Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vigyázat, álfogyasztóvédők!

Munkatársunktól, 2010. február 12. - péntek 11:17
Címkék: fogyasztóvédelem, eljárás, csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz érkezett bejelentések szerint álellenőrök tevékenykednek Budapest több kerületében és Pest megyében, fogyasztóvédőknek kiadva magukat - közölte a hatóság.Az NFH Közép-magyarországi Regionális Felügyelősége az ügyben rendőrségi feljelentést tett csütörtökön. A fogyasztóvédelmi hatóság tájékoztatása szerint az egyik bejelentő elmondása alapján két fiatalember az NFH Közép-magyarországi Regionális Felügyelősége munkatársainak kiadva magát végzett ellenőrzést üzletében.

A bejelentő leírása szerint az egyikük köpcös testalkatú volt és hosszú fekete télikabátot viselt, a másik magas, száznyolcvan centiméter körüli, szőke hajú, bajuszos, kecskeszakállas férfi volt. Az álellenőrök az igazolványukat nem látható módon mutatták meg - közölte az NFH.


Ilyen egy NFH-s igazolvány

Az NFH tájékoztatása szerint az álellenőrök az eladótérben vizsgálódtak, jegyzőkönyvet vettek fel, majd közölték, hogy az eladótérben fellelt hiányosságok büntetési tétele hivatalosan magas lenne, de mivel első alkalommal történt szabályszegés, ezért helyszíni bírságot alkalmaznak. Átadták a jegyzőkönyvet az eladónak aláírásra, valamint jelezték, hogy tegyen bele egy akkora összeget, amit gondol, és ezzel lezárulhat az ügy. Az "ellenőrzés" végeztével a jegyzőkönyvet nem adták át a kereskedő részére, majd bejelentették, hogy két hét múlva utóellenőrzést fognak tartani.

mti
Olvasónk kérésére közelebbről is megmutatjuk

Ezzel szemben az NFH valódi ellenőrei hatósági igazolvány felmutatásával igazolják magukat. Fejléces formanyomtatványon rögzítik a jegyzőkönyvet, amelyben az ellenőrzés részleteit tüntetik fel. A fejlécen az illetékes felügyelőség címe és telefonszáma is szerepel, és ha a kereskedőben gyanú merül fel a felügyelő valódiságát illetően, a telefonszámon ellenőrizheti, dolgozik-e a megadott néven ellenőr a régióban. A felügyelők a jegyzőkönyvből minden esetben olvasható példányt hagynak az üzletben. A jogsértés megállapítása közigazgatási eljárás során minden esetben határozatban történik, szabálysértési eljárás esetén a helyszíni bírság rendezésére postai csekket adnak a kereskedőnek, amit harminc napon belül kell befizetni, készpénzben fizetendő bírságot egyáltalán nem alkalmaznak - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Enci, 2010. február 14. - vasárnap 21:17

" büntetési tétele hivatalosan magas lenne, de mivel első alkalommal történt szabályszegés, ezért helyszíni bírságot alkalmaznak. Átadták a jegyzőkönyvet az eladónak aláírásra, valamint jelezték, hogy tegyen bele egy akkora összeget, amit gondol, és ezzel lezárulhat az ügy. " Ha engem elenőriznek biztosan kérek egy példányt. Sőt kitépném a felső pédányt a tömmből. továbbá csekket kérnék. ez az enyém. Persze nem vagyok kereskedő, így valóban éles helyzetbe nem tudom mit tennék. ha van miből biztos beesnék a csapdába és fizeték.

udvari antal, 2010. február 14. - vasárnap 16:59

csodálkozunk, hogy előfordul? hiszen már dunát lehet rekeszteni ellenőrből... ki tudja,melyik az igazi? nagyeszű politikusainknak kellene ezen elgondolkozni,akik megalkották ezt a lehetetlen állapotot!

xy, 2010. február 12. - péntek 11:40

A kép alatti szövegen jót mosolyogtam! "Ilyen egy NFH-s igazolvány" Akkor milyen is??? Pont annyira látszik kb., mint amennyire az állellenőrök bemutatták. Nem lehetett volna értelmesebb, jól láthatóbb képet feltenni, hogy felismerjék azok, akiket még nem tévesztettek meg?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza