Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Feljelentésekről hazudozik a BKV

Munkatársunktól, 2010. február 16. - kedd 10:08
Címkék: bkv, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A BKV hétfőn megerősítette korábbi közlését, amely szerint a társaság átadott minden dokumentumot a rendőrségnek a feljelentéseiben szereplő mintegy ötven szerződéssel kapcsolatban, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) által kért egyéb ügyekre vonatkozóan is."A BKV még egyszer megerősíti, hogy eddig negyven esettel kapcsolatban tett feljelentést a BRFK-nál. Ebből két feljelentés végkielégítésekkel kapcsolatban (2009. augusztus 10-én és szeptember 30-án) történt. További feljelentések születtek ismeretlen tettes ellen harmincnyolc cég negyvennyolc szerződésével kapcsolatban" - olvasható a társaság közleményében.

Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója a február 8-án - a Főpolgármesteri Hivatalban - tartott sajtótájékoztatón huszonhét cég szerződéseivel kapcsolatos feljelentésről számolt be és kilátásba helyezett további harminc feljelentést. Ebből tizenegy cég tizenöt szerződésével kapcsolatban már a múlt héten megtette a BKV az újabb feljelentéseket. További feljelentések várhatók még ezen a héten is.

mti
Kocsis István

"A BKV kötelességének érzi minden olyan ügyben a rendőrséghez fordulni, ahol felmerül a gyanúja annak, hogy a társaság számára előnytelen szerződést kötöttek, és a társaságot megkárosították" - hangsúlyozták a közleményben. Emlékeztettek arra: a BKV az első feljelentést szeptember 18-án tette egy cég, a következőt október 30-án két cég tanácsadói szerződéseivel kapcsolatban ismeretlen tettes ellen, majd november 4-én egy, december 7-én tizenhárom, január 22-én tíz, február 10-én egy, február 12-én tíz céget érintően tettek feljelentést.

Mint megjegyezték, minden egyes esetben a BRFK pecsétes aláírással igazolta azok átvételét, s a feljelentésekről szóló sajtóközlemények a BKV honlapján is megtekinthetők. Több cég esetében egyszerre több - kettő, három vagy négy - gyanús szerződésről van szó egyszerre - emelte ki közleményében a BKV, hozzátéve: a szóban forgó esetek többnyire a 2007-és és 2008-as év tanácsadói szerződéseit érintik.

A BKV 2007-ben 700 millió forintot jóval meghaladó, 2008. szeptemberig közel 400 millió forint, míg szeptember elsejétől december végéig (Kocsis István vezérigazgató munkába lépését követően) csak 35 millió forint összegben kötött tanácsadói szerződéseket - idézte fel a cég, amely arra is kitért: "a BKV továbbra is együttműködik a rendőrséggel, és segíti a hatóságok munkáját".

1.  Feljelentésekről hazudozik a BKV
2.  Akkor, mennyi feljelentés is volt?

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza