Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem fogyasztok, mégis alapdíjat kell fizetnem

Munkatársunktól, 2010. február 16. - kedd 11:24
Címkék: szolgáltató, díj, panasz, gáz, áram
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A számlák betű- és számtengerén nehezen igazodnak el az emberek, az állandó tételek változása azonban egyből feltűnik - írja a Beol.hu.A folyamatos olvasói megkeresésekből leszűrtük, hogy a tarifák drágulásával sincsenek kibékülve az emberek, ám az alapdíjak emelkedésével még nehezebben barátkoznak meg - írja a hírportál. "Ez a második tél, hogy az egyik békéscsabai olvasónk fával, szénnel fűt, mert így jobban kijön a pénzéből. A gázóráját ennek ellenére is megtartotta. Az óra nem mutat változást, neki viszont havonta fizetnie kell az alapdíjat, amit eleve igazságtalannak tart. Telefont azonban csak akkor ragadott, amikor a januári számlán azt látta, hogy 539 forinttal nőtt ez a tétel."


A szolgáltató nem ereszt

- Miért kell a fogyasztást szüneteltetőknek is fizetniük az alapdíjat? - kérdezték meg a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt.-től. A vállalat szerint azért, mert az elosztói engedélyes társaságoknak a fogyasztás mennyiségétől függetlenül egész évben biztosítani kell a szolgáltatást. Ennek során egyebek mellett a gázvezetékek javítását, karbantartását, felújítását végzik. Az emelés mértéke azzal magyarázható, hogy árfelülvizsgálat négy éve történt utoljára, s azóta nőtt az infláció, az anyagköltség, a munkadíj és a gázlopások száma is.

Az EDF DÉMÁSZ Zrt.-nél elenyészőre becsülik azoknak a helyeknek a számát, ahová a villamos csatlakozást kiépítették, de tényleges fogyasztás nincs. Csekély mértékű áram még a garázsokban és a kiskertekben is fogy. Az elosztói alapdíj azonban pont azokra a költségekre - egyebek mellett a vezeték karbantartására, a mérőcserére, leolvasásra - nyújt fedezetet, amelyek függetlenek a fogyasztástól. Az alapdíjat mindkét szolgáltató esetében miniszteri rendelet határozza meg.

A fogyasztóvédelmi egyesület megyei szerzeténél gyakran porondon vannak a közüzemi szolgáltatók, tavaly százhuszonketten panaszkodtak rájuk. Most sokaknak a becslések miatt fő a feje - tudtuk meg Ivanics Katalintól. A megyei elnök a havi diktálásos módszert javasolja, pontosan azért, mert a becsült számla nem követi az élethelyzet változásait.

Azt, hogy a mérőórák manipulálása miatti veszteséget a becsületesen fizetőkre is terhelik, nem tartja ügyfélbarát szemléletnek. Ehelyett a szabálytalanságok feltárásában kérnének több következetességet az érdekvédők. Nem csak nagyobb szigorra, de fokozott empátiára is biztat az elnök: a válságra tekintettel a részletfizetési feltételekben legyenek együttműködőbbek a szolgáltatók.

Forrás: Beol.hu
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

bodzzásné czirják eszter, 2012. június 29. - péntek 15:06

nekünk is nagyon magas számlát kültek ki.Nagyon felháborotunk a párommal ugy érzem hogy igaságtalanság van hiszen nem fogyaztunk ennyit!!!!felugrot a számlánk több mint ötezer forintal , igy is nagyon kevés a jövedelmünk. Kérem segitcsenek küldjenek üzenetet a facebookra a cimem bodzás eszter

Ani, 2012. február 13. - hétfő 16:50

ITT LEHET A GÁZ SZOLGÁLTATÁS SZÜNETELTETÉSÉT KÉRNI https://www.fogaz.hu/Root/PDF/kerelem_gazszolgaltatas_ideiglenes_szunet_091208.pdf

Popovics István, 2011. április 27. - szerda 14:19

Én jelenleg perben,vagyok a Távhővel,mert,egy b8irósági eljárás megállapitotta,,hogy a távhő valamint a melegviz szolgá9ltatást nem kell fizetnem.hanem csak az alapdijat amit én jogtalannak tartok.És ebből most birósági ügyem van az alapdij végrehajtására.Kérem aki tud segitsen hogy ebből a malaomkerékből kitudjak szálni.Előre is köszönöm a segitségett.

zoltán, 2011. február 28. - hétfő 14:19

az hogy lehet, hogy fel sem veszi ez a ***** gdf suez ügyfélszolgálat a telefont sose és még emailre sem válaszolna. Ráadásul vagy 50000 Ft-os számlát küldtek ki. Ez nem reális.

Ashram, 2011. február 02. - szerda 08:35

Engem érdekelne, hogy az elektromos szolgáltató RT-k ZRT-k nyugdíjas dolgozóinka az áram díj kedvezményét miért mi fizetjük? Ha ilyen kedvezményt akar nekik adni vol tmunkáltatójuk, akkor adja azt saját nyereségéből!

Göröcs Ágnes, 2010. december 17. - péntek 07:36

Én azt nem értem ha valaki átalányban fizeti a gáz számlát akkor minden hónapban ugyan annyi összegnek kellene lenni a számlán, akkor, hogy létezik, hogy a 10000 forintos számlából most 17000 forintos jött? A Gázmüvek önhatalmulag meg változtatják az összeget? Akkor minek az átalány?

Szabó, 2010. szeptember 01. - szerda 22:50

Apósom szerint az rendbe van, hogy megajoule után fizetünk, de akkor miért köbmétert mérnek! Teljes egyetértés

antifasiszta, 2010. április 04. - vasárnap 14:48

Sajnos az energiaszolgáltatók osztrák és német fasiszták kezében vannak. A 2 világháboruban nem sikerült a fasisztáknak bekebelezni az oroszországot. Ők is onnan veszik és nagyhaszonnal adják tovább nekünk

lászló, 2010. április 04. - vasárnap 13:08

Szerintem felkellene jelenteni karterezésért a gázszolgáltatókat,és azokat akik engedélyezték a 15ezres alapdijat. A másik átverés aki nem akargázt használni,anak pofátlan áron szüntetik meg a szolgáltatást. Kb 15 perc alatt szerelnek le egy órát,de 1perc alatt leplombázható lenne. Aláírást gyüjtsünk és adjuk be az alkotmánybirósághoz

szavazz, 2010. február 18. - csütörtök 14:52

Ideje lenne, ha a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség,a becsületes üzleti magatartás szemléletével védené a lakosság érdekeit!A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnek kellene útmutatást adni a lakosság által sérelmezett ügyekről az összes Minisztériumi tálca munkájához és felelősségre-vonást kezdeményezni a fogyasztók érdekeit sértő ügyekben.


1 2 3 4 5 6

Kommentek

Danny, 2017. április 24.

Sürgős hitelt keres? Jó hír van neked! Kölcsönöket kínálunk 5000 euróról 30 millió euró...

Kinek és hogyan fizessek vízdíjat?

Danny, 2017. április 18.

Ha szüksége van a hitel? kínálunk bármely magánszemélyek vagy cégek, akik súlyos és kész ...

Behajtó cégek és a család

Dennis Ryan, 2017. április 17.

HITEL BEFEKTETÉS!
Szüksége van egy hitel? Ön érdekelt abban, hogy bármilyen típusú hi...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés