Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kéményseprők számlatömbbel

Munkatársunktól, 2010. február 10. - szerda 13:13
Címkék: szolgáltató, díj, panasz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az, hogy bejönnek a lakásomba, kitöltenek pár papírt és ezen kívül nem csinálnak az égadta világon semmit, akkor most ez a saját érdekemben végzett szolgáltatás?Végiglaktam az országot Hódmezővásárhelytől Budapesten, Sárbogárdon és Sárváron át Markazig és sikerült azt tapasztalnom, hogy NEM a CENTRUM az egyetlen, aki lehúzza az állampolgárt a semmiért kedvenc (minden oldalon leszerepelt) politikusaink döntéseinek segítségével. Vigyázat! Támadnak a kéményseprők! Régebben még a gombomat markolásztam, ha megláttam Őket, ma már inkább a fegyverem után nyúlnék…ha lenne.

mti
Klasszikus szolgáltatás

Kis falumban, Markazon néhány évvel ezelőtt 800 azaz nyolcszáz forintot kértek a kerítésen keresztül a kéményseprők azért, hogy aláírjak egy 8*10cm-es papírt. Ma már 4.600 azaz négyezerhatszáz forint a tarifa. De nem ám a megváltozott fűtési körülmények kényszerítették a szolgáltatót az áremelésre, nem bizony! Ma már hat-nyolc A4-est kell kitölteni, ehhez már be is kell jönni a házba, mert ezt nem lehet csak úgy átalbotába ripsz-ropsz elintézni. Ehhez már le kell ülni a konyhaasztalhoz, jól át kell gondolni a dógokat meg a micsodákat. Meg azér ennyi készpézzel szaladgálni a faluba, no mán instállom az se kis felelősség! Úgyhogy rendbe is vóna az a 4.600 (négyezer-hatszáz). Csakhát mint eccerű falusi emberbe, felvetődött bennem egy-két gondolat amúgy csarnokelsőre:

- Amíg be se gyüttek ezek a jóemberek a házba, hát hunnan tudhatták, hogy nincsen eldugulva a kémény? Oszt ha még is el lett vóna dugulva, akkor ha meghalok az asszonnyal együtt, akkor két kiskorú gyermekemet támogatták vóna akár az egyetem alatt is azér a 800-ér?

- Most hogy begyünnek a konyhába oszt ott írjuk alá a papírokat, mán átlátnak a kéményen?

- Tavaly ilyenkor mikor 4.200-ér nem csináltak semmit, felébredt bennem a Falusi Homár (gondolom ezt híjják Folyami Ráknak) oszt megkértem a főnököt (ja mer mindig ketten járnak, úgyhogy mindig van egy főnök is, gondolom én) hogy ugyan mán,…na…csak úgy kíváncsiságbul kukkancson mán bele abba a fránya kéménybe, merhogy 30 éve ugyan gáz központi fűtés van a házba (hú de gáz!) de most itten lenne ez az öntöttvas kandalló, osztán nem lenne hátrányos nem örökre elaludni tűle. Hát nagyot nevetett, hogy ez a kis vas kályha mitül kandalló, meg elbírja az a vastag kémény, elbírja! De ha mán így aggódok, akkor a nappaliban megnézi Ő a tisztítónyílást! Oszt kérdeztem én, de mán hogy?! Hát kiveszem a tisztítófedelet. Így minden eszköz nélkül? Így hát! De mán én a plazmatévét meg az új padlószőnyeget nem teszem ki nyóc kiló hamunak, ehun a píz oszt ne is lássuk egymást…

Most kaptam egy értesítést, amiben ez áll "Tisztelettel kérjük, hogy saját érdekében végzett szolgáltatás teljesítését tegye lehetővé. A szolgáltatás akadályoztatása szabálysértésnek minősül. Kérjük megértését."

Akkor most összegezzük: Az, hogy bejönnek a lakásomba, kitöltenek pár papírt és ezen kívül nem csinálnak az égadta világon semmit, akkor most ez a saját érdekemben végzett szolgáltatás? Ezt én úgy ismertem itt kis hazánkban, hogy adó. Még a lopás szót gondoltam megfelelőnek, de gondolom törvényre vagy pláne kormányrendeletre ez azért túl erős lenne. Mert ha valami 21. századi eszközzel kipucolnák a kéményem úgy, hogy a lakás ne legyen tiszta dzsuva, akkor nem sajnálnám a kétszeresét sem. De hogy a számlatömb, meg a teljesítés igazolás az egyetlen fegyverük…

Forrás: Homár
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2013. szeptember 05. - csütörtök 11:12

Van ennél jobb is: kijött a kéményseprő azt azt mondja,a szomszédomnak hogy az új szabvány szerint a kéménytől 18 cm-re nem lehet fa szerkezet a tetőnél. Erre azt mondta a szomszéd,hogy akkor most bontsa le a tetőt és építse újra az új szabvány kedvéért? Jó mi? Már megint visszamenőleges hatállyal törvénykezünk.

Pokó Gábor, 2013. szeptember 04. - szerda 22:18

Ma már intézményesen csak simán lehúzzák a lakosságot. Kéményt egyáltalán nem tisztítanak, s ha valaki ezt kérné tőlük, meg is sértődnének. Ráadásul még pofátlanok is, mert most július 1.-től 44%-al csökkenteni kellett volna a kéményseprés díját, ehelyett viszont 51%-al emelték a fővárosban.

Nagy János, 2012. január 01. - vasárnap 00:55

Az a legnagyobb baj ezzel az egésszel, hogy a pénzt beszedi de a felelősséget soha nem vállalja a kéményseprő semmiért. Elég sok halálos esetről lehet olvasni, de még egyszer nem hallottam hogy a kéményseprő kapott elmarasztalást vagy akár büntetést. Minden esetben a tulajdonos a felelős ! Akkor meg minek a kéményseprő ? A kéményseprőnek kizárólag üzleti alapon lenne szabad működniük, de Mo.-on körzeti kis királyokként működnek a kéményseprő kartellek (gyakran egy konkrét família, apa szervez,gyerek épít, anya titkárnő). A legszomorúbb a történetben, hogy az állam törvényesített módszerekkel segítséget nyújt ezeknek a lokális lehúzó intézményeknek, tulajdonképpen ez csak egy pofátlan adó.

kaboca, 2011. november 14. - hétfő 16:09

Miután elolvastam a cikket átfordítanám a dolgot egy kicsit a kéményseprő szemszögéből nézve! Van egy munkahelyem, ahol adott egy számlatömb, amiben elérkezek X.Y-hoz. Becsöngetek, kijön a tulajdonos. Közlöm vele, hogy ennek a szolgáltatásnak ennyi a díja, átmegy a stílusa alpáriba és gúnyolódni kezd a tájszólásom végett, de azért kifizeti. Megkérdezem, kér-e kéményseprést (mivel valamennyi háznál más-és más okból éppen vagy lehet, vagy nem). Azt mondja, igen kér. Miután közlöm, hogy a tisztító nyílás ajtaját esetleg ki kellene venni ahhoz, hogy el tudjam végezni a munkát, jajjveszékelni kezd, hogy de neki plazma tv, meg padlószőnyeg van ott stb. Nekem támad, hogy miért ilyen a munkaeszközöm, és inkább NEM KÉRI a szolgáltatást. Az eszébe sem jut, hogy ez az előírt munkaeszköz és ha legmodernebb, hiperszuper bármimet venném elő, akkor is ki kellene nyitni a tisztítónyílást. De könnyebb pocskondiázni és kiabálni, hogy évek óta nem volt a kéményseprő vagy, hogy nem végzi el a feladatát. Ha pedig ne adja az ég valaki füstmérgezésben meghalna nála, akkor nem számítana, hogy éppen a tisztítónyílás előtt volt a plazma tv meg az új padlószőnyeg, a kéményseprő volna a hibás!! Ez is egy nézőpont!!!

Nagy Mihály, 2011. szeptember 26. - hétfő 18:18

Jó napot! Hasonló a gondom,csak nálam már végrehajtásra adták. A történet a következő röviden. A kémenyseprés dija az itt leírtak szerint fizetve évekig,majd anyám halála után rátértünk a fafűtésre. 2008 fűtési idején végig kínlódtunk a szezont az istenért nem működött a kémény. 2009-es előtt kitakarítottam magam a kéményt,nagy nehezen bejött a kéményseprő,mert addig nem voltam átadni a díjat,hogy megnézze jól megcsináltam e. Mobiltelefonnal készitett egy fotót amivel bizonyította hogy átjárható és tiszta a kémény. Kifizettem a díjat neki a munkámért. Rá 1-2 hétre a feleségem majdnem meghalt még jó hogy hazajöttem,mert még a kéménytisztítónyíláson is ömlött a füst. Át kellett festeni tisztítani az egész házat. Mikor szóltam majdhogynem a képembe röhögtek " reméljük nincs harag". Így 2010-ben mikor jöttek ráírtam a papírra nem kérem a szolgáltatás mert nem vagyok megelégedve annak minőségével.2011-ben kértem ha szeretné hogy fizessek tisztítsa ki a kéményt és fütési szezonba mérje be van e károsanyag kibocsátás. Azt mondta mit képzelek úgyis fizetni fogok ha akarok ha nem.Ennyit az emberek jogairól,meg az olyan kormányról ami egy ilyen nyilvánvaló problémát nem tud kezelni. Felháborító hogy tényleges életveszélyt is röhögve vigyorogva vesznek tudomásul egy elbaszott paragrafus mögé bújva.

anonim, 2010. november 13. - szombat 15:35

Üdvözletem! Engedjétek meg,megosszam a kéménysepréssel kapcsolatos,friss tapasztalataimat,véleményem. Mai nap november 13-án,szombaton érkezett a kéményseprő. Elmondta,már járt itt 1 hete...természetesen,mind minden dolgos ember,hétköznap dolgozunk,így olyankor hiába is jön. Nem csinált semmit,csak kicsengettem a pénzt,amiről enyhén szólva is lemondható, 3600 Ft az 1 perces munkáért irreális!! Ennyit egy hiéna Taxis kér el a turistától Pesten,és nem egy közcélú vállalat!! Amely munka önmagában is annyiból állna,hogy digitális CO-mérővel megméri a két külön kéménnyel ellátott gázkonvektorok szénmonoxid értékét az egészségügyi határérték vonatkozásában. Immár három hete fűtünk! Tehát ha bármi probléma adódott volna,már nem élnénk!! Én is fontosnak tartom,hogy a konvektoraim beüzemelése biztonságos legyen. Ebből ki indulva gondolom,senki nem úgy indítja el a fűtését,hogy este 11 kor egyszer csak egy év elteltével bekapcsolja,majd le is fekszik aludni. Én 3 hete gondosan odafigyelve kapcsoltam be őket. Sajnos az egyik konvektor őrláng hibája miatt gázszerelőt kellett kihívnom. Megjavította,majd a kéménycsöveket is ellenőrizte (Ő is) szelelnek-e,és nincs bármely cső szétcsúszva! Ezért fizettem 6500 Ft-ot. Így elmondhatom, a fűtésem kezdete 10 000 Ft-al kezdődött. Kétszer fizettem ugyanazért is! Mivel ez az ellenőrzés már a kéményseprő érkezése előtt megtörtént,nem is kellett megnéznie!Csupán beszedte a pénzem! Felesleges is lett volna,mert ha kémény hiba lenne,már nem élnék! Viszont ennél még a Gyurcsány is többet melózott a pénzéért!! Egyébként pedig 3-4 000 Ft ért beszerezhető már digitális co-szint mérő,ami azonnal riaszt,ha baj van! Hozzáteszem,ahol kisgyermek van,sokan használják már!!! Kéményeink takaró fedéllel vannak ellátva,korom nincs mert csak gázzal fűtünk! Úgy érzem,mint ha az ablakon dobnám ki a pénzt így karácsony előtt. Természetesen olyan embereknél,akik nem elég körültekintőek a fűtés beüzemelésénél,biztosan nagyobb a kockázat. Valamint ezt a céget is fent kell tartanunk... Csupán az ember igazságérzetét bántja,hogy 2 szer fizetek valamiért,és még én keményen megdolgozom pénzemért,a másik csak bekopog érte hozzám! Köszönöm a lehetőséget! Üdvözlet!

Ezek teherautóval cipelhetik a pénzeket.Ennyi pénz mennyit nyomhat mázsában ? , 2010. november 05. - péntek 18:38

A Kémény Zrt. szolgáltató vállalkozás, működési területe Fejér megyére terjed ki, kéményseprő és tüzeléstechnikai közszolgáltatással összefüggő tevékenységet folytat. A kéményseprést, a kémények kötelező ellenőrzését jogszabály írja elő. A vállalat további tevékenysége a kéményellenőrzéssel járó szakhatósági munkák, továbbá a jelenleg országos program alapján gyűjtő kémények kiváltásáról szóló pályázatok szakmai előkészítése, koordinálása szoros együttműködésben az érintett társasházi lakószövetkezetekkel. Feladata továbbá az elkészült épületek kéményátvételének lefolytatása, dokumentálása. A vállalkozás feladatkörébe tartozik a megye területén található összes lakossági, valamint közületi kémény időszakos műszaki felülvizsgálata, szakvélemények elkészítése az illetékes hatóságok felé. Az ellátandó kémények állománya: 190 000 db lakossági, 45 000 db közületi kémény. Kéményseprő régiónk kiszolgálása Székesfehérvárról történik. 190 000 X 2100 ft = ??? ........... 45 000 x XXX = ? ............ Segítene valaki mennyi a bevételük ,évente ? ,,, mert nekem a számológépem kiakadt :D Egyik fényező barátomnak a kéményét bevizsgálták már 400 000 ft + áfáért. Nem vót óccsó :D

Luftzug ist Wichtig :), 2010. október 10. - vasárnap 23:25

KaminBetriebe IQ Punkt.hu 6 elemivel www.kotrunk.hu

matetoth54, 2010. február 28. - vasárnap 08:43

Úgy látszik, országos a gond a kéményseprők díjbeszedésével kapcsolatban. Erre Délalföldön sem büszkélkedhetnek nagy munkakedvvel.Mintha tényleg csak a pénzbeszedés volna a feladatuk.

Radeberger, 2010. február 19. - péntek 13:10

De csúnyán kihalt ez a kéményseprős topik, pedig a témának még igencsak vannak rejtett tartalékai...:-)Senki nem meri felvenni a kesztyűt ezzel magát hatóságnak álcázó, felülről vezérelt kis magáncégecskével, aki a kifejezetten számukra írodott jogszabályok mögé bújva jogtalanul szedi a sápot a fővárosban? Pedig éves szinten itt is milliárdokat nyelnek le, komolyabb munkavégzés nélkül...


1 2 3

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza