Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Válóperes bizonyítékokkal van tele a Facebook

Munkatársunktól, 2010. február 11. - csütörtök 15:33
Címkék: internet, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megnövekedett az elmúlt öt évben az olyan válóperek száma, ahol a bizonyítékokat internetes közösségi portálokról szerezték be a felek - közölték amerikai ügyvédek.


Az amerikai házasságjogi ügyvédek akadémiája (AAML) ezerhatszáz tagjának több mint nyolcvan százaléka foglalkozik válásokkal, házassági szerződések megkötésével, különéléssel, gyámsági megállapodással, ingatlanmegosztással, az ő körükben végzett legújabb felmérés mutatta ki, hogy a Facebook, a MySpacel vagy a Twitter bizony akár válási bizonyítékok tárháza is lehet.

"A válás mindig a személyes megfigyelés magasabb fokába torkollik. Ha például valaki közzétesz olyan megnyilatkozásokat, amelyek ellentétben állnak korábbi közléseivel, ígéreteivel, egy elidegenedett házastárs minden bizonnyal az első személy lesz, hogy észreveszi és felhasználja bizonyítékként" - magyarázza Marlene Eskind Moses, az AAML elnöke.

AFP
Minden vonalon fecsegünk

A Facebook a fő forrása a válási és gyermekfelügyeleti esetek bizonyítékainak - állítja az ügyvédek hatvanhat százaléka. tizenöt százalékuk a MySpace-t, öt százalék pedig a Twittert nevezte meg.

"A Facebook információgazdagság. Az első tanácsom az ügyfeleimnek: hagyjanak fel facebookos oldalaikkal" - mondja Kenneth Altshuler, az akadémia alelnöke. Példaként hozta fel legutóbbi esetét, amikor egy asszony a gyermeke felügyeletéért harcolt. Azért vesztette el a pert, mert azt mondta a bíróságnak, hogy eljegyezték őt, ám a Facebook-oldalán lévő bejegyzésből az derült ki, hogy éppen szakított goromba barátjával, és egy gazdag férjet keres magának. Egy másik esetben egy férfi az állította magáról, hogy kigyógyult az alkoholizmusból, de a Facebook-fotón látszik, amint egy rendezvényen éppen iddogál.

"El nem tudom képzelni, hogy miért nem gondolnak az emberek arra, mit tesznek fel a Facebookra, miközben éppen válnak" - hangoztatta az alelnök, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a válóperes felek fontolják meg, kikkel barátkoznak a közösségi oldalakon.

1.  Válóperes bizonyítékokkal van tele a Facebook
2.  A Facebook törölte harminc rab profilját

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza