Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

BKV - A CEMI százmilliói után nyomoznak

Munkatársunktól, 2010. február 10. - szerda 10:34
Címkék: bkv, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A rendőrség vizsgálja annak a cégnek a BKV-val kötött szerződéseit is, amelyben korábban a napokban visszalépett fideszes képviselőjelölt, Orbán Anita férje volt az egyik vezető - olvasható a Népszabadságban.A rendőrség a napilapnak megerősítette, hogy a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya a többi közt vizsgálja a CEMI (Central European Management Intelligence) tanácsadó céggel még 2007-ben kötött megállapodást. A cikk szerint a CEMI tíz hónap alatt 287 millió forintot kasszírozott tanácsaiért a BKV-tól és a cég szenior partnerei óránként százezer forintot, junior partnerei hetvenötezret, elemzőik harmincötezret számláztak.

A CEMI egyik korábbi "ügyvezető partnere" Orbán Krisztián volt, aki most az Oriens nevű tanácsadócég egyik irányítója, és a múlt hétvégén visszalépett fideszes képviselőjelölt, Orbán Anita férje - áll a cikkben.

A Népszabadság információi szerint Orbán Anita hirtelen visszalépése a képviselőjelöltségtől sokakat meglepett, a fiatal politikusnőt ugyanis a párt egyik komoly reménységeként tartották számon. A Fidesz pár napja közleményben tudatta, hogy mégsem őt indítják a főváros 16. számú választókörzetében, hanem Simicskó Istvánt. A közlemény szerint Orbán Anita egészségügyi okok miatt nem tudja vállalni a képviselő-jelöltséget - írta a lap.

Orbán Krisztián szerdán közleményben tudatta, hogy a Cemi tanácsadó kft.-nél nem foglalkozott fővárosi tulajdonú cégekkel, 2007 őszétől pedig nem vett részt a kft. üzleti tevékenységében és nem kapott tőlük jövedelmet.

Orbán Krisztián közleményében a sajtóban személyéről megjelentek kapcsán tudatta, hogy a Cemi Kft.-nél munkaviszonya idején "semmilyen formában" nem foglalkozott fővárosi tulajdonban lévő cégekkel vagy bármilyen azokhoz kapcsolódó üggyel, munkaviszonyát 2007. augusztus 31-én megszüntette, ügyvezető volt 2008. áprilisáig, tulajdonosi részesedésétől 2008. decemberében vált meg.

Orbán Krisztián azt írta: "2007. szeptember elsejétől a Cemi Kft. semmilyen üzleti tevékenységében nem vettem részt, a Cemi Kft. 2007. augusztus 31. után keletkezett jövedelméből nem részesedtem, a 2007. decemberében alapított Cemi Zrt.-ben sem tisztségem, sem tevékenységem, sem tulajdonrészem nem volt. Annak létezéséről a sajtóból értesültem".

BKV - Szalainé májusig marad előzetesben
BKV - Demszkyt, Ikvai-Szabót is meghallgatják
Érdekes Mesterházy Ernő szerződése
BKV - letartóztatták Fuzik Zsoltot
Házkutatás a MÁV Informatika Zrt.-nél
BKV - újabb letartóztatások
Rendőrkézen a BKV volt informatikai igazgatója
BKV - három gyanúsított őrizetben
BKV - őrizetbe vették Mesterházy Ernőt
BKV - Tóthfalusi Györgyöt is kihallgatják
BKV - Antal Attila házi őrizetben van
Gőzerővel nyomoznak a BKV-nál
Őrizetben a BKV volt humánpolitikai igazgatója
Körözik a BKV informatikai igazgatóját

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

cemi.blog.hu, 2010. február 12. - péntek 17:16

A CEMI sajnálja, hogy politikai ügybe keverték: http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=435544 További hírek: http://cemi.blog.hu/

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza