Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem fogyasztok, mégis alapdíjat kell fizetnem

Munkatársunktól, 2010. február 16. - kedd 11:24
Címkék: szolgáltató, díj, panasz, gáz, áram
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A számlák betű- és számtengerén nehezen igazodnak el az emberek, az állandó tételek változása azonban egyből feltűnik - írja a Beol.hu.A folyamatos olvasói megkeresésekből leszűrtük, hogy a tarifák drágulásával sincsenek kibékülve az emberek, ám az alapdíjak emelkedésével még nehezebben barátkoznak meg - írja a hírportál. "Ez a második tél, hogy az egyik békéscsabai olvasónk fával, szénnel fűt, mert így jobban kijön a pénzéből. A gázóráját ennek ellenére is megtartotta. Az óra nem mutat változást, neki viszont havonta fizetnie kell az alapdíjat, amit eleve igazságtalannak tart. Telefont azonban csak akkor ragadott, amikor a januári számlán azt látta, hogy 539 forinttal nőtt ez a tétel."


A szolgáltató nem ereszt

- Miért kell a fogyasztást szüneteltetőknek is fizetniük az alapdíjat? - kérdezték meg a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt.-től. A vállalat szerint azért, mert az elosztói engedélyes társaságoknak a fogyasztás mennyiségétől függetlenül egész évben biztosítani kell a szolgáltatást. Ennek során egyebek mellett a gázvezetékek javítását, karbantartását, felújítását végzik. Az emelés mértéke azzal magyarázható, hogy árfelülvizsgálat négy éve történt utoljára, s azóta nőtt az infláció, az anyagköltség, a munkadíj és a gázlopások száma is.

Az EDF DÉMÁSZ Zrt.-nél elenyészőre becsülik azoknak a helyeknek a számát, ahová a villamos csatlakozást kiépítették, de tényleges fogyasztás nincs. Csekély mértékű áram még a garázsokban és a kiskertekben is fogy. Az elosztói alapdíj azonban pont azokra a költségekre - egyebek mellett a vezeték karbantartására, a mérőcserére, leolvasásra - nyújt fedezetet, amelyek függetlenek a fogyasztástól. Az alapdíjat mindkét szolgáltató esetében miniszteri rendelet határozza meg.

A fogyasztóvédelmi egyesület megyei szerzeténél gyakran porondon vannak a közüzemi szolgáltatók, tavaly százhuszonketten panaszkodtak rájuk. Most sokaknak a becslések miatt fő a feje - tudtuk meg Ivanics Katalintól. A megyei elnök a havi diktálásos módszert javasolja, pontosan azért, mert a becsült számla nem követi az élethelyzet változásait.

Azt, hogy a mérőórák manipulálása miatti veszteséget a becsületesen fizetőkre is terhelik, nem tartja ügyfélbarát szemléletnek. Ehelyett a szabálytalanságok feltárásában kérnének több következetességet az érdekvédők. Nem csak nagyobb szigorra, de fokozott empátiára is biztat az elnök: a válságra tekintettel a részletfizetési feltételekben legyenek együttműködőbbek a szolgáltatók.

Forrás: Beol.hu
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

bodzzásné czirják eszter, 2012. június 29. - péntek 15:06

nekünk is nagyon magas számlát kültek ki.Nagyon felháborotunk a párommal ugy érzem hogy igaságtalanság van hiszen nem fogyaztunk ennyit!!!!felugrot a számlánk több mint ötezer forintal , igy is nagyon kevés a jövedelmünk. Kérem segitcsenek küldjenek üzenetet a facebookra a cimem bodzás eszter

Ani, 2012. február 13. - hétfő 16:50

ITT LEHET A GÁZ SZOLGÁLTATÁS SZÜNETELTETÉSÉT KÉRNI https://www.fogaz.hu/Root/PDF/kerelem_gazszolgaltatas_ideiglenes_szunet_091208.pdf

Popovics István, 2011. április 27. - szerda 14:19

Én jelenleg perben,vagyok a Távhővel,mert,egy b8irósági eljárás megállapitotta,,hogy a távhő valamint a melegviz szolgá9ltatást nem kell fizetnem.hanem csak az alapdijat amit én jogtalannak tartok.És ebből most birósági ügyem van az alapdij végrehajtására.Kérem aki tud segitsen hogy ebből a malaomkerékből kitudjak szálni.Előre is köszönöm a segitségett.

zoltán, 2011. február 28. - hétfő 14:19

az hogy lehet, hogy fel sem veszi ez a ***** gdf suez ügyfélszolgálat a telefont sose és még emailre sem válaszolna. Ráadásul vagy 50000 Ft-os számlát küldtek ki. Ez nem reális.

Ashram, 2011. február 02. - szerda 08:35

Engem érdekelne, hogy az elektromos szolgáltató RT-k ZRT-k nyugdíjas dolgozóinka az áram díj kedvezményét miért mi fizetjük? Ha ilyen kedvezményt akar nekik adni vol tmunkáltatójuk, akkor adja azt saját nyereségéből!

Göröcs Ágnes, 2010. december 17. - péntek 07:36

Én azt nem értem ha valaki átalányban fizeti a gáz számlát akkor minden hónapban ugyan annyi összegnek kellene lenni a számlán, akkor, hogy létezik, hogy a 10000 forintos számlából most 17000 forintos jött? A Gázmüvek önhatalmulag meg változtatják az összeget? Akkor minek az átalány?

Szabó, 2010. szeptember 01. - szerda 22:50

Apósom szerint az rendbe van, hogy megajoule után fizetünk, de akkor miért köbmétert mérnek! Teljes egyetértés

antifasiszta, 2010. április 04. - vasárnap 14:48

Sajnos az energiaszolgáltatók osztrák és német fasiszták kezében vannak. A 2 világháboruban nem sikerült a fasisztáknak bekebelezni az oroszországot. Ők is onnan veszik és nagyhaszonnal adják tovább nekünk

lászló, 2010. április 04. - vasárnap 13:08

Szerintem felkellene jelenteni karterezésért a gázszolgáltatókat,és azokat akik engedélyezték a 15ezres alapdijat. A másik átverés aki nem akargázt használni,anak pofátlan áron szüntetik meg a szolgáltatást. Kb 15 perc alatt szerelnek le egy órát,de 1perc alatt leplombázható lenne. Aláírást gyüjtsünk és adjuk be az alkotmánybirósághoz

szavazz, 2010. február 18. - csütörtök 14:52

Ideje lenne, ha a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség,a becsületes üzleti magatartás szemléletével védené a lakosság érdekeit!A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnek kellene útmutatást adni a lakosság által sérelmezett ügyekről az összes Minisztériumi tálca munkájához és felelősségre-vonást kezdeményezni a fogyasztók érdekeit sértő ügyekben.


1 2 3 4 5 6

Kommentek

István, 2017. november 20.

Jófogáson autót adnék el. Angol szöveg érkezik a +36208100254 számról: "Hello I just saw you...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Chris , 2017. november 20.

Ha szükség van egy sürgős kölcsön hogy megoldja a pénzügyi igényeinek, kínálunk hitelek a...

A gyóntatófülke nem szauna

Chris , 2017. november 20.

Ha szükség van egy sürgős kölcsön hogy megoldja a pénzügyi igényeinek, kínálunk hitelek a...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés