Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kis híján hamis mosópor került a boltokba

Munkatársunktól, 2010. február 15. - hétfő 10:07
Címkék: vpop, ellenőrzés, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mintegy tizennégy tonna hamisított mosóport derítettek fel a vámosok Törökbálinton, az áru értéke tízmillió forint - közölte a vámhatóság.Ismét hamisított mosóporra bukkantak a pénzügyőrök

A Vám- és Pénzügyőrség Közép-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala tegnap ellenőrzést tartott egy törökbálinti cég telephelyén bérelt raktárhelyiségben. Az akció során a pénzügyőrök megállapították, hogy a helyszínen elfogott négy magyar állampolgár Szlovákiából szerezte be a gyenge minőségű alapanyagot, melyet a törökbálinti telephelyen látott el egy tisztítószerek forgalmazásával foglalkozó világcég védjegyével és címkéivel.


Mint az eredeti

Az elkövetők - az eredetihez megtévesztésig hasonló por alakú és folyékony mosóport - feltehetően legálisan működő kereskedelmi üzletekben akarták forgalomba hozni. (Szerkesztőségünk megfigyelései szerint az elmúlt napokban a forgalmasabb belvárosi aluljárókban a jól ismert elkövetői kör most éppen "óccsó" mosóporral zaklatja a járókelőket.)

A vámhatóság a közel tizennégy tonna, összesen tízmillió forint értékű, hamisított mosószert lefoglalta, az elkövetők ellen pedig eljárást indított.

Forrás: VPOP/MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Czetlné Papp Edit, 2012. február 10. - péntek 12:06

December végén vagy január elején vettem én is ebből a 10,4 kg-os hamisítványból az Ázsia Centerben. Rögtön feltünt, hogy nem eredeti, de még büdös is. Lehet vele mosni, ugyanúgy, mint az olcsó mosóporokkal. Az Ázsia C-t nem ellenőrzik?

jóskapista, 2012. január 08. - vasárnap 11:29

2hete jártunk a Józsefvárosi-n,és vettünk 10,4kg-os "ARIEL"mosóport 4100ft-ért,és kiszárad a börünk,viszketünk töle!Oda is mehetnének a Vámosok,és megakadályozhatnák a további csalásokat!!!!!

Broadcastware, 2010. február 26. - péntek 20:54

Sajnos már kikerült a boltokba az Ázsia center teli van vele oda is menni kéne ellenőrizni a tisztelt vámhatóságnak.Vettem belőle azt is tudom honnan és teljesen más mint az eredeti mert olyan is volt ám itthon mint kiderült az német import volt.

hellboy , 2010. február 16. - kedd 09:41

pont ezt mondom énis... márka hamisításról van szó, nem termék (mosópor) hamisításról...

Gyurma, 2010. február 15. - hétfő 21:49

Kedves Hellboy! Itt igen is hamisításról volt szó, mivel egy gyenge minőségre rátették a drágább márkás címkét, ami jogvédelem alatt áll, hiszen az adott cég, amelyik gyártja az adott jó minőséget nyílván le is védeti. Lásd pl: Adidas ruhák is le vannak védve. Ugyan ez a helyzet a mosópornál is. Itt márkahamísitásról van szó, ami persze magában hordja a vásárlók megtévesztését is.

hellboy, 2010. február 15. - hétfő 16:39

most nem azért de így hogyan lehetne hamisítani a mosóport? :D a kettő nemugyanaz, mikor valaminek a tulajdonságát megváltoztatom, s adott címkével ellátva árulom... meg az, hogy valamit veszek, s átcímkézve árulom... itt utóbbiról van szó, legalábbis a szövegkörnyezetből ez jön le. itt a fogyasztók megtévesztése állhatna fent, ami ugyancsak büntetendő, de közelsem áru hamisításról van szó, hanem megtévesztésről... jogilag büntethetőség szempontjából óriási a különbség...

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza