Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Olcsók a kísértetházak

Munkatársunktól, 2010. február 15. - hétfő 16:48
Címkék: ingatlan, olcsó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Új irányzat hódít a hongkongi ingatlanpiacon: a befektetők szándékosan olyan lakásokat vesznek, ahol borzalmas körülmények között haltak meg emberek.Az ottani köznyelv hungca (hongza) néven emlegeti ezeket a hajlékokat, ami a kísértetház fogalmához áll a legközelebb. A szóösszetételben a hung (hong) bajt, szerencsétlenséget, erőszakot és gyilkosságot jelent, a ca (za) pedig házat.

Egy hungca az alkalmi vételre vadászó befektetőknek lehet csábító lehetőség. Ha egy lakásban gyilkosságot vagy öngyilkosságot követtek el, ára negyven százalékkal is olcsóbb lehet a piaci átlagárnál.

AFP
A nyugatiak nem hisznek benne...

Nemrégiben történt Hongkong előkelő Mid-Levels városrészében, hogy egy toronyházból kiugrott öngyilkos lakó az egyik földszinti apartman teraszára zuhant. Az ottani bérlőket sokkolták a történtek, és kiköltöztek a lakásból. A tulajdonos rögtön talált egy európait, akit a szörnyű eset cseppet sem gátolt meg abban, hogy az egyébként tetszetős apartmant kivegye.

"Az idő minden sebet begyógyít" - írja blogjában Mo Jü-ven (Mo Yu-wen) ingatlanbefektető, aki kimondottan ilyen lakásokra szakosodott. "Ha egy hungca tulajdonosa ki akarja adni a lakást, a bérleti díjnak legalább 20 százalékkal alacsonyabbnak kell lenni, mint egy hasonló bérleményé, amelyben nem volt természetellenes haláleset. Idővel egyre kevesebben emlékeznek majd a bűntettre, és az ingatlan értéke újra nőni fog."

A különleges igazgatású kínai terület ingatlanpiacán már kialakult a hungcák hátborzongató minősítő rendszere is. A legmagasabb osztályba azokat a lakásokat sorolják, ahol a legkegyetlenebb erőszakcselekményeket követték el, - ezeket négy koponyával jelzik. Ilyen például az a lakás, ahol 2009 júliusában brutálisan meggyilkoltak és feldaraboltak egy kislányt. A bűntény hónapokon át borzolta a hongkongiak idegeit. Az egy koponyával jelölt, "első" - legalacsonyabb - osztály azt jelenti, hogy az apartmanban halálos kimenetelű szerencsétlenség történt.

Az ingatlanszakmában dolgozó bloggerek szerint mind a négy kategória előnyös befektetés lehet, egy dolog fontos, hogy elég nagy árengedményt adjanak. Tudni kell persze azt is, hogy kikből áll a lehetséges vevők és bérlők célcsoportja: mindazokból, akik a hongkongiak döntő többségével szemben nem hajlamosak arra, hogy higgyenek a hazajáró lelkekben. Ide tartoznak a nyugati országokból származó érdeklődők, mint például az a bérlő, akit nem zavart, hogy a felkapott Mid-Levels negyedben lévő apartmanjának virágládáiban korábban egy öngyilkos hevert. Közéjük sorolhatók még a keresztények általában, mert kevésbé babonások, vagy az egészségügyben dolgozók. Az orvosok és az ápolónők "már hozzászoktak a halálhoz" - írja Mo Jü-ven, a blogíró ingatlanspekuláns.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés