérdezem én Önök látták - e a gyógyszerek mellékhatásairól és a hatásmechanizmusokról szóló orvosi törzskönyvet? Mert én igen, és igazán megdöbbentő. Egyébként a homeopátiás szerek kiválóak és csak természetes alapanyagokból készülnek, mellékhatásuk egyenlő a 0.val. Ezért támadják. Ugyanez vonatkozik a Lenkei és egyéb igen támadott vitaminokra is. Ha valaki emlékszik még a Béres csepp kálváriájára akkor könnyű belegondolni kit és miért támadnak. Ja itt is látszik, hogy mi az igazság. Béres Úr a betegek érdekében kitartott és nyert. Ugyan ezt kívánom Lenkei Úrnak és a többieknek is. És persze ha olvassák, az hogy összefogással előrébb tudnának jutni, a mi érdekünkben, akik egészségesek akarunk maradni, nem pedig betegen gyógyszereket szedni és azok hatásaitól meghalni. Addig is köszönetem fejezem ki,azért, hogy egészséges vagyok. Mária.

nemertem, 2010. február 17. - szerda 13:14

Csak azt nem értem, hogy akkor a bizonyítottan hatástalan homeopátiás vackokat miért árulhatják gyógyszertárakban?

martil, 2010. február 16. - kedd 20:50

ezt a higany dolgot mintha a H1N1(disznóvírus) elleni vakcinában olvastam volna?

muxi, 2010. február 16. - kedd 20:11

Lenkei sz*rjai - azon kívül, hogy behazudnak róla fűt-fát - tele vannak pl. higannyal és egyéb "érdekes" összetevővel, ami nem igazán való vitaminba. Emiatt is tiltották már be termékeiket, de vígan árulták tovább.

martil, 2010. február 16. - kedd 18:26

tehát az ÁNTSZ megállapította, hogy az A-B-C-D és egyéb vitaminok a betegségek kockázatát nem csökkentik és az eddigi orvosi protokollok "valószínűsíthetően szakmailag nem megalapozottak" de csak ha Lenkei vitaminról van szó. Ha viszont, más svájci vagy amerikai gyógyszergyártótól(vagy Bérestől)ugyan az a C vitamin már nem tisztességtelen és igenis hatásos gyógyszer... Vagy csak kettős mérce?

Illés Ferencné, 2010. február 16. - kedd 17:20

Még tavaly decemberben én is rendeltem a termékekből, azóta is kapok az akciós értesítéseket, kedvezményeket. Azonban a rendelésem után hallottam a téves tájékoztatásról, így a szüleimnek rendeltem, akik nem ettem belőle, de most benne áll a pénzem. A múlt héten is kaptam tőlök email-ben akciós árról szóló értesítést.

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza