Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

BKV - Demszky nem sok konkrétumot mondott

Munkatársunktól, 2010. február 11. - csütörtök 10:18
Címkék: bkv, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Újabb feljelentést tett, ezúttal a HÉV békásmegyeri kijelzőivel kapcsolatos szerződés ügyében Kocsis István, a BKV vezérigazgatója; Demszky Gábor szerint Hagyó menekült a konfliktusos ügyektől, s csak azért nem indított fegyelmit ellene, mert ez veszélyeztette volna az egyfős közgyűlési többséget.Féltette az egykori koalíciós többséget, ezért nem indított fegyelmi eljárást szocialista helyettese ellen Demszky Gábor. A liberális főpolgármester bár állítása szerint elégedetlen volt Hagyó Miklós munkájával, többször is megjutalmazta. A BKV botrányok miatti felelősséget a vizsgálóbizottsági meghallgatásán is Hagyóra hárította Demszky. Állítása szerint ő tavaly nyárig nem tudott a visszaélésekről, pedig 2008-ban már a közgyűlés elé kerültek a társaság tanácsadói szerződései.

Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester, helyettese, Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) és Székely Gábor volt felügyelőbizottsági elnök meghallgatásával szerdán folytatódott a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult fővárosi bizottság ülése.

A főpolgármester szerint korábbi, a BKV-t felügyelő helyettese, Hagyó Miklós (MSZP) szeretett a cég irányítójaként megjelenni, ám a konfliktusos ügyek elől többször elmenekült. Demszky Gábor több levelet és írásos kabinetemlékeztetőt is idézett, amelyekben Hagyó Miklós több, BKV-val kapcsolatos feladatellátását sérelmezte.

mti
Demszky Gábor a meghallgatáson

Közölte: az első ilyen levél 2007 áprilisában született, amikor Hagyó Miklós "téves feladatértelmezését" a koalíciós koordinációs tanács napirendjére javasolta. Ebben azt sérelmezte, hogy szocialista helyettese a koalíciós szerződésen "túlnyúló" feladatok ellátására is igényt tartott fővárosi közüzemi cégeknél, gazdasági társaságoknál. Mint mondta, csak azért nem indított fegyelmit Hagyó Miklós ellen, mert ez veszélyeztette volna az egyfős közgyűlési többséget és így a város működését.

Steiner Pál szocialista frakcióvezető, a testület tagja azt kérdezte a főpolgármestertől, ha több alkalommal kifogásolta Hagyó Mikós munkáját, miért nem indított ellene eljárást, fegyelmi célzattal. A Fővárosi Közgyűlésben 2006 októbere óta egyfős koalíciós többség volt a szocialistákkal, és így bármilyen hasonló intézkedés veszélyeztette volna a város működését - jelentette ki a főpolgármester.

Szintén Steiner Pál kérdésére elmondta: adott jutalmat Hagyó Miklósnak. Úgy fogalmazott, a főpolgármester-helyettesek rosszul vannak fizetve, ezért így igyekezett ösztönözni őket. A főpolgármester szólt arról is, hogy szerinte tévedett a Miniszterelnöki Hivatal (MeH), amikor a kormányszóvivő útján azt állította, hogy nem volt szerződése Mesterházy Ernővel, a főpolgármester főtanácsadójával, akit BKV-s ügyekben nemrég gyanúsítottként hallgattak ki.

"Ez egy tévedés volt, a Miniszterelnöki Hivatalnak egy kampányidőszakban tett tévedése" - mondta a városvezető a BKV-ügyeit vizsgáló fővárosi bizottság szerdai ülésén, Steiner Pál (MSZP) testületi tag kérdésére válaszolva. A fővárosi szocialista frakcióvezető azt kérdezte: "hogyan értelmezi" Demszky Gábor azt, hogy a kormányszóvivő azt mondta, a kormánynak nem volt szerződése Mesterházy Ernővel.

Demszky Gábor utalt arra, hogy a bizottsági tagoknak átadott - két kötetnyi - anyagban szerepel két, a saját állítását alátámasztó dokumentum. Mint elmondta, az egyik egy megállapodás, amely azt rögzíti, hogy a főváros és a kormány közötti közös ügyek koordinálásával megbízott személynek milyen feladatai vannak, míg a másik dokumentum azt tartalmazza, hogy ezzel a feladattal Mesterházy Ernőt bízzák meg. Jelezte: mindkét iratot Szilvásy György akkori kancelláriaminiszter és ő írta alá. Hozzátette azt is: a megbízás "ingyenes" volt, tehát Mesterházy nem kapott a munkájáért fizetést.

Székely Gábor azt mondta, hogy a felügyelőbizottság a törvényi keretek között, megfelelően működött, felelősen ellátta ellenőrzési feladatait. A volt fb-elnök szerint a jelenlegi szabályozási rendszer nem ad nagyobb mozgásteret a felügyelőbizottságnak, és - jegyezte meg -, ha több eszköze van az fb-nek, akkor most azt vetnék fel a bizottság tagjai, hogy miért kézi vezérléssel irányította a felügyelőbizottság a menedzsmentet. Amikor információhoz jutott a felügyelőbizottság, a megfelelő határozatokat meghozta - szögezte le.

Hock Zoltán (MDF) szerint viszont a BKV-nál működő fb "alkalmatlan volt a feladata ellátásra", "semmilyen módon nem képviselte a tulajdonos érdekeit" és "sodródtak az eseményekkel", "fogalmuk nem volt, mi zajlik a BKV-nál". Mint fogalmazott, a meghallgatáson az az érzés alakult ki benne, hogy az fb tagjai "jóllakott napközisként ülték körbe az asztalt".

Feljelentést tett szerdán Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója - jelentette be Tomasitz István, a közlekedési társaság jogi igazgatója a Fővárosi Közgyűlés BKV-ügyeket vizsgáló bizottságának ülésén. A jogi igazgató a BKV-vizsgálóbizottság legutóbbi ülése óta történt eseményekről számolt be röviden a bizottság előtt és jelezte: várhatóan további feljelentéseket is tesz a társaság a héten.

Mesterházy Ernő ügyvédje szerdán azt közölte, hogy védencét a tököli rabkórházba szállították, mert a vérnyomása napok óta kritikusan magas volt. Papp Gábor további részletekkel nem szolgált a főtanácsadó állapotáról.
1.  BKV - Demszky nem sok konkrétumot mondott
2.  Atkári János szerint Mesterházy Ernő csak következmény

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza