Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Több mint százezer tonna sót szórtak ki eddig

Munkatársunktól, 2010. február 09. - kedd 12:02
Címkék: autó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Már több mint százezer tonna sót szórtak ki az ország útjaira ezen a télen, ez mintegy másfélszerese egy átlagos téli szezonnak - tudatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményben."A hideg és csapadékos tél miatt a szokásosnál sokkal több só fogy az utakon. Egy átlagosnak mondható télen hetvenezer tonna sót kell kiszórni a harmincezer kilométeres országos közúthálózaton a biztonságos közlekedés fenntartása érdekében, ebben a szezonban viszont már százezer tonnát szórt ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt., az utánpótlást pedig megdrágítja, hogy lényegében egész Európában keményebb a tél a szokásosnál" - tartalmazza a közlemény.

Ilyen kemény tél utoljára 1986-ban volt, de most újabb havazások várhatók, és még nem látni a végét. Az elmúlt hónapban Európa legtöbb országában több hó esett a szokásosnál. A só iránti óriási kereslet miatt a korábban nyolcvan eurós tonnánkénti ár helyett a német közútkezelő már 195-ért vásárolta az utánpótlást, de érkeznek hírek háromszáz eurós a sóárakról is - közölte a társaság.

mti
Sószóró a járdán

A Magyar Közút egyes üzemmérnökségei - különösen a Közép-Magyarország régióban - a hétvégi havazás után arra kényszerülnek, hogy más, kevésbé hatékony - például homok -, vagy drágább - például kálcium-klorid oldat - anyagokat is használjanak síkosságmentesítésre.

Jelen pillanatban nem fenyeget az a veszély, hogy egyes szakaszokon ne tudja elvégezni a társaság a munkát, de kétségtelen, hogy a helyzet feszített, és amennyiben a héten az eddig ismerteknél kiterjedtebb és nagyobb mennyiségű havazás lesz, akkor nehéz helyzet elé néz a társaság. Biztonsági intézkedésként síkosságmentesítés céljára már használnak érdesítő anyagokat, például homokot, zúzalékot, salakot.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy csak akkor keljenek útra, ha halaszthatatlan dolguk van, és megfelelő műszaki állapotú, a téli, jeges közlekedésre alkalmas felszereltségű a gépkocsijuk.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza